maanantai 7. heinäkuuta 2014

Little birdie blue

 Ehei, en ole otsikosta huolimatta hankkinut uutta Blytheä sen enempää kuin Soomin uutta sinilintustakaan.

Yritän nyt tehdä erilaisia kokeita ja selvittää, mistä johtuu kuvien puuroutuminen blogissani. Joudutte siis katselemaan satunnaisia testikuvia jonkin aikaa.

Jotta testikuvat eivät olisi kohtuuttoman raskaita katsella, lainasi Zora Edien kesämekon, Bättiksen korkkarit ja tuli vilauttamaan vähän säärtä.

Ainakin itse katselen mielelläni Zoraa vaihteeksi kevyemmin puettuna. Valitettavasti kuvanlaatu vaikuttaa mallista huolimatta pysyvän huonona  :(

Ainakaan kameran säädöt tai kuvauspaikan valoisuus eivät näytä vaikuttavan. Suttua tulee kaikilla asetuksilla ja niin varjossa kuin suorassa auringossakin.

Tämä kyllä syö motivaatiota kuvata, oli malli miten nätti hyvänsä. Alan enemmän ja enemmän kallistua sen uskomuksen puoleen ettei syy ole kamerassa vaan Bloggerissa. Heti kamerasta otettuina kuvat ovat moitteettoman terävän näköisiä ja vasta kun ne ottaa tänne näkyviin tulee suttua. Se tosin ei selitä miksi suoraan Flicriin ladatuissakin kuvissa on välillä rakeita. Lienisikö vika sitten kuitenkin ohjelmassa jolla pienennän kuvat?

Viimeksi tämä pulma ratkesi ilman että tein asialle yhtään mitään. Tekisiköhän se saman nytkin jos vain jaksan olla kärsivällinen? Tämä koe pitää nyt julistaa epäonnistuneeksi.

4 kommenttia:

 1. Muokkaatko kuvia samalla ko pienennät? Mulla oli samaa suttuisuusongelmaa aikaisemmin, ja epäilen että aiheutan sen itse huonoilla kuvankäsittelytaidoillani. :D

  Hienoja testikuvia, Zora näyttää hyvältä sinisessä. Rakastan salaa asuja joissa kengät ja mekko on sävy sävyyn.

  VastaaPoista
 2. En ikinä muokkaa kuvia mitenkään. Juuri siksi etten varmaan osaisi. Pienennän tai rajaan vain tarpeen mukaan.
  Sininen sopii Zoralle. Tulee niin huoliteltu vaikutelma kun kaikki on sävy sävyyn.

  VastaaPoista
 3. Mullakin on ollut nyt pidemmän aikaa ongelmia bloggerin kanssa: mulla kuvat menee suttuisemmaksi ja värikylläisyyden blogger taituroi ihan päin pyllyä. Mulla auttoi, kun rupesin tallentamaan kuvat png:nä jpegin sijaan. Tässä tosin on ongelmana se, että kuvat ovat isokokoisempia ja saattavat blogissa latautua siten hitaammin...

  VastaaPoista
 4. Lohduttavaa että samaa vaivaa on muillakin. Alan kallistua siihen uskoon että Blogger nimenomaan on syyllinen tähän ongelmaan. Pitääpä kokeilla tuota png.tallennusta. Olet sankarini jos ongelma sillä ratkeaa!

  VastaaPoista