tiistai 16. joulukuuta 2014

Joulukalenterin 16. Luukku

Tälle päivälle oli ihan oma kuvakin, mutta se jääköön nyt toiseen päivään. Sain Spicalta Spicasmagoria Extreme-blogista muissakin blogeissa pyörineen haasteen nukkehankintasuunnitelmista.

Olen yrittänyt vältellä hankintasuunnitelmalistojen tekemistä jo jonkin aikaa. Joku on ehkä huomannut, että perinteinen kirje joulupukillekin puuttuu blogista vaikka sen olen aiemmin marras-joulukuun taitteessa kirjoitellut. En ole tehnyt isompia nukkeostoksia kahteen vuoteen, ja olen ihan lannistunut. Aina kun saan rahaa jemmaan, tapahtuu jotakin kauheata ja säästöni päätyvät eläinklinikalle, kuorma-autojen varaosapurkaamolle tai johonkin vastaavaan. Olen siis päättänyt olla enää säästämättä mihinkään, koska se tuntuu aina tuovan tullessaan jonkin kriisin. Sitäpaitsi hankintasuunnitelmien kariutumisesta tulee aina paha mieli.

Mutta on hyvä pitää itsensä edes vähän kartalla sen suhteen, mitä kiinnostavaa sitä voisi olla tarjolla. Eihän sitä koskaan tiedä, jos vaikka voittaisi lotossa...
Kaikki tämän postauksen kuvat ovat firmojen mainoskuvia ellei toisin sanota.

1. Kuinka monta nukkea on toivelistallasi tällä hetkellä?

Vaikea sanoa. Kyllähän haaveita riittää, mutta moni suunnitelma on tavallaan joko tai eli toistensa vaihtoehtoja. Sanotaan että kuusi hartsista ja viisi muuta.


2. Kuinka monta suurta nukkea (65cm+) nukkea on listallasi?

Ei oikeastaan yhtään. Tahtoisin kyllä SD-kokoisen pojan ja ne ovat monesti hiukan pidempiä. Tämä on vielä ihan kysymysmerkki, sillä en ole miettinyt loppuun sitäkään, tahtoisinko pelkän söpösti murjottavan pojun vai mieluummin kolhuisemman aikuisen miehen?  Myös iänkaikkisen vanha ihastus MsDollin Draytoniin elää yhä. Vaikka väitin jo jossakin välissä etten tahdo kokonaan suljettusilmäistä nukkea, niin tällä hetkellä ajatellen sellainen olisi aika ihana. Jos päädyn poikaan enkä äijään, se saisi olla kokoluokaltaan kauniisti Nonon ja Lydian rinnalle asettuva.


Minulle aiemmin käytännössä tuntematon firma Rsdoll heitti joulueventtiin parikin komeata, tannia limitedpoikaa. Tämä Dev on aika söötti. Tosin mietin, jaksaisinko tuota hapanta naamaa loppuviimein kauhean pitkään katsella hyllyn päällä istumassa?

 3. Entäs 1/3 kokoluokan nukkea?

Näitä on kaksi eikä kumpikaan ole hartsia. Dollfie Dream on ollut pakkomielteeni jo pitkään ja luulen yrittäväni hankkia sen mahdollisimman pian, jotta pääsen rauhassa muiden suunnitelmien kimppuun.

Suunnitelmalistalle on salakavalasti kiilannut haave saada shintopapittaren tai temppelipalvelijan asuun, tai sellaisen mukaelmaan puettu nukke. Kimono tai yukatakin olisi neuvoteltavissa... Kuitenkin jotakin perinteisen japanilaista.
Mielellään iso Azone. Tosin Dollfie Dreameillakin on tämän tyyppisiä asuja, joten nämä haaveet kulkevat aika hyvin rinnakkain. Tosin pitäisin mieluusti hahmon niissä vaatteissaan ja ainakin Dollfie Dreamit ovat niin herkullisia puettavia että se tuskin onnistuisi.

[close]
50cm Original Doll Black Raven Series Amane / Vulpes Diva ver.1.5 (Fashion Doll) Item picture1

Kuka muistaa Amanen jota taannoin hehkuttelin?  Luulen että koko ajatus on tästä nukesta lähtöisin? Tuon kun saisi ja kaupan päälle oikein lumisen talven. Oi joi....
Amane oli vain yhdessä paikassa myytävä limited, jota on jälkimarkkinoilta vaikea löytää. Jos mikään nukke on vaarassa kiilata ostoslistalla Dollfie Dreamin ohitse niin tämä.

Myös aivan liian kauan hankintalistallani kiikkunut Dollchateaun Alma kuuluu oikeastaan tähän kokoluokkaan. Se on välimalli joka on liian suuri ollakseen MSD mutta liian pieni ollakseen kunnolla SD. Mutta listattakoon tähän.
Alma-poloinen on ollut hankintalistalla niin pitkään, että olen jo hiukkasen kyllästynyt siihen ja sen haikailuun. Mutta en minä vielä ole sitä siirtänyt listalta poiskaan.


 

4. Ja 1/4 kokoluokan nukkea?

Tämä koko on minulle se pahin. Hauskoja ja kiinnostavia nukkeja on ihan liikaa.
En alkuun ollut erityisen ihastunut Mini Dolldie Dreameihin. Mutta mitä enemmän niitä selaa, sitä hauskempia osa niistä on. Osan kasvot ovat makuuni liian karikatyyrimäiset mutta osa on jopa isoja siskojaan söötimpiä. Sääli että hinta ei ole yhtään huokeampi vaan päinvastoin. Olen joskus miettinyt sitäkin, että hankkisin Minin täysikokoisen DD.n sijaan. Ainakin alkuun. Mutta sen näkee sitten.

Lutsin Kiddelf Coco on kohdannut saman kohtalon kuin Almakin. Sitä on kaavailtu niin pitkään, ettei se oikeastaan enää sykähdytä. Mutta sykähdyttää sitten kuitenkin sen verran, että päätyy listakärkeen kun MSD-suunnitelmista puhutaan. Kiero tyttö.


Ihan uusi kilpailija Cocolle on singaporelaisen taiteilijan DD-Annen FairyGarden-firmassaan myymä Papana. Törmäsin yhteen myynnissä muualla olleeseen nukkeen ja ihastuin heti. Tyypllistä tietenkin on, että kyseessä on loppuunmyyty taiteilijanukke. Tätä kirjoittaessani kuitenkin yksi pyörii jälkimarkkinoilla ja uskon uusia myyntieriäkin vielä tulevan.
Papana Basic set

Papanassa on paitsi huvittava nimi, myös piirteissä jotakin jännittävää. Tahtoisin kovasti nähdä sellaisen animetyylisesti faceupattuna. Mielestäni taiteilijan omat kuvat eivät tee nukelle oikeutta.

5. 1/6 kokoluokan nukkeja tai pienempiä?

Tahtoisin keijun. Sääli vain ettei kukaan tee sellaisia keijuja joista tykkäisin. Soomin keijut joita eniten näkee ovat hurjan suloisia, mutta vähän liian Barbienukkemaisia minun makuuni. En tiedä onko se niiden muotinuken koko vai ne muovisen vaikutelman antavat läpikuultavat hartsiosat?
Doll Chateau pääsee tässäkin asiassa lähimmäs ihannettani. Nehemie saisi kernaasti kiivetä samaan laatikkoon Alman kanssa ja liihotella tänne. Katsokaa noita siipiä! Kuka ihmisestä syntynyt pystyy valamaan tuollaista jälkeä?Liittymättä mitenkään kokoluokkaan niin olen tuntunut viime aikoina katselleen pääosin joko animeinspiroituneita tai fantasiateemaisia hartsinukkeja. Olisi hauskaa saada lisää erikoiskorvaisia, sarvekkaita tai sorkallisia hahmoja.

Tähän kokoluokkaan kuuluvat myös muut muotinukkekokoiset keräilynuket ja niiden ostoslistan ykkösenä keikkuu yhä Blythe Rei Ayanami. Se ei ole enää edes haave vaan päätetty ostos joka lähtee tilaukseen heti, kun vain mahdollista.
Plasticpopin otettua myyntiin Picco Neemoja, hinku saada pikkuinen kotiapulainen kasvoi kohtuuttomiin mittoihin. Picco Neemo Lipu saisi muuttaa meille siivoamaan koska tahansa.
plasticpop.de : 1/12 Lil' Fairy Lipu (Picco Neemo D) - AZNPID007LFL

 6. Mikä on grail-nukkesi?

Grailini oli Winter Smile Nono jonka jo onnistuin hankkimaan. Monta nukkea tahdon kyllä kovasti, mutta niiden hankinnassa este on ollut vain taloudellinen, ei se että nukkea olisi erityisen vaikeata löytää.

Jaa, yksi on kuitenkin pakko mainita. Tässä blogissa jo monta kertaa mainittu Resinsoulin Red Ox!Sitä valmistettiin 28 kappaletta härän vuoden kunniaksi ja olen nähnyt sellaisen myynnissä tasan kerran. Silloin myöhästyin 5 minuuttia.
En tiedä mikä tässä oikein on? Se on rumakin mutta se on myös pieni pakkomielle.

Azonen Amanesta voi tulla ajan kanssa hyvin vaikeasti tavoitettava. En ehkä vielä kuitenkaan laita sitä grailien kastiin, sillä elän toivossa että siitä otetaan jatkossa uusintajulkaisuja. Onhan tämä "minun"  vaaleanpuna-valkoinen versioni jo toinen. Azonella on hyvä tyylitaju ja sekin on mahdollista, että sieltä tulee joku muu, yhtä suloinen julkaisu jonka kelpuutan ihan tyytyväisesti.

7. Mikä on kallein nukke listallasi?

Eihän sitä vielä tiedä. Luulen että Dollfie Dreamit ovat kautta linjan kalleimmasta päästä.

8. Entä edullisin?

Tuossa ei ole mitään oikein merkillepantavan edullista. Toivon että kohdalleni sattuu hyväkuntoinen Red Ox jonka omistaja ei ole siitä erityisemmin kiinnostunut ja myy sen tavallisen anthron hinnalla.

9. Mitä nukkea odotat eniten saapuvaksi tulevaisuudessa?

Kaikki paketit ovat tullessaan yhtä kiihkeästi odotettuja. Isoin stressi on silloin, kun nukke tulee käytettynä tuntemattomalta käyttäjältä tai nukketehdas on yhteydenpidossaan erityisen epämäärinen ja itämainen.


10. Vielä viimeiseksi, voisitko listata tähän kaikki toivelistallasi olevat nuket?

Tämähän meni vaikeaksi. Yritetään.
Hartsit: 
SD-poika
Dollchateu Alma
Kiddelf Coco
DD-Anne Papana
Dollchateau Nehemie
(Resinsoul Red Ox.)

Koska en realistisesti pidä Red Oxia listallani tai hankintasuunnitelmissa, voisin korvata sen jollakin hauskalla fantasiahartsilla. Vaikka Soomin joulukuun pikkuinen vihreä sorkkajalkainen luppakorva Sov tai MSD-kokoinen suljettusilmäinen siivekäs Dain jonka myyntiaika oli joskus syksyllä.

Muut:

Dollfie Dream
Mini Dollfie Dream
Azone Amane
Blythe Rei Ayanami
Picco Neemo Lipu

Huh. Aika muhkea lista kun näin allekkain laittaa. Mutta eihän näitä kaikkia ole tarkoituskaan hankkia. Sitäpaitsi jatkuvasti julkaistaan jotakin uutta ja kiinnostavaa. Koskaan ei tiedä mikä julkaisu vetää maton jalkojen alta ja vaatii toimenpiteitä. Välillä pitäisi pölyttää suosikkilista oikein kunnolla uuteen kuosiin ja hankkia väliin jotakin ihan ennen näkemätöntä ja vähemmän suunniteltua.

Olen joskus pyöritellyt mielessäni vaihtoehtoista toivomuslistaa ja ajatellut tehdä postauksen niistä nukeista joita en ole kuvitellutkaan hankkivani, mutta joissa jokin kiehtoo silti. Mutta sellaiseen pitäisi olla rutkasti aikaa. Kuten tänään oli. Puilla lämmittäessä on jumissa uunin ääressä ja ehtii pohtimaan blogissa syntyjä syviä.

4 kommenttia:

 1. Kiva kun kaikesta huolimatta vastasit haasteeseen. :) Ja hienon listan teitkin~ Näitä on aina niin kiva lueskella koska voi löytää hienoja nukkeja joita ei ole aiemmin tullut juuri silmäiltyä.

  Upea tuo RSdollin Dev *__* Mikä minulla on kun ihastun näihin nyrpeäilmeisiin miehiin. ;'D Voin kyllä suositella murjottavaa herraa. Välillä Xavierin nyrppisilme osaa ärsyttää mutta on se kyllä aika hellyyttäväkin.
  Haluaisin kyllä nähdä sinulla joskus SD-pojan. Se olisi niin erilainen lisäys nukkekatraaseesi.

  Oih tuo tanni Coco. ;__; Ihana~ Samoin Nehemie! Ihanaa hyönteisenkaltaisuutta siinä, nuo kädet ja jalat on kyllä uniikit.

  (minusta Red Ox ei muuten ole ruma vaan suloinen~ <3 )

  VastaaPoista
 2. Hieno lista hyvinkin. Nyt mietin mitä möisin että saisin rahat siihen Deviin, josta en vielä pari päivää sitten ollut kuullutkaan. Syytän sinua jos joudun johonkin velkavaikeuksiin. Ei tee hyvää mielenrauhalle huomata että odottamassa on yli kolmen tonnin edestä pakko saada-nukkeja.

  Nyrpeät miehet ovat ihania<3 Mutta vain nukkeina. En katselisi irl hetkeäkään mitään sitruunaa. Yksi hevosistani on syntymähapan naamaltaan ja sitäkin masentaa katsella. Jos joutuisi heräämään joka aamu sellaisen naaman viereltä, voisi tulla ruumiita.
  Yritän muuten vakuuttaa itselleni että MSD-kokoisena se poikanukke olisi paljon taloudellisempi ostos.

  VastaaPoista
 3. Kiva nukkesuunnitelma/toivelista sinulla! :) On jotenkin aina niin mielenkiintoista lukea toisten suunnitelmia, vaikka (tai ehkä juuri silloin, kun) listalla on ihan erilaisia nukkeja, joista itse haaveilee. :)

  VastaaPoista
 4. Olen pelastunut RSDollin Deviltä! Sillä on kamalan näköinen vartalo. Pää on aivan mahtava ja sitä täytyy pitää tulevaisuudessa silmällä, josko sen saisi napattua kieriväisenä. Mutta sen firman mieskeho on omituisen muotoinen.

  VastaaPoista