perjantai 31. elokuuta 2012

Puutarhan syksy ja Vilperi

Tanninukketykitys jatkukoon!
Olen jo jonkin aikaa kaavaillut käyväni Vilperin kanssa ottamassa tuoreempia kuvia, mutta uusien nukkejen tulva-aalto siirsi suunnitelmaa. Tänään oli pakko satsata hetki puutarhaan ja Vilperi sai tulla mukaan.

Vilperi on suurenmoinen. Tuon kokoluokan nukke voi tehdä juttuja joista rotevammat nuket vain haaveilevat.

Kuten vaikkapa istua puussa kypsän omenan päällä ilman että omena putoaa. Satokausi on nyt parhaimmillaan! Kotimaista omenaa, porkkanoita ja marjoja! Karamellejä täytyy ostaa seuraavan kerran joskus lokakuulla.

Istutin pienet ja nuupaset mansikkani aika myöhään eikä laatoikon multa ole niille parasta mahdollista. Epäilin vähän selviävätkö ne. Urheasti ne tuottivat ensimmäisenä kesänään viisi mansikkaa. Jätin ne rauhaan ajatellen että saavat sdonkorjuun jälkeen elpyä rauhassa. No ne ryökäleet ovat käyttäneet valvomattoman ajan ghettoutumalla, ylikansoittamalla laatikon rönsyillään ja jopa pyrkimällä laitojen yli pakosalle. En olisi uskonut että joudun vielä karsimahommiinkin. Täällä olisi nyt mansikantaimia jos joku tarvitsisi.

Rakkautta ja kurpitsanlehtiä! Olen huono karsimaan joten kurpitsani perinteisesti tuottavat hurjia versoja ja hyvin vähän satoa.

Ruusupapu on kärsinyt sateista ja piiskaavista myrskytuulista. Nyt näyttää siltä että saan kolmen pavun sadon. Pieniä alkuja on tulossa runsaasti mutta ne tuskin ehtivät kypsiksi asti.

sama voi uhata tätä kurpitsan vauvaa. Kesä loppuu kesken. Parhaamme aiomme kuitenkin yrittää. Hallaharsot varastosta ja taistoon!

Ok, yksi Magdalena vielä ekstrana.


4 kommenttia:

 1. Heippa! :) Äskettäin löysin blogisi ja mukava niin, tykkään tavastasi kirjoittaa! Ja ennen kaikkea, hienoja kuvia! Vilperi on tosiaan hassunhauska kokoluokassaan, ja niin ilmeikäs nukke :D Itekin olen haaveillut moisesta, tuosta tulisi hassu keiju.

  t. Tomodachi ;)

  VastaaPoista
 2. Oi, ihana tuo omena -kuva, että kun pullipeilla ei pysty samaan... :D ..tai no, onhan minulla yksi little.. >:D
  Niin, eli Vilperi on todella hauskan näköinen poitsu joka näyttää olevan parhaimmillaan juuri kasvien keskellä. :)

  VastaaPoista
 3. Vilperi on mahtava, kiitos kehuista! Pikkuisen polttelisi saada Vilperille sisko samaa nukkeperhettä ja äidiksi Sleepy Elfin kurvikas Coco tai Bonbon. Sellainen pieni, pyöreä ja povekas suklaanruskea keijumadame : )

  VastaaPoista
 4. Vilperillä todella näyttää olevan hauskaa! Ja fiilis välittyy tänne ruudun toiselle puolelle asti~

  Parhautta ovat mielestäni Omena-puussa istuskelu, kurpitsakuvat ja ruusupapukuva. Vilperi on niin suloisen pikkuinen noiden kaikkien keskellä. Kivan syksytunnelmaisia sadonkorjuukuvia.

  Ja Magdalena näyttää haaveksivan jostain...

  VastaaPoista