keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Yksinäinen Trooper

Toukokuun päivitykset tulevat näköjään järjestään 2 päivää myöhässä...
4.5. oli siis kansainvälisesti vietetty Star Wars-päivä. Päivä on harrastajien kesken valittu siksi, että kun jediritarit toivottavat toisilleen may force be with you, se tietty äännettynä kuulostaa kuin puhuisivat toukokuun neljännestä. Ehe ehe...
En ole mikään suurfani, mutta onhan kyseessä ilmiö joka kuuluu yleissivistykseen. En ylipäätään pidä sankareista. Nykymaailmassa yksilöä joka nousee kohtuutonta vihollista vastaan ei pidetä sankarina vaan terroristina. En myöskään hyväksy mitään eeppisiä taisteluita joissa sankari mättää vihollista pataan, räjähdykset rikkovat koteja ja kuolontähti kaikkine satoinetuhansine siviilityöntekijöineen räjähtää. En voi katsella mitään toimintaa ajattelematta niitä sivullisia uhreja joista actionpläjäys ei kerro mitään. Mutta olenkin tosi huono kuluttamaan viihdekulttuuria. Sitä ei ole useinkaan tehty ajattelevia ihmisiä varten.

Mutta tässä yksi suuren ratkaisutaistelun sivullinen kärsijä: Yksinäinen trooper haaksirikkoutuneena kauas johonkin.

"Ole kirottu Luke Skywalker! Olkaa kaikki kirottuja!"

"Siis.... Mihin oikein putosin? Kurjan näköinen planeetta."

"Olenko todella ainoa eloonjäänyt?"

"Se nyt ainakin näyttää varmalta että tällä romulla ei enää lennetä."

"Olisiko alus mahtanut kestää maahansyöksyn jos jokaista komponenttia ei olisi tilattu halvimman tarjouksen tehneeltä alihankkijalta?"

"No onneksi paikallinen asujaimisto vaikuttaa hyvänsuovalta."

"Tätä voisi pitää jo melkeinpä mukavana."


Bonustarina: Tuo lause halvimmasta alihankkijasta on totta. 
Joskus jossain amerikkalaissa lehdessä haastateltiin astronauttia jolla oli takanaan useampi avaruuslento. Häneltä kysyttiin, mitä hän ajattelee laukaisuhetkellä? Hän kertoi miettivänsä että alus jossa hän istuu on koottu yli 8 miljoonasta pikkuosasta ja jokaisen osan on tuottanut se alihankkija, joka on tehnyt halvimman tarjouksen. Karua hommaa mutta sellainen maailmamme on.

Trooper joka esiintyy kuvissa on kirpparilöytö jo parin vuoden takaa ja vain odottanut pääsyä kuvattavaksi.

7 kommenttia:

 1. Minäkin eksyin paluuna tähän blogien maailmaan, katsoo saanko jäätyä vai jäätyykö tämä uudestaan kasaan. :D

  Hauskan seikkailun Trooper teki! Minä kuulin tuosta Star Wars -päivästä Big Bang Theory -sarjan kautta ja luulin että se oli jonkin näköinen vitsi, mutta eipä sitten ollutkaan, haha!

  Minäkin kävin tässä hiljattain katsomassa agenttileffan, missä sankarimme niitti hirveän määrän vihollis... kätyreitä? armeijaa? mitälie, mutta kuitenkin jossain vaiheessa minua rupesi inhottamaan se ihmihenkien tuhlaus. Niilläkin miehillä oli varmasti perheet kotona tai jossakin. Tai edes joku joka odottaa heitä jonnekin. Mutta samanlaisiin tamineisiin puettuna tusinatavaraa. Se oli aika ankeaa katsottavaa. Loppuhuipennuksena oli (pahiksille oli kaikille asennettu siru päähän) cooli agenttimme hakkeroi jonkin tietokoneen ja räjäytti niiden päähän asennettujen sirujen avulla kaikkien päät. Pää vain muuttui kirjavaksi pölysienipilveksi ja ne räjähtelivät hassun musiikin tahtiin. Muut salissa nauroivat kun minua inhotti ihmishenkien tulhaaminen.

  Nähtävästi minutkin on ohjelmoitu ajattelemaan liikaa.

  Tosin eeppisistä tappeluista pidän. :D Mutta sivullisten kuolemisesta en pidä. Mies miestä vastaan, muuten en arvosta. Tosin varmaan omiinikin tarinoihini tulee niinkin iljettäviä hahmoja, jotka pitäisivät panttivankeja. :D

  VastaaPoista
 2. Iljettävät hahmot ovat jees ja heidän kohtalonsa ihan ok. Sitä minä en voi hyväksyä että viattomat sivulliset saavat kärsiä kun kaupunkeja tuhoutuu, siltoja murskautuu ja rivisotilaita laitetaan poikki ja pinoon.
  Ylipäätään olen todella skeptinen sankarin arkkityypin suhteen. Kehittelin jo tänään töitä tallissa tehdessäni palavan kirjoituksen jossa rinnastettiin yksin massiivista vihollista ja sen jälkeläispesäkkeitä vastaan käyvä supersankari ja Norjalainen massamurhaaja Anders Behring Breivik. Mutta en sitten kirjoittanut sitä tähän. Olisi ehkä ollut liian raskasta luettavaa lupsakkaan nukkeblogiin.

