torstai 2. kesäkuuta 2016

Uusi Monsteri, Twyla Boogeyman

Minua odotti marketissa iloinen yllätys. Erä Monster Highejä oli alennettu yli puoleen ovh.staan.

Pidin Freak Du Chic-sarjasta mutta minun makuuni se oli aika kallis. Näin hyvin alennettuna ei tuntunut häijyltä hankkia Twylaa.

 Twylan kortti. Tuo kuva on tosi onnistunut. Samoin tässä näkyy oikeastaan parhaiten tuo Twylan hämähäkkikuvioitu asu. Oikeassa asussa kuvio on epäselvempi.

Twyla on suomennettu mörön tyttäreksi, mutta minä en pitäisi boogeymania ja mörköä ihan samana asiana. Mutta vaikka miten mietin, en oikein keksinyt Twylan isälle parempaakaan käännöstä.

Paketinpäällyskuva samasta kuvasta. Tuo hymy on sekä kaunis että Twylalle minusta aika epätyypillinen.

Kokovartalokuvaa oli haastavaa saada. Twyla on tasapainotaiteilija jolla on puujalat tai vastaavat kenkiensä päällä. Pitkänpitkä mutta ihan laiha Monsteri tuo mieleeni jotkut Dollchateaun nuket (joita olen viime aikoina tuijotellut aika tavalla...)

Ehdin paitsi viehättyä kovasti erikoisesta silhuetista, myös miettiä että jatkovarsikengät ovat mahdottoman epäkäytännölliset. Sitten tajusin että lisäpalat saa kyllä irtikin :) Tosin silloin Twylan sukkien liehukkeet laahaisivat maassa.

Tähtitaivaspetuniani. Siinä toinen pakkohankinta jonka päätin tahtoa heti ensi kertaa nähtyäni. En ole erityisemmin suosinut petunioita, mutta tämän väritys oli liian houkutteleva. Lisäksi kyseessä on rehevä ja näköjään hoidossani viihtyvä lajike. Ei voi kuin suositella!

Jonkinlainen kasvokuva. Twylalla on noita kiehkuroita myös säärissään. Nuo silmät ovat todella viehättävät.

Twylan tukka oli aika kammottava harakanpesä paketista otettaessa, mutta sen sai huollettua aika nätiksi. Liilaan ihoon tuo mintunvihreä korostusväri sopii yllättävän hyvin. Muuten hassuna yksityiskohtana: Twylalla on muuten laventelinvioletti iho mutta kädet ovat harmaat. En tiedä onko kyseessä virhe vai tarkoitus? Sormet ovat myös kumimaiset ja pehmoiset.

 Kirkkaan auringonpaisteen reunamailla oli jyrkkiä varjoja. En oikein löytänyt sirkusprinsessalleni sopivia rähjäisen dekadenttejä kuvauspaikkoja. Meillä on vaan rähjäisiä.


8 kommenttia:

 1. Onpa Twyla kaunis ja elegantti sirkustyttö. Onnea hyvästä hankinnasta! Jospa sillä on harmaat hansikkaat kädessä? Ellei muuten, niin voi ainakin ajatella niin. Jollain nukellahan kyllä onkin, olisiko ollut se Madeline Hatter?

  Upeita ovat kukkasikin! En ole tuollaisia tähtitaivaspetunioita ennen nähnytkään. Niissähän on suorastaan galakseja! :)

  VastaaPoista
 2. Joo, katselin tarkemmin ja Twylalle on maalattu sellainen harmaasta liukuen liilaksi muuttuva väri käsivarsiin. Eli ihan tarkoituksella ne harmaat kädet on laitettu. En tunne hahmoa enkä tätä sirkustarinaa jotta tietäisin tarkemmin.

  Maddella on ne pilkulliset, ihanat hansikkaat ja röyhelöt ranteessa. Maddea olen kuvaillutkin, pitäisi vaan ennättää laittaa kuvat kortilta koneelle.

  Tuo tähtitaivaspetunia on sellainen jota vaan lumoutuneena tuijottaa. Se on joku tämän kevään uutuus ja harvoin olen nähnyt noin vankkaa ja tuuheata petuniaa ylipäätään. Mielettömästä väristä nyt puhumattakaan!

  VastaaPoista
 3. Nämä sirkusmonsterit ovat kyllä MH-nukkien parhaimmistoa. Olipa hieno tuuri löytää noin reilusti alennettuna. Ovatko muuten Monsterit menettämässä hieman suosiotaan, jotenkin minusta tuntuu että se suurin hype olisi ohitse?

  Minäkin innostuin miettimään, olisiko Bogeymanille mitään muuta suomennosta kuin "mörkö, hirviö". Enpä oikein keksinyt, mutta pohdinnat johtivat mielenkiintoiselle mörkö-folkloristiikan tutkimukselle netin syövereissä. Ehkäpä mörkö sana ei ole etymologisesti samaa kantaa kuin varhaisenglannin sanasta bogge tai germaanisesta sanasta böggelman, mutta kyseessä on kuitenkin aika sama mytologinen olento, jolla pelotellaan lapsia olemaan kilttejä. :)

  VastaaPoista
 4. Minäkin miellän Boogeymanin joksikin aktiivisemmaksi toimijaksi kuin pelkkä mörkö. Sana hirviö on liian yleispätevä ja mörkö on minusta vähän vähemmän pelottava. Ehkä meiltä suomessa puuttuu Boogeymanin tapainen hyökkäilevä hirviö?

  VastaaPoista
 5. Tuo tähtitaivaspetunia on upea! Kaunein kukka minkä olen nähnyt, tai ainakin yksi kauneimmista. Mistä niitä saa ostettua? :O

  VastaaPoista
 6. Kotoko: Se on ihan tästä lähellä olevalta kauppapuutarhalta. Se on joku tämän kevään uutuus, joten sitä lienee paljon kaikkialla. Ei ehkä pelkkiä kukkia myyvissä paikoissa, mutta ainakin niissä jotka myös kasvattavat.

  VastaaPoista
 7. Ihana Twyla, tämän minäkin haluaisin kokoelmaani!

  VastaaPoista
 8. Tämä Twyla kannattaa hankkia! Ehkä kaunein näkemäni Monsteri. En henno pistää sitä edes vitriiniin vaan se istuu tuossa koneeni vierellä että saan aina ihailla sitä.

  VastaaPoista