torstai 1. tammikuuta 2015

Museomekkala

Hyvää Uutta Vuotta rakkaat lukijat! Postaus tosin käsittelee edellisen vuoden viime metrejä.

Kun Keski-Suomen Museo joulun jälkeen avattiin,oli henkilökunta huomannut hartsinukkejen juhlineen joulua oikein olan takaa.Minulle tule sähköposti jossa kerrottiin useamman nuken lojuvan pitkällään.
Totta kai sain viestin hetkellä, jolloin en museoon enää ehtinyt ja seuraavan päivän museo oli suljettuna. Parin stressaavan epätietoisuuden päivän jälkeen pääsin kuitenkin toisen hartsinukkejen omistajan kanssa pelipaikalle tilannetta tarkistamaan.

Valitettavasti en tajunnut ottaa lähtötilanteesta kuvaa. Teeniegem Eiki oli pudonnut korkealta oksaltaan ja lojui maassa sarvet hujan hajan. Bea oli pudonnut korokkeeltaan, Viuhkan peruukki oli poissa, jopa polviasennossa istuva Iza oli vaihtanut asentoa  ja kaiken huippuna Satsuma puuttui kokonaan! Oksanmuruja oli kaikkialla.
Nopea tilanneanalyysi paljasti, että seinään ruuvattu iso oksa oli kuivuessaan joutunut niin kovaan vääntöön että se oli katkennut, lingoten ylhäällä istuneen Eikin muiden nukkejen sekaan keskikorokkeelle jolloin Bea oli pudonnut ja Satsuma heittäytynyt korokkeiden taakse taustakankaan laskosten sekaan.
On siellä käynyt ryminä! Onneksi se on sattunut museon ollessa suljettuna. Tuollainen yhtäkkinen mylläkkä saattaisi aiheuttaa katsojassa slaagin. Onni onnettomuudessa isot nuket olivat yhä pystyssä ja vauriot jäivät Eikin pikkuriikkisen katkenneeseen sarven kärkeen.
Päätimme kuitenkin että kokoamme uuden, turvallisemman asetelman jossa minimoidaan nukkejen riskit kaatua, heittäytyä ja tehdä itselleen vahinkoa.

Tältä näyttää nyt uusi esillepano. Kaikki suuret ja herkät nuket on turvattu ja oksalla istuu enää pikkuriikkinen Vilperi. Suurin osa istuu ja seisojat nojaavat johonkin. Tämä on ehkä hiukan tylsempi kuin se edellinen, mutta omaa mielenrauhaakin pitää ajatella.

Toinen yleiskuva. SDt on nyt koottu omaksi turvatummaksi ryhmäkseen, Bea nostettiin istumaan ylemmäs ja Satsumakin istuu. Se tosin jää ikävästi piiloon, mutta luulen että se ei ole sille mikään ongelma.

Eiki-parka selvisi hurjasta ilmalennostaan ihmeen vähäisin vammoin. Seuraava näyttely, mikäili sellainen ikinä tulee kootaan ei-elollisten proppien avulla!

Vaikka oksien tuomat jännitykset saatiin purettua, lisääntyivät henkilökemiaan liittyvät. Näyttää ihan siltä että Nono pyrkisi tekemään tuttavuutta tuon komean pojan kanssa tämän tyttöystävän silmien edessä.

Tyttöystävää tilanne ei selvästi miellytä yhtään, ja Lydia on vielä pakokauhuisemman näköinen kuin aiemmin. Vaikka miten sen asettelisi, se kääntää päänsä ja kehonsa väkisin pois tilanteesta. Raasu!

Nyt vitriini on tyhjemmän näköinen. Siellä olisi kernaasti saanut olla muutama nukke lisää...

Museon henkilökunta kertoi, että kävijät ovat olleet ihan kihisevän innoissaan nukkenäyttelystämme. Se on tosi mukavaa kuulla. Nytkin kun korjailimme hartsiasetelmaa, kävi jatkuvalla syötöllä väkeä näyttelyä katsomassa. Suurin osa oli vieläpä varta vasten nukkenäyttelyä katsomaan tulleita. Yritin korvata sitä, että yksi osa näyttelyä oli huollon alla pitämällä katsojille lyhyen esittelyn näyttelystä ja nukeista ylipäätään. Mahtavaa että nukkemme ovat saaneet niin hyvän vastaanoton! Jyvässeudun nukkegenre pompahtaa uuteen kukoistukseen kun saamme sen ansiosta monta uutta harrastajaa.

5 kommenttia:

 1. No kylläpä on ollut rytäkkä o_o; Onneksi ei pahemmin sitten kellekään nukelle käynyt. Mukava kuulla, että näyttely on ihmisiä kiinnostanut :)

  VastaaPoista
 2. Voi onneksi EI käynyt mitään vakavampaa kellekkään nukelle ::c
  Ihmisiäkin on siis käynyt ja toivottavasti jotkut ovat myös saaneet sellaisen nukke fiiliksen tai jos joidenkin nukke Into on hieman maassa niin on sitten pompannut korkeuksiin kun on käynyt näyttelyssä c:
  T:Siniapila

  VastaaPoista
 3. Hienoa uutta vuotta sinulle ja nukeille~ ! :3

  Huhhuh, onneksi ei käynyt pahemmin! Voin vaan kuvitella millaista on ollut odotella ne pari päivää museon aukeamista vahingot tarkastaakseen... itse olisin ollut ihan sairaana huolesta. ^^;;;

  Oikein kiva kuulla että näyttely on saanut positiivista huomiota~ Jotain täpinää noiden neljän keskuudessa tuolla oikeassa nurkassa näyttää olevan. Nono on kyllä varsin varteenotettava kilpakosija. :'D

  Ja... voi Lydia parkaa! Ressukka näyttää tosiaan siltä että haluaisi olla missä tahansa muualla. ;__; Kestä vielä vähän aikaa, Lydia!

  VastaaPoista
 4. Hyvää uutta vuotta! En olisi kyllä etukäteen uskonut kuinka hermojaraastavaa voi nukkenäyttelyn pitäminen olla. :D Onneksi isoja vahinkoja ei tapahtunut.

  VastaaPoista
 5. Minä vielä vitsailin ennen näyttelyä tällaisilla tapahtumilla. Olisi pitänyt olla ihan hiljaa. Pelkäsin kyllä, miten hartsit kestävät pystyssä oman painonsa alla, mutten ikinä voinut kuvitella että propeistamme on näin paljon murhetta ja että ne linkoavat nukkeja miten sattuu. Tästä on opittu paljon.
  Seuraavaksi siellä on varmaan kissatappelu tuosta ainoasta SD-pojasta Nonon ja tuon vaaleaverisen kaunottaren välillä. Ei ihme jos Lydiaa ahdistaa istua samassa seurueessa!

  VastaaPoista