tiistai 17. marraskuuta 2015

Tampereen Nukkeviikonloppu

 Varoitus. Kuvia on PALJON.

Pullip Suomi-foorumin kautta järjestetty nukkeviikonloppu Tampereella oli juuri niin tervetullut keskeytys syksylle kuin vain voi kuvitella. Voiko olla parempaa kuin päästä kuvailemaan, keskustelemaan, ihailemaan ja shoppailemaan. Nukeista ja nukeille. Samanhenkisessä seurassa.

Tässä ensimmäisenä, päivänvalon aikaan paikalle saapuneen porukan nuket. Toinen autolastillinen toi tullessaan toisen mokoman lisää.

Koska kyseessä oli kaikille nukkelaaduille avoin miitti, porukkaa todella oli monenkirjava joukkio. Aivan mahtavaa!

Miittipaikka oli huikaisevan kaunis! Vielä kerran kiitokset Virvatulelle emännöinnistä ja paikan järjestämisestä käyttöömme. En edes tiennyt aiemmin miten isoja selkiä Näsijärvessä onkaan, vaikka sen isoksi järveksi tiesin.

Päivänvalo riitti muutamiin hätäisiin ulkokuviin. Huomaatteko kuka vaihtoi miitin kunniaksi lookia?

Päätin koettaa jotakin rohkeata muutosta Magdalenalle, jos siitä olisi saanut vähän vähemmän happamen. No ei siitä kyllä saanut mutta tämä uusi ulkomuoto on muuten todella hauska.

Koron: Otetaan meistä selfie!
Magdalena: Ehhh.... Tuota noin.....

Katsokaa mikä oli miitissä! Pääsin ihka ensimmäistä kertaa näkemään Sasha Nunnan livenä ja se oli niin kaunis! Ja siro, hienostunut ja vaikka mitä! Älyttömän hieno.

Onneksi Magdalena ei ollut miitin ainoa murjottaja. Tämä mutrusuu on Elfdollin Yumi mikäili muistan oikein.


Hämärtyvä ilta pakotti siirtymään sisäkuvauksiin. Tässä vielä Dollfie Dream Akira nimeltään Suvi ja taustalla Hednar joka näköjään muljauttelee silmänvalkuaisiaan.

" Mene nyt tiehesi sen kamerasi kanssa"

Alisa tapasi muuta "perhettään" sillä Azoneita oli miitissä useampia. Mukana myös hyvin huolestuneen näköinen Mamachapp joka oli kyllä Alisalle tuttu jo viime talven museovisiitiltä.

Millyn herkullisen sävyinen Blythe Sunshine Holiday <3 Sekä pieni otanta illan muista herkuista.

Nolluskan Volksilaisia kaunottaria. Vasemmanpuoleisen tyttösen numerosarjahenkilöllisyys pääsi unohtumaan, mutta ilme on jotakin niin sydäntälämmittävää. Volksin estetiikka iskee kyllä minuun ihan kympillä. Ainakin silloin kun eivät lähde liikaa sotkeentumaan realismiin.

Kenkiä, tarvitseeko joku kenkiä? Nyt kun postimaksut ovat kohonneet yli kipurajan, miitit ovat loistava paikka shoppailla ja hankkiutua eroon kaikesta ylimääräisestä. Ajattelin tehdä miitin ostoksista ihan oman postauksena.

 Kikipop Nuppu löysi miitistä paitsi uudet vaatteet, myös sisaren. Ryhminä näistä tulee vielä söpömpiä kuin yksittäin, apua!

Tämä Millyn omistama harvinaisuus, kaakaohipiäinen rimppakinttuinen Nympheasdoll Joy varasti sydämeni ihan tykkänään. Niin ohutluinen, hupsu ja hauska.
Tuo mitta MSD.n ja petiten välissä kuitenkin selkeästi täysikasvuisin koivin on aivan herkku. En tullut ottaneeksi tästä mittasuhdekuvaa jonkun muun nuken rinnalla, mutta tämä on arviolta joku 35-senttinen? Vähän normaalia muotinukkekokoa pidempi.

Taiteilijanuket eivät ainakaan vielä ole olleet minulle mikään ykkösjuttu, mutta nyt tilanne voi vaarallisesti muuttua. Pohdimme jo puolitosissamme kimppatilausta taiteilijalle.


Wernan supercool Blythe Cadence Majorette. Tällä Blythellä on yksi parhaista stock-puvuista minkä tiedän.

