sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Linnet Jämsän koiranäyttelyssä

Sorry, otsikko hämää. Luvassa ei ole koirakuvia edes maistiaisten vertaa. Jämsässä satoi ämmiä äkeet selässä, tuuli kovasti ja lämpötila oli parahultaiset +5. Minulla oli talvitamineet ja palelin silti. Onneksi olin vain turistina.

Linnet raviradan katsomossa. Tuuli liikaa että nukkea olisi saanut aseteltua mihinkään, mistä koirat olisi saanut nätimmin taustalle.

Ystäväni tuontinarttu Elvi. Oli niin kylmä että sain otettua kolme kuvaa ja kameran akku tyhjeni. Taas nähtiin että Suomen kesä on ehkä vähäluminen mutta ei kuitenkaan lumeton.

Hukkareissu ei silti ollut vaikka kylmä olikin. Ostin nimittäin reissusta uuden ratsastuskypärän erittäin kilpailukykyiseen hintaan. Minun on pitänyt hankkia se jo kauan ja nyt tuli kyllä hyvä diili kohdalle.
Ratsastuskypärästandardointi muuttui vuoden alussa ja nyt kaikki kilpailevat tarvitse uudenlaisen standardileiman kypäränsä sisään. Vaikka itse tuotteet eivät ole muuttuneet mihinkään, kilpailijoiden on sääntöjä noudattaakseen pakko hankkia uudet kypärät. Mistä tietty seuraa että vanhat, leimaamattomat mallit myydään pilkkahintaan meille, joita pään suojaaminen kiinnostaa enemmän kuin se, onko kypärässä vanhat vai uudet turvallisuusmerkinnät.
Kypärä on ratsastajan tärkein turvaväline, mutta sen elinikä ei välttämättä ole pitkä. Se pitää vaihtaa joka tällin jälkeen uuteen, sillä pintajännitys katoaa sen myötä eikä kypärä enää suojaa. Siksi on aina ilahduttavaa saada käsiinsä huippumerkki sopuhintaan. Jos ja kun sille jotakin sattuu, pää pysyy ehjänä eikä menetys taloudellisestikaan tunnu pahalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti