perjantai 26. joulukuuta 2014

Kameramurheita

Minulla on ollut joulukalenterin inspiroimana valtava tarve kuvailla. Luulen että kyseessä on joku psykologinen juttu nyt, kun en oikein voi kuvata muuta kuin Mioa, Dedeä ja Monstereita. Tarve on voimakkain silloin, kun sen toteuttaminen on vaikeinta tai jotakin yhtä korkealentoista.

Valitettavasti kamerani alkaa osoittaa nyt merkkejä tarpeesta päästä ikilepoon. Se ei ole ollut ihan moitteeton tähänkään asti ja kova käyttö on välillä näkynyt, mutta nyt tilanne on mennyt ratkaisevasti huonompaan suuntaan.

Tarvitsen kymmenkunta kuvaa jotta edes yhdessä tarkennus osuu kohdalleen ja valaistusolosuhteet kuvissa ovat usein ihan muuta kuin mitä kuvaushetkellä todellisuudessa. Kuvissa on reunoissa raitoja ja salaman käyttö saa koko kameran tärskähtämään. Muistikorttia ja akkua paikoillaan pitelevä kansikaan ei pysy kiinni enää omillaan.

Olen kovasti kiintynyt kameraani ja suhtaudun hyvin nihkeästi ajatukseen, että pitäisi ruveta opettelemaan uuden kameran systeemejä. En ole seurannut kameramarkkinoita ikuisuuksiin ja useimmissa uusissa kameroissa on epämiellyttäviä ominaisuuksia joita en missään tapauksessa tahdo.

Esimerkiksi monissa kameroissa sisäänrakennettuna tuleva GPS-paikannin joka laittaa kuviin kordinaatit. Mikä idioottimainen idea! Tervetuloa vain meille murtomiehet! Kuvaanko samalla sen piilopaikan mistä vara-avain löytyy jotta ette joudu näkemään vaivaa murtautumalla sisään?

Tarvitsen erittäin kovaan käyttöön tehdyn paidantaskukokoisen pokkarin jossa on järkkärin asetukset, pitkä zoomi ja hyvät makro-ominaisuudet. Enkä tahdo edes ajatella, miten kalliita tällaiset kamerat ovat.

"Lopetatko sen ruikuttamisen ja autat minut pois täältä?"

Näillä kulmin ei ole mitään kunnollista kameraliikettä. Yritän järjestää retken Tampereelle hypistelemään liikkeiden tarjontaa. Varautukaa siihen että kuvanlaadun heiketessä aiheeseen tullaan palaamaan vielä useampia kertoja.

3 kommenttia:

 1. Tuo psykologinen juttu kyllä taitaa osua munkin kohdalle aika hyvin, koska talvella aina kotiin päästyä riennän kuvaamaan, vaikka valoa on enää niukasti, mutta kesemmällä ei millään jaksaisi. Talvi onkin kiehtovan haastavaa aikaa pimeytensä vuoksi. Valosta tulee samaan aikaan sekä vihollinen että välttämätön ystävä.

  Otan osaa kamerasi tapaukseen! Nykyäänhän on tarjolla todella hyviä pienikokoisia kameroita, joissa on silti täyden järjestelmäkameran ominaisuudet. Omat katseeni suuntaavat muille markkinoille, mutta Canon EOS M voisi olla kenties sinulle tutustumisen arvoinen tapaus? Siinä tosin on irroitettava objektiivi, joten sellaisenaan se ei välttämättä taskuun mahdu. Paljon on kuitenkin tarjontaa nykyään ja GPS-paikantimen voi yleensä laittaa pois päältä tai ainakin sijaintitiedot voi pyyhkiä tietokoneesta käsin. Toivottavasti vanha kamerasi kestää vielä kunnes uusi on tiedossa.

  Lily Silver (Pullip Suomesta)

  VastaaPoista
 2. Minäkin haluaisin nyt mennä aivan sikana kuvaamaan ulos nyt talvella kun on lunta mutta kesällä Se kuvaaminen vähän jää xc

  Ihania kuvia sain (onko mio) Miosta :3 <3<3
  T:Siniapila

  VastaaPoista
 3. Miohan se!
  Minulle kameran pienuus on ehdoton pakko, koska kuljetan sitä melkein aina mukanani. Toinen vaihtoehto tietysti olisi de luxelaatuinen kamera kännykässä, mutta nuo älypuhelimet eivät tahdo kestää niin rajua käyttöä kuin mihin puhelimeni joutuu. Enkä ole kiinnostunut hirveän kalliista puhelimista juuri rikkoontumisriskin vuoksi. Sitäpaitsi tahdon nopeasti käyttövalmiin kameran jossa ei tarvitse painella nappeja ennen kuvaushetkeä.

  VastaaPoista