lauantai 30. toukokuuta 2015

Sininen kuin peipposen muna

Sininen kuin peipposen muna. Niinhän sitä sanotaan. Mutta oikeasti se on turkoosi. Tai ehkä vielä tarkemmin akvamariini. Joka tapauksessa täydellinen värissään.

Täydellinen kaikin tavoin. Paitsi että se on rikki.
Niin pikkuruinen, niin kauniin värinen. Ja niin lopullisesti turmeltunut.

Keltuainenkin on vielä sisällä. Joku munarosvo lienee ollut asialla. Tosin löytöpaikka oli hyvin kummallinen eikä siinä kohdin ole pesää lähimaillakaan? Olisiko rotta rosvonnut pesän?

Yhtä kaikki surullista ja turhauttavaa. Tuntuu elämän tuhlaamiselta, vaikka toki sitä luonnon omat lait edellyttävät.

Suottapa sitä on enempää murehtia. Mennyttä mikä mennyttä. Kaikki muu kuitenkin kasvaa ja kehittyy.

Kotkansiiven spiraaleja. Komea kasvihan se on täydessä kasvussakin, mutta tämä kippurainen aloitus on kauhean söpöä.

Tästä se lähtee! Seuraaviin kuviin saadaan varmasti jo jotakin kukkivaa.

4 kommenttia:

 1. Sääli ettei voro edes syönyt ateriaansa loppuun. :/ Meidänkin pihalta löytyi eilen tuollainen pieni sinertävä munankuori. Onneksi siellä ei ollut sisällä mitään.

  VastaaPoista
 2. Pikkulintujen munat on kyllä niin kauniita. Sääli, ettei tuosta kuoriutunut elämää :( Jotenkin tuntuu niin ihmeelliseltä, että tuollaisten pikkuruisten kuorien sisältä syntyy eläviä olentoja! Että tuosta keltaisesta mönjästä muodostuu lopulta lintu. Ihmeellistä!

  VastaaPoista
 3. Voi kyllä olla, että on rotta ollut asialla. Meillä on rottia ollut lemmikeinä (kesyjä sellaisia kuitenkin tottakai) ja tuo muna näyttää ihan siltä, että se on jyrsitty auki. Siitä puuttuu niin "täydellisesti" hyvin leikkattu palanen. Tietty oravakin on yksi vaihtoehto. Syövätkö oravat munia vai varastelevatko ne vain lintulautojen siemeniä?

  Hauskalla metsäretkellä on Viuhka ollut! Odottelen innolla kukkaloistoisia kuviasi! :)

  VastaaPoista
 4. On käsittämätöntä, että linnun poikanen mahtuu tuommoiseen pikkusormen pään kokoiseen munaan. Munan toiminta ylipäätään on ihan käsittämätön idea.
  Tämän nimenomaisen munan erikoisuus oli löytöpaikka. Ihan seinustalla eikä lähimaillakaan pesimäpaikkoja. Se on tuotu siihen jostakin muualta, mikä sai heti miettimään rottaa.

  VastaaPoista