tiistai 1. tammikuuta 2013

Nukkevuosi 2012-nukkevuosi 2013

Pitäisikö uuden vuoden alkuun tehdä jonkinlainen koonti edellisvuodesta? Samalla voisi kirjoittaa ylös mitä suunnitelmia on vuodelle 2013.
Aloitetaan uudella nukkevuodella 2013. Siitä on tulossa Blythe-vuosi. Jo viime vuonna haaveilin osallistuvani Flicrin 365 Blythe-valokuvamaratoonille mutta jänistin viime hetkellä. Tänä vuonna aion kuitenkin olla rohkeampi ja osallistua Linnetin kanssa. Luvassa on siis 365 Blythekuvaa!
Olen varta vasten vähän säästellyt Blythejäni ja kuvannut etupäässä muita nukkeja. Nyt tilanteeseen on tulossa muutos. Kuvamaratoonista on tulossa pitkäkestoisin nukkeprojektini tähän asti. Jännittävää ja hiukan stressaavaa.


Vuoden 2013 aloittaa Nonon pään saapuminen ja vuoden ykkössuunnitelma onkin sille sopivan kehon löytyminen sopivaan hintaan. Hartsien suhteen muita suunnitelmia on palauttaa Dede eri hahmossa käyttönukkejen joukkoon, saada Satsumalle uusi meikki ja hankkia vaatteita. Uusia nukkeja en ole suunnitellut enkä olisi pahoillani vaikka uusia kasvoja ei kuluvana vuonna lisää saapuisikaan. Mutta eihän sitä koskaan tiedä....

Pullippien suhteenkin aion pitää kohtuuden mukana. Se iänkaikkisuuden työn alla ollut Dal-projekti tökkii yhä ja sen tahtoisin valmiiksi. Ostoslistalla olisi pari kiinnostavaa, muttei yhtään välttämätöntä pakkohankintaa. Uusista, jo tiedossa olevista julkaisuista Isul Akira ja Pullip Tokidoki Luna ovat sellaisia joista tykkään kovasti. Toisaalta vitriini on nyt täynnä enkä harmittelisi yhtään vaikkei uusia tulokkaita olisikaan.

Näin välispiikkinä koen Arashin ehkä vaikeimmaksi nukekseni kuvata. En löydä sille sopivia taustoja eikä se ole yhtään miehekkään näköinen vaikka tekisin mitä. En tiedä onko se sitten Arashin persoonasta kiinni?
Mad Moose on kuuluisan offroad-tiimin logo.

(Oikeastaan tekisi vähän mieli toista Taeyangia. Sellaista vähän miehekkäämpää.)
Mutta siirrytään laittamaan vuosi 2012 pakettiin. Se oli nukkejen suhteen vilkas vuosi.
Vielä vuoden 2011 lopussa mietin, luovunko osasta hartsinukeistani ja siirryn kokonaan Pullippien ja Blythejen harrastajaksi? Tuntui että hartsisistani minua kiinnosivat vain Satsuma ja Vilperi maltillisissa määrin ja mietin Deden ja Izan myymistä pois. Olin väsynyt sekä hartsien harrastajiin että koko lajityyppiin lieveilmiöineen.
Alkuvuodesta sain vähän rahaa ja ajattelin, että jos joku tietty nukke sytyttää, tilaan sen ja annan vielä hartseille mahdollisuuden. Saapui Resinsoulilta harmaa Rong, Hiiri jota kuvailin tohkeissani koko kevään ja jonka innoittamana aloitin koulutöitä varten kasaamani blogin muuttamisen nukkeblogiksi. Voidaan suorastaan sanoa muiden nukkejen saaneen olla hyvin rauhassa jonkin aikaa.
Aikaisin keväällä tein kaksi ostosta lisää. Pullip Barasuishou saapui Flicrin kautta täysin heräreostoksena. En ole seurannut tai lukenut Rozen Maidenia lainkaan, mutta Baran kissapedonsilmät olivat jotakin mitä tahdoin omistaa. Barasta tuli myös ensimmäinen peruukkia vaihtanut nukkeni kun hän sai Millyn valmistaman mohairpörrön. Bara on jäänyt nukkeperheessäni varsin salaperäiseksi hahmoksi jota ei kovin usein nähdä.
Toinen ostos oli Soomin Free Choise-eventistä Rosette´s School Of Dolls-sarjan Sakura. Ihka ensimmäinen Rosetten tanni myyntierä oli minulle vastustamaton. Olin jo pitkään kaihonnut Rosetten pitkäsäären perään ja tanni väri oli kohtuuton kiusaus. Bea onkin aikamoinen harvinaisuus. Sakura on Rosetten nukeista harvimmin nähtyjä ja tannina niitä ei montaa olekaan.

