perjantai 3. kesäkuuta 2016

Kesäkuvahaaste ja kansainväliset markkinat

Pullip Suomen kesäkuvahaaste alkoi kaksi päivää sitten. Ja jo nyt kohtasin takaiskuja. Flicr päätti taas pitkästä aikaa ruveta kenkkuilemaan enkä saanut lisättyä sinne kuvia. Itse asiassa en päässyt edes sisään koko järjestelmään. Ärsyttävää!
Onneksi kuvat nyt saa tääkin kautta näkyviin. Mutta en ihan mielelläni toimisi näin koko kesää.

Jyväskylässä on Lutakonaukiolla kansainväliset markkinat torstaista sunnuntaihin. Tarjolla on lähinnä ruokaa mutta myös käsitöitä ja muuta. Minä sain hepulin huomattuani hollantilaisen kukkatukkurin rekan. Heillä oli mukana ties mitä eksoottisia erikoisuuksia, vieläpä sangen kohtuulliseen hintaan. Oli ihan lähellä etten hankkinut kärsimyskukkaa (jota olen himoinnut vuosikymmenet) mutta jätin kuitenkin väliin. Iso säleikön vaativa huonekasvi ei mahdu meillä mihinkään. Ostin sen sijaan soman pienen viuhkapalmun jonka suhteen olen toiveikas että saan sen pidettyä tyytyväisenä.

Ruokaa oli paljon eri puolilta lähinnä Eurooppaa. Ostin kassillisen paistolämpimiä ISOJA prezeleitä joihin olen pahasti addiktoitunut sekä kreikkalaista mozzarellaleipää. Ynnä överikallista italialaista suklaaherkkua joka on jopa minun makuuni niin makeata että lusikallinen on riittävä kerta-annos. Syön sitä varmaan seuraavan kuukauden.

Käsityöläisillä on luonnollisesti pienemmän budjetit kuin ruokafirmoilla, joten tarjolla oli pääosin kotimaisia juttuja. Olen ihastellut Hiekkakakku nimisen korupajan töitä jo pidemmän aikaa. He käyttävät kierrätyspaperimassoja mikä tekee koruista hyvin keveitä. Nyt minulla oli tilaisuus hankkia haaveilemani koru. Joskus hankin sille kaveriksi vielä korvakorutkin.

Domino-keksi ei paina kaulassa yhtään mitään vaikka on luonnollisen kokoinen. Sain tekijän vaihtamaan keksin lyhyempään nauhaan jolloin riipus asettuu hiukan ylemmäs rinnalla. Luulen että lyhennän nauhaa itse vielä hiukan. Nyt tuntuu että se pyrkii kaula-aukosta sisään.

Ylempänä näkyvä Nasu-korun koira on kaulassani aina. Se ei ole ollut pois minulta vuoden 2000 jälkeen jolloin hankin ensimmäisen sileäkarvaisen kettuterrierini Hipon jota koru kuvaa. Vuodenaikaan jolloin se on näkyvissä joudun mallailemaan muut kaulakorut sen mukaan. Eli joko niin lyhyeksi että Hippo peittyy tai niin pitkäksi että ne asettuvat muuten hyvin.

Keksi on todella aidon näköinen ja minulla on hirveä tarve haukata siitä :D Paperimassaiselle korulle se ei ehkä kuitenkaan olisi hyvä idea.

3 kommenttia:

  1. Hauska tuo domino, ihan on aidon näköinen :D

    VastaaPoista
  2. Tiinyan: se on ihan kuin aito. Tekee koko ajan mieli keittää kuppi teetä ja syödä se siinä samalla :)

    VastaaPoista
  3. Suorastaan vaarallinen koru! :D (Ihan huippu!)

    VastaaPoista