Kamerani salama söi sen mitä halusin kuvata. Eli platinatukkaisten Blythejen hiusten sävyeron. Edien, joka siis on Primadolly Paris hiukset ovat selvästi keltaisemmat kuin Majoretten. Ei se kuvasta näy mutta luottakaa sanaani tässä asiassa.

Blythejengi ryhmäkuvassa. Ainakin yksi puuttuu tästä kuvasta.

Miitissä paitsi puhuttiin nukkejuttuja, myös syötiin. Ja syötiin. Ainakin itselläni oli maha ihan täysi vielä sittenkin, kun päästiin iltasella ihan illallispöytään asti.

Yövyimme Dream Hostellissa joka nimestään huolimatta ei ollut mikään tuntihotelli ;)
Päinvastoin. Hyvin siisti ja hiljainen paikka joka lienee syystä valittu moneen kertaan Suomen Vuoden Hostelliksi. Täytyy muistaa paikka jatkossakin.
Kuten kuvasta näkyy, paikan säännöt olivat englanniksi ja tampereeksi mutta muita kieliä ei oltu katsottu tarpeellisiksi.

Sääli että illan keli oli sen verran sateinen ja pimeä, että turistikuvia ei juuri saatu. Moni julkinen rakennus, muun muassa Tampere-talo oli valaistu Ranskan trikolorin värein tueksi edellisen illan terrori-iskun uhreille ja koko Ranskan kansalle. Se oli vaikuttava näky ja jälkikäteen harmitti kovasti ettei sitä saanut kuvatuksi.

Ei ollut keli kummoinen seuraavanakaan aamuna, mutta olihan muutama turistikuva saatava! Ajelimme pienellä seurueella Särkänniemen satamaan ja kuvailimme siellä järvimaisemaa ja tyhjää huvipuistoa.

Hämmästyttävää kyllä Magdalena löysi miitistä sielunsisaren. En suoraan sanottuna olisi uskonut mutta Wernan Patatita Viena oli Magdalenalle todella mieluisa kumppani. Lienikö syynä hiukan samanlainen, vakavahko luonne vai se, että molemmat ovat melkoisia nukkeharvinaisuuksia?

Tyhjä huvipuisto on syksyn sateessa synkeä mutta oudolla tavalla puoleensavetävä näky. Voisin olla tuolla töissä nyt, kun kiljuvat lapset ovat poissa mekastamasta ja roskaamasta. Huvipuiston talkkarina olisi varmaan meditatiivista työskennellä.
Kuvan Pullipkaunottaret ovat Aloemixin.

Enemmän kuin toinen mokoma kuvia jäi julkaisematta. Nytkin tuli pitkä postaus. Mutta marraskuu on niin hiljaista nukkeaikaa että sen kerran kun jotakin tapahtuu, siitä täytyy ottaa ilo irti.
Kiitos kaikille miittiystäville mukavasta viikonlopusta! Suunnitellaan kevääksi seuraava tapaaminen.

4 kommenttia:

 1. Ihanan paljon erilaisia nukkeja tuolla miitissä! Oih, tuo nunna pupu on niin nätti! ♥
  Haha, topakasti ja hauskasti kerrottu nuo hostellin säännöt :D

  VastaaPoista
 2. Tuo nunna oli aivan upea! Se on Pullipin 4-kropassa johon tuo pikkuinen, siro pää sopii ihan nakutettuna. Koko nukke on ihanan kevyt, liikkuva ja hyvälaatuisen tuntuinen. Vaatteet olivat tosi kauniit.

  Olin vähän pettynyt ettei hostellin henkilökunta vääntänyt tamperelaisittain. Se olisi sopinut tunnelmaan niin hyvin.

  VastaaPoista
 3. Oli kyllä todella kiva viikonloppumiitti, ja olin innoissani, että pääsin osallistumaan! :)

  Oli niin kiva jutella taas, ja kaikkien nuket olivat niin kauniita ja syötävääkin riitti ylitsevuotavissa määrin! Minäkin näin ensi kertaa tuon nunnapupun livenä, se oli upea ja paljon laadukkaampi, kuin olisin osannut kuvitella.

  VastaaPoista
 4. Nunnapupu ehtikin mennä loppuunmyydyksi Pullipstylessä :( No, odotellaan seuraavaa erää...
  Oli kyllä tosi kivaa päästä näkemään. Miitti oli ehdottomasti marraskuun kohokohta! Näitä pitää ruveta järkkäämään ihan säännöllisesti, ovat niin terapeuttisia.

  VastaaPoista