keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Figuurivitriini

Tänään tuli lämmityspellettien kylkiäisenä paikallisesta halpahallista hankittua hieno heräteostos!
Pikkuinen lasiovilla varustettu pöytähyllykkö oli hintalappuhintana 29€. Pohdin hetken sen ainokaisen äärellä, päätin ettei tuo nyt niin kallis ole ja otin mukaani. Ilahduin kovasti kun kassalla hinta putosi vielä kympillä.

Alle kahdenkympin kapineeksi tuo on aika sievä. Kevyt ja heppoinen tietenkin, mutta koriste-esineille ei mitään massiivista tarvitsekaan.
Tuo väri mietityttää vielä. Ravistunutta lautaa on meidän pihassa näkyvissä yllin kyllin. Siinä ei ole erityistä viehätystä. Lisäksi figuureille jonkun muun värinen tausta voisi olla paremmin esiin tuova? Nuo taustalevyn vaaleat läiskät ovat eteenkin ikävä näky. Jos maalaisi kaapin akryyleillä, voisi tehdä sen sisätiloissa... Pitää miettiä asiaa.
Yläkuvassa vitriini on aika muhkean näköinen. Oikeasti se on pieni. Mitat ovat 47*40*18. Feikkinendoni Miku esittelee todellista kokoluokkaa. Se onkin tällä hetkellä talouden ainoa oikea figuuri.

Lumi-Miku söpöilee. Katselen sitä boksissaan usein ja mietin miksen kuvaa sitä useammin? Sitten otan sen pois laatikostaan ja saan raivokohtauksen irtoilevien ja lattialle pomppivien osien kanssa. En ikinä aio ostaa ainuttakaan figuuria lisää jonka mukana tulee irtoavia tai vaihdettavia palasia. Kokonaan kiinteät ovat paljon turvallisempia.

6 kommenttia:

 1. Mikä löytö! Ehkäpä sellainen kuultovalkea maali olisi vähän raikkaampi, mutta silti säilyttäisi maalaisromanttisen tyylin. Muistelinkin että oot joskus haaveillu vitriinistä...mullakin olis hirveä hinku hankkiutua eroon nukkehyllyistä ja korvata ne ovellisilla vastaavilla, inhottaa puistella nukeista pölyjä. :/

  VastaaPoista
 2. Valkoista minäkin mietin. toisaalta minulla olisi haaleata antiikkivihreätä jo valmiina. Tosin vähän mietityttää riittäisikö se? Sitten on vitsit vähissä jos maali loppuu kesken.
  Kyllä keräilytavaralle olisi etu olla lasien takana! Minulla on My Little Ponyt avohyllyissä ja se pölymäärä on ihan kauhea. ei kukaan jaksa satoja poneja säännöllisesti tomuttaa.
  Hirveä polte olisi saada asukkeja uuteen vitriiniin. Pelkään että jollen pian täytä sitä muulla, muuttavat ponit sinnekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos aloittaa maalamalla sen takaosan vihreällä ja jos maali näyttää loppuvan kesken, alkaa täydentää valkoisella? Älä kuuntele mun neuvoja, en oo maalannu ko seiniä. :D

   Mää oon miettiny vitriinien lisäksi ovellisia kaappeja hartsinukeille. Ovet suojais nukkeja turhalta auringonvalolta ja ne vois saada lukittua, joten tulevaisuudessa mahdolliset lapset tai lemmikkieläimet ei olis niin suuri ongelma. Azonet, Liccat ja Pullipit olis kiva saada lasiovelliseen vitriiniin esille, niille mahtuisi sisustamaan nukkekodin.

   Poista
 3. Kun minä sain tuon nukkevitriininä palvelevan lasiovellisen kaapin, kuvittelin heti että teen siitä nukkekodin Pullipeille. Vaan kuinka kävi? Vitriini on niin täynnä nukkeja että ne kököttävät kylki kyljessä ja huonekalut piti ottaa pois että tuli lisää tilaa. Surkean näköistä mutta ovatpahan turvassa koirilta.
  SD-tytöt kököttävät kaapin ulkopuolella ja ne säälittävät minua siinä valolle alttiina. Mutta ne ovat niin isoja etteivät mahdu mihinkään vitriiniin turvaan.

  VastaaPoista
 4. Hauska vitriini, minusta on oikea asenne aloittaa figuurien kerääminen siitä että ostaa niille vitriinin! :)
  Oletko tullut ajatelleeksi, että vitriinin sisustan voisi päällystää vaikkapa hauskannäköisillä hyllypapereilla? Siten saisi figuille kivan taustan.

  Lumi-Miku on kyllä suloinen... olen alkanut harkita pitäisikö minunkin ostaa joku feikkiNendo ihan huvin vuoksi. :3 Olen kyllä nähnyt myös hauskoja Nendo-customeita joita on tehty feikkiNendoista, sellaistakin voisi kokeilla. Aito on ehkä vähän tyyris tuhraukseen...

  VastaaPoista
 5. Suloinen se on, mutta ihan hirveä käyttää. Osat eivät pysy yhdessä yhtään. Täytyisi yrittää entrata sitä vaikka teippiä osien väliin laittamalla. Nyt en uskalla viedä tuota ulos lainkaan kun ei tiedä hukkuuko ensin saparo, käsi vai koko naama?

  VastaaPoista