torstai 16. toukokuuta 2013

Mikufigu

Nämäkin kuvat on otettu jo useampi viikko takaperin. Vietin tylsää iltaa Hyvinkäällä hotelli Sveitsissä erään jalostusneuvojakurssin yhteydessä ja kuvat on otettu hämärtyvässä ja huonosti valaistussa hotellihuoneessa. Mutta oli kivaa kuvata kerrankin siistissä huoneessa jossa ei ollut mitään kummaa taustoilla!

Lumi-Miku on siis kokeiluni figuurien suhteen. Kyseessä on aika hyvin tehty Nendoroidi-figuurin kopio jonka löysin kotikaupungistani Jyväskylästä. En periaatteessa hanki kopioita, mutta jo siitä riemusta että joku viitsii tällaisessa kaupungissa figuureja yrittää myydä, tein poikkeuksen. En ole ihan varma mitä mieltä olen näistä moniosaisista hahmoista ja ajattelin, että tällaisen kopion kanssa ei tule murhetta vaikken tykkäisikään.

Feikiksi tämä on hyvää työtä enkä olisi ehkä osannut epäillä sitä kopioksi (haloo, hinta ja myyntipaikka, ihanko totta uskoit löytäväsi aidon....) ilman Spican (Spicasmagoria Extreme-blogi) Pullip Suomessa jakamaa Nendoroidin feikkitunnistusopasta joka löytyy tästä. Se on Goodsmilecompanyn oma sivusto näiden laadukkaammin tuotettujen feikkien tunnistamiseen.

Ikkunani alla oli joku teltan hirvitys joka sopi tismalleen Mikun väreihin.
Vaikka tämä feikki on tosi kauniisti maalattu ja viimeistelty, feikkimäisyys näkyy siinä etteivät osat kiinity toisiinsa vaan jatkuvasti putoavat joko kädet tai jalat tai saparot. Jollei sitten irti pyri liukumaan koko naama. Stressaavaa.

Liikkuvat ruumiinosat ovat ihan kivoja, mutta jotenkin tästä figuurista jäi lelun fiilis käteen. Näin vanha ei enää kauhean innoissaan säilyttele mikroskooppisia irtokämmeniä ja varanaamoja vaihtotarvetta varten. Yksi sievä ja hyvin kiinnitetty setti ruumiinosia olisi riittänyt minulle.

Onhan tuo mielettömän suloinen. Eteenkin nyt, kun aika on kullannut muistoja konttaamisesta lattialla irronneen saparon perässä yhden kuvanoton aikana kahdeksan kertaa ja naurettavista posetusongemista.

Pelottava ahdistuneen huudon naama. Tätä en olisi tarvinnut.

Hymyilevät päät ovat paljon kivempia. Vaikka pidän siitä alun aukisuisesta hymystä eniten, on tämä perusilmekin käyttökelpoinen. Mukana on myös paleltunut purjo.

My name is Hatsune, Miku Hatsune.

Kokovertailukuva Linnetin kanssa. Loppupäätelmä tämän yhden figuurin perusteella on, että allekirjoittanut olisi ollut hulluna tällaisiin 11-vuotiaana. Nyt into oli selvästi laimeampaa. Osien huono pysyminen kiinni oli iso ja ankara miinus vaikka muuten figuuri on loistotyötä. Hyvin maalattu ja miltei saumaton.
Periaatteessa aidon hankkiminen vertailukohteeksi olisi kiinnostavaa mutta ei ehkä niin, että lähtisin mistään nettikaupasta Nendoroidia tilaamaan. Tunnen lisäksi hahmoja tosi huonosti. Mutta ken tietää jos joskus sopiva ostotilaisuus tulee. Se tosin huolettaa että aidon ja feikin erottaminen toisistaan voi olla hyvin vaikeata ostotilanteessa.

Ovatko muut muuten huomanneet, että Bloggerin toiminta olisi hidastunut? Tuntuu että se lataa pieniäkin kuvia iänkaikkisen pitkään ja nihkeästi.
Mutta seuraavassa postauksessa jo tuoretta kuvaa!

4 kommenttia:

 1. Minullakin kuvat latautuvat huonosti ja silloin kannattaa jättää blogger-sivu lataamaan kuvia eikä tutkiskella muista sivustoja, silloin kuvat eivät lataudu. Kuvat latautuvat myös paremmin mitä useampi kuva on jo latautunut.

  VastaaPoista
 2. En ikinä lue montaa sivua yhtä aikaa. tapa on jäänyt niiltä ajoilta kun rimpuilin netissä ikivanhan pöytäkoneeni kanssa. Minulla ei myöskään pyöri mitään muita ohjelmia tai musiikkia samaan aikaan. Siitä huolimatta kuvat lataantuvat tosi hitaasti. Pitääpä kokeilla tehdä joku maratoonipostaus ja katsoa, toimiiko tuo että loppupää latautuisi nopeammin.

  VastaaPoista
 3. Tosi laadukkaan näköinen figuuri feikiksi! :3 Kyllä hän on niin söpöläinen että.
  Minulla meni Nendojen kanssa niin että ensin en tykännyt niistä yhtään ja sitten kun sorruin yhteen, Kaitoon niin niitä tuli enemmänkin... ja tulee vieläkin. x''3

  Täytyy myöntää että Nendojen kanssa välillä meinaa hermo mennä kun osat ovat niin pikkuisia. Aidoilla tosin pysyy ehkä vähän paremmin mutta kyllä niilläkin putoilemista esiintyy, ainakin ääriasennoissa.
  Mutta nämähän on siis tehty näppärille pienille japanilaiskätösille eikä meille kömpelöille eurooppalaisille. ;-DD Jos Nendojen osat tuntuvat nano-pieniltä niin odotapas kun/jos näet Figma-figuurien osat... @___<

  Hieno kuva erityisesti tuo My Name is Miku!

  VastaaPoista
 4. Jos nuo osat olisivat hiukan jämäkämmin kiinni, tuo olisi 100% hauskempi. Vähän polttelisi hankkia Sakura-Miku tuon kaveriksi, mutta toistaiseksi olen hillinnyt itseni. Nuo tarvitsisivat pikkuisen vitriinin esillepanoon ja jonkun fiksun tavan jemmata ylimääräiset osat. Luulen että yritän jatkossa innostua enemmän sellaisista figuuresta joista ei irtoile paloja.

  VastaaPoista