torstai 4. heinäkuuta 2013

Linnetin retki rannikolle

Ajokeikasta Hankoon ja Turkuun muodostui mukava nukenkuvausmatka jonka aikana ehdittiin nähdä monenlaisia kauniita paikkoja. Aikaa oli valitettavan rajoitetusti, mutta jälleen lista "palaan tänne ajan kanssa" sai täydennystä.

Olemme olleet viime aikoina Linnetin kanssa ankarasti liikekannalla. Tämä kuva on edelliseltä päivältä Multialta jossa tiet jatkuvat taivaaseen saakka. Viivotinta on käytetty kun tyhjään on rakennettu väylää. Tuntuu hassulta kun meidän seudulla tiet on laitettu seuraamaan eläinten, lähinnä lehmien polkuja ja se näkyy tieverkossa. Sikäläiset pitivät puolestaan sitä ahdistavana.

Mustion ruukin linna. Mahdollisesti Suomen kaunein hotelli? Käsittääkseni erityisen suosittu häämatkalaisten parissa. Intiimejä yöpymistiloja on eri puolilla ja erilaisissa rakennuksessa linnan mailla. Sviitti on Merlinin tornissa.

Lohkare rautamalmia ja ruukin lyhyt historiikki.

Ruukkia ennen pyörittäneet vesiaiheet on otettu kauniisti osaksi puutarhaa. Monessa paikassa maisema oli suorastaan Monetmainen. Kesällä kävijät, älkää missatko lummepolkua kuten meille kävi.

Näpit irti Merkuriuksen intiimiosista Linnet!
Linnassa on hieno patsaspuisto jossa on sekä klassisia että moderneja veistoksia. Valitettavasti sinne oli eksynyt myös pari eläimiään kyseenalaisesti pitävän Miina Äkkijyrkän teoksiakin mikä sai minut kylmenemään heti. No, voihan joku klassisistakin veistäjistä olla ollut roisto. Ei saisi estää henkilöä nauttimasta tuotannosta mutta minkä sille mahtaakaan?

Rakas Raasepori! Suosikkilinnani! Tällä kertaa emme menneet sisälle vaan kiersimme vain ympäri vanhaa vallihautaa pitkin. Raaseporia ympäröivä maaseutukin on todella kaunista. Oikein harmittaa ettei tullut pysähdyttyä ottamaan sieltä maisemakuvia.

Pääsin toteuttamaan vuosien haaveeni käydä Hangossa. Sen eristäytynyt niemen nokan muoto ja kaupunkia kaikkialta ympäröivä meri ovat sisämaan asukkaalle eksoottinen kokemus. Harmi ettei visiitti ollut tämän pidempi. Näimme vain kaistaleen hiekkarantaa ja pitsihuvilat, mutta sehän riittää!

Vierasvenesatamasta päätellen Hanko on erittäin hyvin toimeentulevien ihmisten kaupunki. Kuten tietysti Suomen Rivieran kuuluukin. Kuka sitä nyt rannalla köyhiä katselisi? (Tunnustetaan kuitenkin että olimme menossa puuvenetelakalle joka olisi paremmin meidän tyylisemme paikka kun iltatori houkutteli meidät tänne paremman väen puolelle...)

Koko lapsuuteni haaveilin, että joskus asun isossa pitsihuvilassa. Nyt minulla on pikkuinen puinen torppa jossa ei ole edes koristeltuja reunalautoja katon lappeessa. Ei ole ihan reilua.

Aivan rantaviivassa kiinni olevat huvilat ovat päihdyttävä näky. Tahdon joskus tänne takaisin ja valokuvaan joka ainoan. Muutamiin oli perustettu hotelleja ja matkustajakoteja. Tänne olisi hieno tulla lomalle jos olisi lomailuun mahdollisuutta. Mitä tietysti kotieläintaloudessa ei ole.
Hmmm... kuulostaako tämä postaus jatkuvalta ruikuttamiselta?

Yksinäinen ranta, aurinko, hienoa hiekkaa ja sininen meri. Bikinit esiin, nyt loppui kiire!

Se oli täydellinen päivä tutustua Hangon edustavimpiin osiin. Tahtoisin tulla lokakuussa takaisin ja nähdä kaupungin ja rannat uudestaan silloin. Luulen että villinä ja hiljaisenakin tämä kaupunki olisi kaunis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti