lauantai 22. maaliskuuta 2014

Let´s play tag!

Sain Spicalta Spicasmagoria Extreme-blogista haasteen, jossa esitetään tiukkoja kysymyksiä hartsiharrastuksesta. Kiitos Spica! Rakastan haasteita. Ne tuovat vaihtelua sekä bloggaajalle että lukijoille.

Tästä lähtee:
Kuka oli ensimmäinen nukkesi? Onko hän/se vielä sinulla?

 Satsuma. MsDoll elf-Pan on ensinukkeni ja se/hän on minulla yhä.
Olin pitemmän aikaa selaillut hartsinukkeja ja kokenut ne jotenkin vaikeasti lähestyttävinä. Moni oli kopean näköinen ja osa epämiellyttävällä tavalla ylikauniita. Sitten aloin ihastella muutamien tinyjen kuvia ja aika nopeasti löytyi muutamia minua miellyttäviä nukkeja. MsDollin mystinen "nuket myynnissä tuolloin tällöin"-systeemi sai minut silloin luulemaan nukkejen olevan loppuunmyyty. Kun seuraava myyntiaika sitten yksi kaksi alkoi, en epäröinyt. Mikä olikin hyvä. MsDoll on yhä vaikeasti tavoitettava firma ja monia sen nukkeja ei saa kuin ajoittain jos silloinkaan. Satsuma on minulle yhä hyvin tärkeä. Raukka on odotellut uutta faceuppiaan jo ihan liian kauan. Siksi hän saa vähemmän kuvausaikaa kuin ansaitseekaan.


Kuka on suosikkinukkesi? 

Tiukka kysymys. Voisin oikeastaan vastata että aina se nukke jota kulloinkin kuvaan. Minulla on tapana ihastua nukkeihini uudestaan ja uudestaan kun näen, miten kauniita ne ovat.
Muutamilla on kuitenkin erikoisasemaa syystä tai toisesta. Satsuma joka oli se ensimmäinen. Lydia joka oli ensimmäinen SD ja Hiiri, jonka katson aloittaneeni hartsinukkeiluni toisen aallon.
Hankin 4 ensimmäistä nukkeani vuosina 2009-2010. Sitten tuli pitkä jakso jolloin touhusin aktiivisemmin Pullippien kanssa. Mietin jopa hartsisteni myymistä kun koin niiden istuvat täällä turhan panttina. Ajattelin kuitenkin antaa hartseille vielä tilaisuuden ja tilasin Resinsoul Rongin harmaana, nuken jota olin ihaillut kovasti. Tuli Hiiri ja sen perään yhtenä rykelmänä vielä neljä muutakin nukkea. Hartsikiinnostus palasi kuin tulva-aalto.

 Minkä nuken haluaisit ostaa seuraavaksi?

Doll Chateaun Alma on ollut hartsiostoslistani kuningatar julkaisustaan lähtien. Nyt tosin saattaa olla että sen ohitse pakko-ostoslistassa kiilaavaat Blythe Rei Ayanami ja Dollfie Dream.
Olen viime aikoina viehättynyt kovasti animekasvoisista nukeista, joten myös SQ-Labin kaunottaret sekä isommat Azonet ovat mielenkiintoni kohteina myös. Suunnitelmat vellovat vuoroin suuntaan ja toiseen.

Nopeasti! Olet saanut 800$ ( noin 575 euroa) ja sinun täytyy valita nukke johon käytät rahat tai et voi saada sitä enää koskaan! Minkä nuken valitset?
Siispä ei aikailla! Den of Angelsin myyntipalstalla on jo pitkään kaupiteltu aikapäivät sitten loppuunmyytyä baked skin-ihoista Bluefairyn May Valentinea jonka teaser-kuvan firmalta näette yllä. Kyseinen nukke on käytetty mutta virheetön. Hintapyyntö on minun makuuni suurehko, mutta jos summan käytöllä olisi hoppu niin mitäpä sitä silloin pihtailemaan. Tyytyväisiä ovat sekä myyjä että ostaja jos kaupat tehdään vitkastelematta.
Pohdin pää savuten silloin kun tannit Bluefairyt tulivat myyntiin että ostako vaiko enkö? En ostanut eikä jälkikäteen harmittanutkaan. Mutta en yhtään pistäisi pahakseni vaikka joskus kyseisen nuken järkihintaan saisin hankittua.

Nopeasti! Olet yhtäkkiä saanut tarpeeksi rahaa ja sinun täytyy valita nukke johon käyttää rahat tai sitä ei voi saada enää koskaan! Mutta tällä kertaa sinun täytyykin hankkia nukke jollekin toiselle! Kuka saa nuken ja minkä nuken hankit hänelle?

 

 Hankin kotoko-kirakirahikaru-blogin pitäjälle Mamikohimelle Rosettes School of Dollsin pitkäsäären, koska vaikuttaa siltä ettei hän saa aikaan hankkia sellaista itse ja minä niin kovin tahtoisin nähdä niistä enemmänkin omistajakuvia.

 Odotatko tällä hetkellä saapuvaksi mitään nukkea, päitä tai vartaloita? 

Noup. Olen ollut jo liian pitkään ihan varaton. Tuoreella yrittäjällä ei ole palkkaa, pelkkiä menoja. Toivon että tilanne korjaantuisi tämän vuoden kuluessa, mutta vähän kyllä vaikuttaa siltä että olemassaolevilla joudutaan pärjäämään vielä jatkossakin.

Vaikuttaako kukaan nukeistasi siltä, että se pitää sinusta niin paljon että on suorastaan hullaantunut sinuun?
Vaikuttaako kukaan nukeistasi siltä että ne eivät pidä sinusta tai jopa vihaavat sinua?

 Lydia ainakin näyttää aina yhtä tympeätä naamaa. Se ei ainakaan koskaan ilahdu minusta, jos nyt ei mistään muustakaan. Minä puolestani olen aivan lääpälläni tähän hapannaamaan.

 Montako hahmoa tarinassasi esiintyy (jos sinulla on tarina)?

Luovuin tarinasta jo kauan sitten. Koin sen rajoittavana tekijänä. Nykyisin on paljon rattoisampaa kun nuket luovat itse tarinaansa sitä mukaa kun toisiinsa tutustuvat.


Mikä oli kaikkein kallein nukkesi silloin kun hankit sen, jos mukaan ei lasketa tavaroita jotka ostit sille erikseen? 

 Nonohan se. Muut eivät pääse samoihin lukuihin likikään. Jo pelkkä pää maksoi tavallisen nuken hinnan vaikka sain sen todella edullisesti ja vieläpä Usasta Suomeen ilman muita kuin kotimaan postikulut.

Mikä nukkesi saapui nopeimmin?

 Minulla on muistikuva että Vilperi saapui minulle jo reilusti ennen osamaksun loppuunsaattamista. Huippulaadukkaista karvaperuukeistaan tunnettu Sweet Neat on kuuluisa nopeista toimituksistaan mutta silloin kyllä yllätyin.

Mikä on suurin nukkesi? 

 Nono on noin 60-senttisenä ja rotevana sekä pisin että painavin nukkeni. Lydialla on hiukkasen sirompi vartalo ja paria peruukkikokoa pienempi pää vaikka sekin on SD-kokoinen.

Onko sinulla yhtään kieriväisiä päitä? Jos on, onko niillä mitään mahdollisuuksia saada pian vartaloa? 

Ei ole. Pyrin välttelemään irtopäitä sillä en ole erityisemmin ihastunut hybrideihin vaikka niitä talossa muutama onkin. Ihannetilanne sopivuuden ja värimätsin kanssa on että saa hankittua pään ja vartalon samaan syssyyn.

Onko yhtään irrallisia vartaloita ilman päitä?


Ei enää. Täällä lojui pitkään hylätty Resinsoulin Mei-kroppa, mutta onnistuin saamaan sille pään viime syksynä. Nyt Myrtti on kokonainen Resinsoul jolla on Ming-pää Mein kehossa.

Onko sinulla yhtään extra-silmiä, joita ei ole millään nukella käytössä? Jos on, kuinka monta paria?

En edes itse kehtaa laskea, monetko irtosilmät täällä rullailee. Iso laatikollinen niitä on. ja melkein kaikki vihreitä. Kiellän ehdottomasti ostaneeni näin monet silmäparit muutamaa nukkea varten.


Onko sinulla yhtään extra-peruukkia, joita ei ole millään nukella käytössä? Jos on, montako? 

Niitäkin löytyy. Valitettavasti minulla on eniten koon 8-9 peruukkeja joita käyttävät pienemmän SD-päät ja Dalit. Eikä minulla ole kuin Lydia ja yksi Dal joille peruukkeja voi vaihdella. Koska Lydia inhoaa peruukkileikkejä, on kaljulla Dalillani Marettilla tyrmäävä peruukkivarasto. Jos ikinä hankin lisää sitä peruukkikokoa käyttäviä nukkeja, niin pastellivärisiä peruukkeja sitten löytyy koko sateenkaari lävitse. Se on voi voi jos nukke on mustaa polkkatukkaa suosivaa tyyppiä.

Onko mitään, mitä et koskaan ajatellut hankkivasi nukkeharrastuksen tiimoilta, mutta myöhemmin annoit periksi ja hankit? 

SD-nuket olivat minun makuuni alkuun ihan liian suuria enkä edes vilkaissut niihin päin tahtomismielessä. Sitten tapahtui jotakin kummallista ja hankin ehdoin tahdoin SD-kokoiset kengät. Pian sen perään tuli SD-kokoinen pää ja jossain välissä myös vartalo. Nykyään olen ihan myyty kolhoihin ja mötikkämäisiin isompiin hartsinukkeihin. Niissä on jotakin liikuttavaa.
Nukkehommissa on parempi olla sanomatta ikinä mitään varmaa.


Onko sinulla muita kuin BJD-nukkeja? 


Tuota noin... on niitä jokunen.
Pullipit tulivat jo ennen hartseja. Minulla on niitä vähintään yksi jokaiselta julkaisuvuodelta. Vuosi 2013 oli todellinen nukkelamavuosi ja sen vuoden anti on pelkkä toistaiseksi nimetön MIO-Isul.
Blythejä minulla on kaksi, Azoneita ja LPS-Blythejä yksi kumpiakin sekä muutama Monster High.

Kuvassa vasemmalta ylärivistä alkaen: Pullip Street, Pullip Batgirl, Monster Highit Roller Maze-Frankie ja CoM-Skeleton sekä Blythe Primadolly Paris nimeltään Edie.
Alarivissä Azone Alisa Day of May, Dal Maretti LPS-Blythe vierellään sekä hartsinen Doll Chateau Ada.

Minulla on myös aika liuta muita nukkeja jotka eivät varsinaisesti kuulu tämän blogin aihepiiriin. Koska keräilyharrastus se on nukkeilukin ja aina välillä blogissa vilahtaa muutakin rompetta kuin nukkeja, tässä pikasilmäys muualle.
My Little Ponyjä nyt on kaikkialla. Tässä G2-poneja, pari G3-ponia ja Ponyvilleä, osa kettuterrierikokoelmaa sekä muutamia itse tehtyjä taiteilijanukkeja, antiikkinuken reproduktioita sekä kotimaisia vanhempia lelunukkeja.

Mikä on viimeisin nukkeihin liittyvä ostoksesi? 

Minulle tulee kimppatilauksen mukana kuminauhoja joita on kaipailtukin kovasti yhdelle jos toiselle nukelle. Samassa kimpassa tulee pari vaatekappalettakin.
Ostin myös ihan vasta figuurikaapin johon saattaa ennen figuurihnkintoja majoittua muutama nukkekin.