  VastaaPoista
 3. Ihana yksinäinen pikku Trooper <3 Enpäs tiennytkään tuosta Star Wars päivästä! Heh, tuntuu, että nykyään on kaikilla mahdollisilla asioilla oma päivänsä ^^;

  VastaaPoista
 4. Minä en myöskään juuri nauti toimintaleffoista, jaksan katsoa ne loppuun jos mukana on riittävästi huumoria. Katastrofileffoja en pysty katsomaan ollenkaan. :/

  Mutta hienoja kuvia ja todella hauska kuvausidea. Tälle tarvitaan jatkoa! :D

  VastaaPoista
 5. Minullakaan Star Wars-päivä ei lue almanakassa. Kuulin sen radiosta ja ajattelin Trooperini kanssa juhlia.
  Tyyppi on pelifiguuriksi loistoposettaja! Eiköhän me keksitä jatkoa tarinalle. Vielä kun keksimme, mihin aikaan päivästä aurinko paistaisi tuohon romu"alukseen".

  VastaaPoista
 6. Minä havaitsin May the 5th be with you! -päivän Instagramissa kun yllättäin kaikki seuraamani (tai melkein kaikki) postasivat tällaisia toivotteluja kera Tähtien Sota-aiheisten kuvien. Itse olin teininä suurikin Tähtien Sota-fani ja täytyy sanoa että kyllä se Millennium Falcon ja Han Solo ja Wookiee edelleen saavat lämpimän tunteen aikaan. ;)

  Itsekään en niin pidä väkivallasta ja räiskinnästä sinänsä, mutta kyllä sitä jonkin verran elokuvassa siedän (esim. Matrixin ammuskelukohtaukset olivat hienoja, vaikka tiedostankin että ampumista ei saisi pitää esteettisenä...) Suurena mustan huumorin ystävänä en kuitenkaan osaa olla järkyttynyt ihan kaikista viihteessä esiintyvistä väkivallan uhreista. ;) Kunhan kukaan ei vaan ota mallia oikeaan elämään ja ala hakkaamaan ja potkimaan ja kylvämään tuhoa oikeasti. Sellainen ei ole hienoa eikä vitsikästä.

  Minusta tämä oli tosi hyvä postaus ja pikkuinen kuvatarina oli tosi mainio. Tykkään dystopia-jutuista ja laakeilla hiekkadyyneillä sekä ruhjoutuneen koneen äärellä tallusteleva Stormtrooper kyllä kutkutti dystopia-viboja tosi voimakkaasti täällä päässä.

  En yleensä haluaisi sotkea poliittisia mielipiteitä harrastuksiin tms.. mutta nyt on kyllä ihan pakko kysyä että mitä tarkoitit tällä:
  "Nykymaailmassa yksilöä joka nousee kohtuutonta vihollista vastaan ei pidetä sankarina vaan terroristina." ? Kehen terroristeihin viittasit ja millaisiin tekoihin? Kuka on kohtuuton vihollinen? Minusta terrorismi - tai se mitä tällä hetkellä on mediassa käsitelty terrorismina ja niitä terroristeja joita on nostettu esille eivät ansaitse minkäänlaista sympatiaa. Ehkä ymmärrystä, mutta ei sympatiaa.

  VastaaPoista
 7. Kyse on näkökulmasta. Se joka on pienelle sorretulle, tai sellaiseksi itsensä kuvittelevalle sankari on suurelle viholliselle eli kaikille muille ihmisille terroristi. Moni tarina olisi hyvin toisenlainen, jos sitä ei kerrottaisi sankarin näkökulmasta vaan niiden, jotka sankarin uhreiksi joutuvat.
  Tahtoisin tavattomasti nähdä version Star Warsista, jossa pääosassa olisivat Kuolontähden keittiöhenkilökunta perheineen. He jotka vain elivät ja tekivät työtään iiisolla aluksella. Oliko heillä aatteen paloa mukana vai oliko värväytyminen isolle alukselle vain työpaikka muiden joukossa? Selvisikö heistä kukaan?

  Juuri tästä on kyse siinä, miksen pidä sankareista. Heidän tekonsa kiikkuvat liian usein sillä rajalla että onko se oikeasti sankarillista vai vaan pelkkää terrorismia? Minäkään en tahdo sympatiaa terroristeille. Siksi sankarien ihannointi on niin kauhean vaarallista.
  Tämä on muuten yksi suosikkiaiheitani ja tahtoisin päästä paasaamaan aiheesta oikein kunnolla. Sääli vain etteivät useimmat ole kiinnostuneita kuuntelemaan.

  Ihmiset muuten sietävät viihteen nimissä aika kauheita juttuja yhtään miettimättä niiden syvällisempää merkitystä. Enkä nyt puhu mistään katastrofijutuista joiden idea on alunpitäenkin maksimaalisen tuhon kuvaaminen. Ihan simppeleissä toimintajutuissa voi tapahtua käsittämättömiä pahuuksia jotka ohitetaan kiireesti päähenkilön retkeä seuraten ja seurauksia kommentoimatta. Pato murtui, pahis hukkui, jee. Toki hukkui myös 12 000 alkuperäisasukasta joen alajuoksulla mutta eihän näitä nyt lasketa...
  Pommi saatiin ajoissa irti ilma-aluksesta. Päähenkilö ja tyttö pelastuivat mutta hyvästi Suuri Valliriutta.
  Pelkään että tällainen yhteen tärkeänä pidettyyn henkilöön keskittyvä ajattelu vaikuttaa viihdettä kuluttavaan yleisöön alitajuisesti. Muilla ei sitten olekaan väliä. He tai ne ovat vain osa kulissia.

  Mutta yritän seuraavassa postauksessa päästä vähän vähemmän ankeisiin aiheisiin. Sellaisiin joista ei tule mielipahaa. Jos ottaa pienen annoksen söpöilyä väliin, jaksaa sitten taas rannattomia hiekka-aavikoita ja murskaantunutta avaruusromua.

  VastaaPoista