lauantai 6. kesäkuuta 2015

Scavenger Hunt 2015: Kierros 2

Paratiisikartano-foorumin kuvametsästyksen toinen kierros ei vaatinut saman mittakaavan tavarajahtia kuin ensimmäinen, mutta ei ollut tämäkään ihan helppo.

Tehtävänanto oli:
Patsaan hatutus/kukitus

-julkisella paikalla oleva patsas ja poni sen päällä 5 p.
-patsaalle on puettu seppele/huivi ja Hattu a/5 p.
-ihmisiä kuvassa 1 p./hlö max. 10 p.

Kuvassa on siis Jyväskylän keskeisimmässä ytimessa Kirkkopuistossa oleva Aino-patsas.
Sillä on yllään Suomen Ketturerrierit ry.n hattu ja Yk-joukkojen huivi. Minun yltäni molemmat. Mukana on myös Seashell ja ainakin viisi ihmistä.

Ihmisiä muuten riitti. Oli lauantai, keli oli kaunis ja tuossa vasemmalle jäävässä kirkossa oli isot häät. Takanani oli kioskin terassi ihan täynnä väkeä. Mutta eihän kukaan piitannut asiallisesta ponistista joka tahtoo pukea patsaalle vaatteitaan.

Haasteen tästä haasteesta teki nimenomaan itse patsaan löytäminen. Jyvässeudulla suositaan abstraktia taidetta ja mielellään huomattavan kookkaina teoksina. Suurin osa teoksista on kolme kertaa kolmemetrisiä mötiköitä tai korkeita hujoppeja.
Olin jo valinnut kaupungin arvokkaimman patsaan, Wäinö Aaltosen kuuluisan Paavo Nurmi-teoksen tähän haasteeseen, kun sitten tarkemmin mietittyäni hylkäsin idean. Se on jalustoineen varmaan kolmatta metriä korkea enkä tiedä miten virkavalta suhtautuisi tikkaiden kanssa patsaissa kiipeilevään kuvaajaan.
Sama kokoongelma kohtasi Minna Canthin patsaan kanssa, samoin Kalevalaisten Naisten muistomerkin kanssa. Kävin toiveikkaana katsomassa Puistotorilla juoksevia Leikkiviä Poikia joka on Pauli Koskisen teos ja jota pidetään eräänlaisena tribuuttina Wäinö Aaltosen Paavo Nurmelle. Olisin mielelläni kuvannut sen eikä hiukan intiimimpi sijaintikaan olisi haitannut.
Mutta sen patsaan juurelle oli leiriytynyt naislauma piknikille ja syömään kakkua. En halunnut häiritä heitä ja Aino valikoitui malliksi.

Mutta aina sitä oppii uutta. Tätä haastetta tutkiessani kävi ilmi, että Jyväskylässä on toinenkin Wäinö Aaltosen teos. Realistinen kipsiteos Mietiskelevä Adonis on jossakin Yliopiston Ylistönmäen kampuksella fysiikan laitoksen tiloissa. Sinne täytyy joskus lähteä sitä ihailemaan. Sääli että sen tarkkaa sijaintipaikkaa ei kerrota. Saatan herättää hämmennystä jos alan tiedustella fyysikoilta missä heidän joukossaan on se Adonis?

2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa tosi hauskalta tämä ponifoorumin scavenger hunt... Pitäisi saada aikaiseksi liittyä sinne, mutta ujostuttaa kun en koe olevani hirveän"vakavastiotettava" poniharrastaja. x33

    Oli kiva lukea tätä prosessia miten kuva syntyi ja millaisia patsaita kävit läpi. Monesti lelu- tai nukkekuvan taakse saattaa kätkeytyä paljonkin vaivaa jota sen eteen on nähty, mutta sitä ei kuva kerrokaan. Ehkä pitäisi kirjoittaa ylös näitä "making of"-mietteitä kuvista. :'D

    VastaaPoista
  2. Eli oikeastaan tarvitaan kaksi kuvaajaa. Yksi joka kuvaa varsinaista kohdetta ja toinen joka dokumentoi prosessin :D
    Minulle yksi iso syy blogin perustamiseen oli saada kirjoittaa ylös kaikki se, mitä kuvatessa tapahtuu. Se unohtuu niin helposti ja on kuitenkin usein hauskempaa kuin itse lopputulos joka on usein vain sievä kuva.

    VastaaPoista