Minkä oletat olevan seuraava nukkeihin liittyvä ostoksesi? 

 Toivon löytäväni lisää MSD-vaatteita kotimaisesta tarjonnasta. Tai sitten sopivan kimpan josta tilalta.

Mikä oli viimeisin nukkeihin liittyvä ostoksesi, joka saapui postissa? 

Sweet Neatilta tilattu mohairinen peruukki Viuhkalle eli Doll Chateaun Adalle taisi olla edellinen nukkeposti.


Mikä oli viimeisin nukkeihin liittyvä ostoksesi, jonka ostit fyysisesti, ihan henkilökohtaisesti? 

Ihan viimeisin on tuo figuurivitriini josta tulee ensialkuun nukkejemma. Nukkevitriinissä istutaan jo kylki kyljessä hyvin epämukavasti.

No niin, tunnustapa jokin salaisuus BJDistäsi jota kukaan ei tiedä!! 


Saatan vihoitella nukeilleni jos ne eivät asetu sellaiseen poseeraukseen kuin tahtoisin. Komentelen niitä myös kesken kuvausten ja yritän käskyllä saada ne seisomaan ryhdikkäämmin. olen luokattoman laiska huoltamaan nukkejani joten useampikin saisi olla kireämpään stringattu ja paremmin suedattu.

Haastan mukaan Mamikohimen silläkin uhalla että hänellä on kiireinen kevät. Jos johonkin väliin ehtisi heittäytyä intiimiin tunnustamiseen, jookos? Myös kaikki muut kiinnostuneet saavat vastata, mitä useampi sen hauskempaa! Kertokaa minulle jos lähdette haasteeseen mukaan, niin tiedän käydä lukemassa vastauksianne.

4 kommenttia:

 1. Jopas jotakin, kiitos niin haasteesta kuin mielikuvitus-Rosettesta. :D Just muutama päivä sitten kävin salaa vilkuilemassa niitä sivuja ja mietin että mikä voisi olla ihanampaa kuin koulullinen ihania nukketyttöjä.

  Tekaisen haasteen mielelläni, kirjotukset on nyt ohi ja ehdin ehkä vähän nukkeillakin. :)

  VastaaPoista
 2. Oih, luokallinen pitkäsäärisiä hartsisia<3.ihastuttava kuvitelma.

  VastaaPoista
 3. Jej, kiva kun otit haasteen vastaan! Tätä oli mukava lukea. :)
  Satsuma on kyllä ihana, jos MsDoll tekisi noita vielä niin voisin hankkia omankin~ Oli myös mukava nähdä kuvaa muustakin kokoelmastasi kuin nukeista. Oi mikä ihana hyllyllinen G2-poneja! Olen nyt myöhäissyttyisesti tykästynyt niihin, vaikka minulta löytyy vasta yksi sitä lajia.

  Muuten, onko joku nukkeilijoiden yleinenkin piirre se, että tietynvärisiä silmiä kasaantuu? Tuli vain mieleen kun mainitsit nuo vihreät silmät joita sinulla on paljon. Minulla on taipumuksena ostaa violetteja ja punaisia...

  VastaaPoista
 4. Sitä varmaan ostaa sitä minkä kokee nätiksi eikä sunkaan sitä minkä OIKEASTI tarvitsisi. Vitsihän on siinä että vaikka rakastan vihreitä silmiä, ei yhdelläkään nukellani taida olla sellaisia päässään.
  Eikö MsDoll enää tee Paneja? Tekevätköhän he enää ylipäätään mitään nukkeja? En ole seurannut. Mutta ei ole kovin pitkä aika kun joku osti Panin uutena. Olisikohan välillä vielä jotakin tilausjaksoja? MsDollin Drayton on yksi ikihaave jonka voisin kuvitella joskus toteuttavani. Onneksi niitä pyörii jonkin verran vapailla markkinoilla.

  VastaaPoista