keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Odotettavissa sadetta ja ukkosta

Olipa taas märkä päivä! Olimme Froggyn kanssa maalla mukamas peltotöitä yrittelemässä, mutta ei siellä ukkoskuurojen seassa ja välissä voinut tehdä järkevämpää kuin ihailla kukkia ja kuvailla. Ja siinäkin kastui.

Se oli alkuun tavallinen märkä päivä. Sitten alkoi jyristä.

Evakuoiduimme aitan räystään alle odottamaan kelin selkiämistä.

Mutta ei se mihinkään seljennyt. Samalla muistelimme että kotona jäi tietokone auki, puhelin seinään ja sähköpaimenet samoin. Toivoimme että ukkonen ei matkaisi suoraan sinne seuraavaksi.

(Kyllä se itse asiassa matkasi, mutta kaikeksi onneksi mitään ukkosvahinkoja ei tällä kertaa tullut.)

Rajansa kuitenkin silläkin, kuinka kauan jaksaa yhtä kesäsadetta pakoilla. Sekaan vain!

Tämä kauniisti kukkiva pensas oli minulle aivan tuntematon. Vinkata saa jos joku sen nimen tietää. Mielestäni se petraa kukintaansa vuosi vuodelta ja on kaikessa vaatimattomuuessaan hyvin kaunis.

Mutta rakkaat sireenit! Mikä tuoksu yhdessä märän luonnon kanssa!

Vedimme Froggyn kanssa kunnon tuoksuöverit ja fiilistelimme syreenin alla sadetta pitämässä vaikka miten pitkään. Minun on PAKKO saada perinteinen pihasireeni myös omaan puutarhaani. Katselin jo tämän alta, olisiko siellä sopivan kokoista taimea siirrettäväksi?

Pisarakuvia tuli siis jälleen otettua. Mutta harvoin sattuu ulos näin hyvin pisaroivaan keliin. Valokin oli kohtuullinen. Tosin minun fiilikseni olivat taas kameran fiiliksiä korkeammalla. Nöyrästi se silti työnsä teki märkänäkin.

Tällä kertaa yritin vähän saada vaihtelua kuvakulmiin, mutta aika perinteiset poseeraukset tuli silti käytettyä. Yritän kaikin keinoin löytää muutakin kuvattavaa kuin nukkeja puutarhassa, mutta tätä tämä nyt vaikuttaa taas olevan. Koettakaa kestää!

4 kommenttia:

 1. Minäkin rakastan sireeninkukkien tuoksua ja nuo kaksi kuvaa siihen liittyen ovat täynnä sitä ihastusta ja tunnetta, mitä itsekin aina tunnen niitä katsellessani. :) Kauniita kuvakulmia, olet taas saanut ihanasti eloa nukkekuviin!

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Sireeneissä on jotakin erityisen mahtavaa. Se ihana tuoksu ja pohjolan olosuhteisiin nähden uhkea kukka kaiketi yhdessä? Sen kanssa on helppo saada haltioituneita kuvia.

  VastaaPoista
 3. Kielo, tuomi ja sireeni = parhaat kukkaistuoksut ♥ Meillä on mökillä yksi iso sireenipuska ja sen varjossa on niin ihanaa tuoksutella Froggyn tapaan :)
  (Yritin äiskältä kysyä tunnistaisiko hän tuota kukkaa, mutta ei osannut sanoa)

  VastaaPoista
 4. Tuo puska on mysteeri. Sen pitää olla vanha, sillä se on seissyt sijoillaan ainakin 60 vuotta. Pitäisi etsiä sitä jostakin perinnekukkakirjasta. Olen aina skipannut sen raaskuna, mutta kukkiessaan se on vaikuttava näky.

  VastaaPoista