Sitten alkoikin ryminä. Heinäkuussa yllätin itseni ja tilasin Hartsilasten foorumilta SD-kokoisen pään. Minä, joka en halunnut Sd-kokoisia nukkeja. Älkää kysykö miksi? En osaa vieläkään selittää. Yhtä kaikki taas tuli harvinaisuus. Custom Housen Ai-doll sarjan Lauraa en muista toista nähneeni edes omistajakuvissa. Pää on tainnut olla Custom Housen eventtilahjana, vaikken ole asiasta varma.
Pää palloili täällä monta kuukautta epäilyttävän miesmäisen näköisenä, vailla hahmoa taikka nimeä. Lopulta pitkä tuumailuprosessi kantoi hedelmää ja tällä hetkellä olen Lydiaan todella tyytyväinen. Olen myös aika ihastunut sen kömpelöön posettamiseen, painoon ja jykevyyteen.
Elokuussa tulivat siis yhtenä rysäyksenä ensin Bea, sitten Lydian käytettynä hankittu kroppa ja jälleen harkitsematon yllätysostos, megaluokan harvinaisuus Slinky Neko Junior Borry tannina joita on valmistettu vain kolme ja jonka löysin Den of Angelsin myyntipalstalta joka on vaarallinen paikka. Uusi Magdalenani tuli ikäänkuin Lydian kropan sivutuotteena. Nykyään osaan olla varovainen enkä avaa myyntifoorumeita palkkapäivän tuntumassa.

Loppusyksystä saapuivat vielä talon uudet Pullip-tulokkaat. Ennakkoon tilaamani Pullipstyle Exlusive Froggy ja Flicrin myyntipalstalta adoptoimani vanha Pullip Street. Nukke jota olin yrittänyt ostaa jo pitkään.

Näiden lisäksi hankin 3 Monster Highiä ja löysin kirppareilta muutaman My Little Ponyn. Monstereissa toivon tänä vuona löytäväni itseäni miellyttävän Clawdenin ja pysyn avoinna muille itseäni miellyttäville nukeille joita ei liian usein julkaista. Poneissa polttelisi pieni kaipaus ostaa muutama puuttuva poniyksilö, vaikka pidänkin ostelua keräilijälle kyseenalaisena tapana kartuttaa kokoelmaa. Mutta Gi-poneja kohtaa kirppareilla niin harvoin, että se on nykyisin liki ainoa vaihtoehto.
Ponirintamalla vuodelle 2013 jää ikuisuusprojekti rootata uudelleen tietokonepöydälläni kummitteleva skinhead-ponien porukka.

Mites muut bloggaajat? Olisi kivaa lukea muiden suunnitelmista vuodelle 2013.

2 kommenttia:

 1. Tätä oli tosi kiva lukea~ Oli myös kiva nähdä Arashia pitkästä aikaa, olin jo melkein unohtanut että sinullakin on Taeyang. Arashi on upea, kyllä sitä sietää kuvailla enemmänkin. :-)

  Mahtavaa, että olet päässyt takaisin kiinni hartsinukkien hurmaan! Bea on ehdottomasti top viidessä minun suosikkinukeistani kaikkien hartsiharrastajien nukeista. <3 Ihana Bea, ja tuo jäisestä autonpeilissä peilailu-kuva on minusta kekseliäs ja hieno.
  Pidän kovasti myös muista nukeistasi, etenkin Satsumasta ja Magdalenasta sekä Pullip Streetistä~

  Kuten aiemmin sanottua, niin odotan kanssasi innolla tuota Volksin WinterSmile Nono pääkkyliä~ :3 Oikein hauskaa vuotta 2013 sinulle~

  VastaaPoista
 2. Hyvää ja harrastuksentäyteistä vuotta 2013 sinulle!

  Täällä ovat suunnitelmat uudelle vuodelle menneet myttyyn jo neljässä päivässä, kun olen onnistunut jo tässä ajassa ostamaan useamman nuken... Huh! Täytyy nyt jatkossa pitää kukkaronnyörit tiukalla ja kovettaa sydämensä!

  VastaaPoista