perjantai 12. joulukuuta 2014

Joulukalenterin 12. Luukku

Tänä aamuna odotti sähköpostissa huonoja uutisia. Keski-Suomen Museon vitriinissä lojui yksi nukke kaatuneena.
Sydän hyppäsi kurkkuun ja olin ihan varma että kyseessä oli Yennan SD-nainen, jolla oli jo kerran operoidut sormet ja joka ei saisi päästä kolhiintumaan sitäkään vähää mitä muut hartsiset. Lupasin tulla hetimiten tilannetta tutkimaan.

Tällainen näky minua museolla odotti. Huh, mikä helpotus! Se olikin vain Magdalena. Vain sikäili että jos jonkun nuken pitää mennä rikki, on parempi että se on minun, ja nukeistani juuri Magdalenalla on paksuin tukka ja villainen päähine.
Oli ollut onni onnettomuudessa. Magdalenan ainoat vahingot olivat hiukan killiin menneet silmät. Paksu myssy lienee suojannut päätä muutoin.

Uusi poseeraus entrattuna ja silmät huollettuna. Tällä kertaa 10 senttiä vasemmalle jolloin pää nojaa oksaan antaen hiukkasen lisätukea. Nyt tosin ruma oksan kärki jää näkyviin. Olisi pitänyt olla vielä yksi pikkunukke siihen istumaan...

Vitriinissä oli tapahtunut muutakin jännittävää, joten oli hyvä että kävin paikalla. Nuo "kuivatut" oksani ovat nyt oikeasti kuivaneet ja ne ovat kutistuneet! Kuvista myös näkyy että niistä rapisee roskia.

Molemmat oksilla istuneet nuket, Enki ja Vilperi olivat siirtyneet aika kiikeriin asentoihin. Lisäksi yksi oksa oli valahtanut suoraan nojaamaan Lydian päähän. Onneksi tosin hatun kohdalle. Jouduin siis värkkäilemään jonkin verran.
Pullip-vitriinissäkin kävin. Yksi iso naisfiguuri oli kohottautunut jalustastaan ja nojasi tuttavallisesti lasiin kohti katsojia. Sen sijaan Zora, jolla alkuun oli tasapainovaikeuksia, seisoi yhtä moitteettomasti kuin miten olin sen jättänyt. Siitä ja sen ilmaan nousevista varpaista olin jo ehtinyt nähdä painajaistakin.

Tapasin myös museon johtajan ja hän kertoi näyttelyn saaneen todella hyvää palautetta. Ihmiset ovat olleet siitä innoissaan ja toivoivat lisää tällaisia rohkealla otteella valittuja pienoisnäyttelyitä. Puhuimme että juuri tällainen määrä pieniä, yksityiskohtaisia ja useimmille ihmisille ihan vieraita asioita on sopiva kerta-annos.
Olen kauhean mielissäni että nukeista on tykätty ja että ne kiinnostavat ihmisiä. Me kaikki taisimme alkuun olla vähän epäröiviä sen suhteen, millaisen vastaanoton ne saavat.

2 kommenttia:

  1. Oii, onneksi ei ollut käynyt pahemmin! Ja hyvä että Magdalenalle ei käynyt kuinkaan~

    Hauska kuulla millaista palautetta näyttely on saanut ja että ihmiset ovat olleet siitä kiinnostuneita. :)

    VastaaPoista
  2. Oli kyllä shokkitilanne. Mutta loppuviimein säikyin suotta.
    Olisi pitänyt laittaa vieraskirja johonkin nukkenäyttelyn viereen kommentteja varten. Olisi ollut hauskaa lukea niitä.

    VastaaPoista