tiistai 21. tammikuuta 2014

Pakkaspäivä

Nämä kuvat tuli otettua jo vajaa viikko takaperin, mutta kun ei heti niitä hoitanut koneelle niin unohtuivat.

Heti kun tuli kovat pakkaset, alkoi tuntua enemmän tammikuulta. Vaikka lunta on yhä naurettavan vähän, on sitä sen verran että tunnelmaan pääsee.

Aurinkokin yritti pilkistellä mutta ei siitä vielä lämmittäjäksi ole.

Pakkashöttöä.
Näillä keleillä kuvatessa täytyy muistaa että sekä muovinen nukke että digikamera ovat arkoja ottamaan nokkiinsa kylmästä. Jälkimmäinen kärsii myös kuvaajan hengitysilmasta, joten se pitää muistaa tuoda kylmästä huoneenlämpöön hitaasti.

Muovinen nukke (hartsikin on muovia ettei pääse unohtumaan...) kestää sinällään kylmää, mutta sen murtolujuus voi haurastua. Kolhimista ja kaatumisia ei saa pakkasella tapahtua senkään vertaa kuin muutoin ja asentojen vaihtamisessa saa olla varovainen. Jos lumi kastelee nuken vaatteet, ne on hyvä kuivattaa erillään, nukelta riisuttuna värinpäästämisriskin vuoksi.

Vauhkoontumiseen ei kuitenkaan ole syytä. Digikamera on luultavasti nukkea herkempi kelille ja todennäköisesti kuvaajan sormet jäätyvät ennen nukkea. Talvella saa ulkona kauniita kuvia. Kunhan on järkevä, ei sen enempää kamera kuin nukkekaan kärsi.

Zoran hunajainen iho herää henkiin näissä matalan valon kuvissa. Se on selvästi nukke jolle olosuhteet sopivat.

Kiitokset katselusta!

5 kommenttia:

 1. Ihana nähdä talvisia kuvia. Niistä on tosiaan kelien vuoksi ollut huutava pula. Kuvissa on mukavan pehmeät sävyt Zoran pukeutumisen myötä ja minusta hiuksien sävy liittää nuken lumiseen maisemaan.Pidän erityisesti kolmannesta kuvasta. Siinä on sellainen talven ihmettelyn fiilis, jollainen itselläni tuntuu olevan meneillään.

  Hyvä kun ohjeistit talvikuvaukseen liittyvistä asioista. Sormet ovat tosiaan tehokas mittari, hah. Ei meinaa tulla minun ulkonakuvailuista mitään sen vuoksi.

  VastaaPoista
 2. Kauniita kuvia. Minä en näillä säillä kestä ulkoilla, sisälläkin istun kuumavesipullo sylissä. :s Toppavaatteissa tarkenin sentään ilotulituksen katsoa uutena vuotena. :D

  VastaaPoista
 3. Kivaa että tykkäsitte!
  Lyhyitähän ulkokuvaussessiot näissä pakkasissa ovat. minulla on käytössä ohuet neulesormikkaat joilla voi sekä käyttää kameraa että käsitellä nukkea. Niissä ei kovin pitkään ulkona tarkene.
  Valo vain on alkutalvesta niin kaunis, että olisi kivaa saada sitä edes hiukan tallennettua kuviin.

  VastaaPoista
 4. Todella ihania kuvia, talven kylmä valo on parhaimmillaan näissä. Zoralla on hyvät tamineet kylmää vastaan, ilmankos tyttöä hymyilyttää kun ulkona on niin kaunistakin.

  Samoin hyvä tuo pakkas feat. nukke ja kamera -infopaketti. Tekisi kovasti mieli mennä kuvaamaan hartsisia ulos kun täälläkin on vihdoin lunta, mutta kun pakkanen kipuaa yli - 10 asteen niin en ole uskaltanut viedä nukkeja ulos. Joku sanoi joskus että kun mennään tuon rajan yli niin nukke on erityisen altis halkeamille jos tärähtää.

  VastaaPoista
 5. Pitää vain valita kuvaustilanteet niin, ettei tärähdä. Olin tänään ulkona hartsisen kanssa -20 asteessa ja pelkäsin enemmän kameran ja omien ulokkeideni kuin nuken puolesta. Sitäpaitsi, suojaa nukkeakin lämmin ja paksu talvivaatetus ; ) Pitääkin yrittää jatkaa vähän aiheesta jos tämän päivän kuvissa on yhtään julkaisulaatuista.

  VastaaPoista