keskiviikko 15. elokuuta 2012

Linnet Tukholmassa

En ole reissannut Linnetin kanssa kovin paljon. Se on sen verran harvinainen nukke ja lisäksi sen stock-meikki on jo valmiiksi hieman naarmiintunut etten ole halunnut ottaa riskejä. Puhumattakaan siitä miten vaativa sen loimuava tukka on hallita kenttäolosuhteissa.
Nyt kuitenkin päätin tarttua tilaisuuteen. Olihan edessä lyhyt ja helppo matka, lisäksi vielä omalla autolla. Siis pelkkä käsilaukku eikä mitään mikä nukkea voisi uhata kuten niillä reissuilla, joissa nukkea joutuu kantamaan muiden matkatavaroiden seassa.
Kelikamera lupasi koko reissun ajaksi sadetta, mutta se oli onneksi liioiteltu tieto. Harmaata ja kovin tuulista kyllä oli mutta muutama kuva silti saatiin otettua.
Merilokin selässä Suomenlahden yli?

Ei vaineskaan! Ihan Viking Linellä mentiin. Kuvassa oikealla näkyy Turun Linna.

Tukholman ykköspaikka shoppailuun on Quality Outlet Brommarbyssä Tukholman pohjoispuolella. Suosittelemme eteenkin Björn Borgin tehtaanmyymälää ja nahkaliike Hollie´s ia. Sen hulluna soivaa teinimusiikkia ja oven pielien hutsuvaatteita ei kannata säikähtää. Niin laadukasta nahkatavaraa ei niillä hinnoin Suomesta saa.

Tuulinen satama. Tukholman keskusta Djurgårdenista päin nähtynä.

Museovenealue. Löytyy heti Wasa-laivan erikoisen museon takaa.

Laivoihin pääsee luonnollisesti tutustumaan myös sisältä. Linnet majakkalaivan keulapiikissä. Titanic-poseeraus jäi ankaran tuulen vuoksi tekemättä.

Linnet majakkalaivan komentosillalla.Jos kanadanhanhet ovat vaivana Helsingissä niin Djurgårdenissa ne ovat jo epidemia. Röyhkeät cityhanhet eivät pelkää mitään ja niillä on aikamoinen miesylivoima. Meistä ne olivat hienoja. Oli hauskaa katselle miten kesäpäivää puistoon viettämään tulleet kaupunkilaiset pelkäsivät niitä ja yrittivät varjella eväitään.

Djurgårdenin epämiellyttävin juttu on Gröna Lundin huvipuisto. jo laitteiden katselu saa vatsan sekaisin ekä tykkää yhtään kuunnella kaikkialle kaikuvaa kirkumista. Sanovat kuitenkin että veden päällä keikkuvista laitteista on hieno näköala yli kaupungin.

On ihan sama mihin Tukholmassa olemme menossa tai millä asialla sinne menemme. Löydämme aina itsemme Täbyn laukkaradalta. Maailman pohjoisin säännöllisesti toimiva laukkarata on ihan Täbyn kaupungin keskustassa ja siellä toimii oikea täysiveriskeskittymä. Toiveena on vielä joskus päästä käymään siellä silloin kun on kilpailupäivä.
Pikku vinkkinä niille jotka eivät ole täysiveriharrastajia. Laukkaradan parkkipaikalla pidetään kesäviikonloppuisin Tukholman seudun suurimmat peräkonttikirpparit. Suosittelen niillä pistäytymistä. Vaikka Ruotsin kirpparit muuten ovat usein aika kynysiä, noilla on paljon myyjiä ja järkevät hinnat. Lähijuna tuo Tukholman keskustasta suoraan laukkaradan portille.

Aqariumissa oli kova tungos. Pelkkien altaiden valaisema tila oli muutenkin vaikea kuvauspaikka. Sain kuitenkin samaan kuvaan Linnetin ja mureenan.

Mureena oli aika vaikuttavan kokoinen vesipeto. Niiden ruokahalu on kuuluisa ja erityisesti tämä näytti olleen ruoka-aikaan paikalla.
Akvaariossa oli myös hieno, sisätiloihin rakennettu koski johon siellä syntyneet lohet nousevat joka syksy loka-joulukuussa kutemaan. Eli ne palaavat meriltä Tukholman keskustaan ja nousevat vapaaehtoisesti niille rakennettuja lohiportaita pitkin museon sisätiloihin kuteakseen synnyinpaikallaan. Suurin portaat ylös itsensä hilannut rötkö on ollut tähän mennessä 11-kiloinen!

Kotimatkalle lähdettiin aamulaivassa ja kohtuullisessa ruuhkassa. Allekirjoittanut ajoi itse ensimmäistä kertaa auton laivaan ja oli jonkin verran hermostunut. Kaikki sujui kuitenkin hyvin.

Oltiin hyvissä ajoin ja päästiin alkupäässä sisään. Taaksepäin katsottuna jonoa vain riitti ja riitti.

Näkemiin Tukholma ja erityisesti Djurgården! Taas jäi paljon näkemättä.

Se on avomeri nyt. Vaikka Suomenlahti on saaristoistaan kuuluisa, mahtuu väliin muutama tunti avovettäkin.

3 kommenttia:

 1. Kyllä nukkien matkustuskuvat ovat aivan parhainta antia nukkekuvista~ :3 Näitä oli todella hauska katsoa, varsinkin kun Tukholmassa on itsekin tullut käytyä moneen otteeseen niin näkee tutut kohteet tavallaan uudesta vinkkelistä.

  Hyvin olet saanut isoja kohteita samaan kuvaan pienen nuken kanssa! Tämä on haaste, jonka kanssa itsekin aika ajoin rapsin päätäni...

  Hei! Sinunhan täytyy tehdä Blythe-ja-kala-kuvista jonkinlainen sarja, muistaakseni vastaava otos oli niissä Baijerinkuvissakin eikö vain? ;-D Ihan mahtavaa~

  Linnet sopii upeine punaisine hiuksineen ja tyylikkäine vaatteineen ja saappaineen hyvin Tukholman katukuvaan. Lisäksi minusta on mukavaa että kerrot aina jotain "henkilökohtaista" tai siis omien kokemustesi ja näkemystesi mukaista kohteistasi, se toimii kuin pienenä matka-oppaana. :3

  VastaaPoista
 2. Wau, kalakokoelma Blythe-kuvista olisikin hieno! Sen Baijerissa olleen mulkosilmäisen hirvityksen rotua en kyllä tullut katsoneeksi mutta kala kuitenkin.
  Voi tulla tulevaisuudessa rankaksi löytää jokaisesta turistikohteesta joku kala nuken kaverina kuvattavaksi...
  Olisi mukavaa jos joku löytäisikin jotakin uutta reissuihinsa minun matkakertomuksistani. Välillä nimittäin tuntuu että me nähdään kaupungeista ihan eri asioita kuin muut.

  VastaaPoista
 3. Tuo merilokkikuva on ihana! Tulee etäisesti mieleen Peukaloisen retket. :D

  VastaaPoista