keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Luento nukkeilusta Keski-Suomen Museolla


Nukkeilua - Harrastuksena itämaiset keräilynuket ja figuurit

Aika: Pe 6.2. klo 16.30
Paikka: Keski-Suomen museon auditorio (1.krs.), Alvar Aallon katu 7
Kuvassa: Pullip Pere Noel, vuoden 2012 joulun erikoisjulkaisu. Kuva: Petra Ojaniemi.
Estetiikkaa, yksityiskohtia, uusia ystäviä pitkin maailmaa, unettomia öitä Korean aikaa eläen ja nettikauppataisteluihin valmistautuen. Nukkeilijan maailmankuva on hiukan erilainen. Nukkeilua-luento tutustuttaa maailmaan, joka on kaunis, absurdi, pursuileva ja jokaiselle harras-tajalleen omanlainen. Välillä massiivinen ja välillä pikkiriikkinen.

Luennolla esitellään erilaisia mahdollisuuksia harrastaa nukkeja ja figuureita, tutustutaan erilaisiin nukkeihin ja puhutaan nuken hankkimiseen mahdollisesti liittyvistä kompastuskivistä. Lisäksi katsotaan paljon kuvia.

Luento on suunnattu nukeista ja figuureista kiinnostuneille sekä hankintaa suunnitteleville. Tervetulleita ovat myös asiasta ihka ensimmäistä kertaa kuulevat ja vasta-alkajat. Asiat pyritään selvittämään juurta jaksaen ja termistöä avaten.

Luennoitsijana nukkeilija Seija Vainio. Vapaa pääsy.

Tilaisuus liittyy Keski-Suomen museossa 15.2. asti esillä olevaan Nukkeilua-näyttelyyn, joka on osa Jyväskylän taidemuseon, Keski-Suomen museon ja Suomen käsityön museon tuottamaa Japani on pop! -näyttely- ja tapahtumasarjaa. Tapahtumasarja tuotetaan osana Miittimesta:Museo –projektia, jonka tavoitteena on innostaa nuoria osallistumaan kulttuuritoimintaan ja järjestämään itse omaehtoista toimintaa museoiden liepeillä.
Lisätietoja:

Seija Vainio
p. 045 675 5828
tursas(at)saunalahti.fi

Keski-Suomen museo
p. (014) 266 4346
ksmuseo.info(at)jkl.fi

8 kommenttia:

 1. Kiitos vielä hyvästä luennosta :)

  VastaaPoista
 2. Olin kattomassa sitä luentoa :3 Oli tosi hyvä jaoli kiva saada tietoa muistakin nukeista kuin pullip -perheen nukeista !♥
  olisi kiva jos kävisit vilkasee mun blogia ^^
  iiriksenihqutjutut.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti meni hienosti!

  Vitsi tää olis ollut kiinnostava, ku mulle noi aasianuket on vähän hämärä alue, etten tiiä niistä niin paljoo. Tosin voi olla hyvä, että asun eri paikkakunnalla kun olis toi luento voinut herättää mussa pientä himoa rahantuhlaukseen >:D

  VastaaPoista
 4. Kiitos kehuista! Mukavaa jos luento oli viihdyttävä ja kiinnostava. Sääli että lopusta jouduttiin vähän kiirehtimään. Itse sitä on niin kriittinen että on vaikeata arvioida, osasiko puhua fiksuja vai ei?
  Krista: Nyt olisi luento materiaaleineen valmiina eli sen voisi tulla johonkin muuhunkin tilanteeseen esittämään ; )

  VastaaPoista
 5. kiitos Turre :). luennon jälkeen juttelin Nukkekotiwikistä ja Mini treasures wikistä. jälkimmäiseen olen tehnyt sivuja muotinukeista, mutta tiedot nukeista, niiden historiasta ja suhteista, valmistajista, harrastajien foorumeista, blogeista jne puuttuvat. olisi kivaa jos joku niistä kertoisi :)

  VastaaPoista
 6. Pitääpä perehtyä asiaan ensi tilassa, jos minusta vaikka olisi jotakin apua tietojen keräämiseen.

  VastaaPoista