perjantai 12. huhtikuuta 2013

Jyväskylän Nukke- ja Nalletapahtuma

Lempin ja Kustaan nukketapahtuman nimellä tänä vuonna kulkeva vanhan kouluni järjestämä Nukke- ja Nalletapahtuma on huomenna 13.4. Samalla juhlitaan sunnuntain Taidon päivää joka on kaikkien käsityöntekijöiden oma juhlapäivä.

Tänä vuonna tapahtumaan haettiin jotakin uutta ja näytille kutsuttiin minun ja kahden muun jyväskyläläisen harrastajan Pullipit, Blythet ja hartsinuket. Ei ollut leikintekoa retuuttaa huolella pakattuna paikalle yli kahtakymmentä nukkea. Siinä oli stressiä kyllikseen. Mutta siellä ne nyt pönöttävät!

Tutun näköistä porukkaa.

Tuntuu ihan hirveältä istua kotona ja nähdä tyhjät vitriinit, vaikka nukkeni ovat poissa vain noin vuorokauden. Näyttelyssä ne ovat erittäin hyvin vartioituina, mutta aina sitä miettii mitä kaikkea voisi sattua?

Wivianin huikean hieno Narae. Nämä uskomattoman kauniit nuket tuppaavaat värjääntymään auringosta kovasti johtuen niiden herkästä ranskalaisesta resiinistä. Tämä mimmi on sävyttymisestään huolimatta tosi kauniin sävyinen. Ja katsokaa mikä tasapaino! Nukke tönötti tuossa tunteja ilman tukea. En pahastuisi yhtään vaikka meillekin muuttaisi joskus joku Narae.

Rongini Hiiri coolina. En halunnut ottaa riskejä nukkejeni seisomisen suhteen joten kaikki poseeraavat enempi vähempi istuen tai tuettuina.

Musedollin ensimmäinen tyttönukke Ciel. Niin kaunis ja siro! Tähän verrattuna omat Sd-tyttöni ovat aika pötiköitä. Harmi että kuvauspaikan valo ei tuo esiin, miten hyvin enkelinsininen lainaperuukki sopii silmiin ja muuhun värimaailmaan.

Petunian Japanista asti noudettu Taeyang GACKT Mizérable on luonnossa hypnoottisen komea. Kuvat eivät tee sille ja sen puvun yksityiskohtaiselle koristeellisuudelle ollenkaan oikeutta.

Pullip Pere Noel. Hopeiset kimallesilmät, valkoiset kynnet ja liidunvalkoinen polkkatukka. Voi ihanuuden paljoutta!

Wanhat parrat eli Nomado ja Street. Näissä kaikkein vanhimmissa Pullipeissa on jotakin liikuttavaa. Yhtä aikaa hirviömäistä ja suloista. Ja totuushan on, ettei tällaisia hahmoja tai värimaailmoja ole alkuinnostuksen jälkeen nähty. Nykyään luotetaan siihen, että kun peitetään nukke röyhelöihin niin kaikki ovat tyytyväisiä. Mutta katsokaa vaikka Nomadon korvarenkaita ja housujen yksityiskohtia. Joskus vähemmän on enemmän.

Vuodesta 2011 kohti vuotta 2013.
4 kommenttia:

 1. Voi hitsi! Tuo olisi ollut niiiin kiva käydä katsomassa, kun vieläpä Jyväskylässä asunkin. Ikävästi sattui tärkeät teatteriharkat juuri tuon näyttelyn päälle! Harmittaa!

  VastaaPoista
 2. Kivoja kuvia, etenkin tuo Pullip-rivi. ^___^
  Ekassa kuvassa hartsiset näyttävät siltäkuin hakisivat ressukat turvaa toisistaan jouduttuaan vieraaseen paikkaan. Voi toisia söpöläisiä. :3

  Varmasti oli hauska näyttely, harmi kun ei päässyt käymään.

  VastaaPoista
 3. Minäkin koetin päästä paikalle mutta välistä jäi kuitenkin, harmin paikka. Mutta on kyllä ilo ihastella kuvia toisten osalta!

  VastaaPoista
 4. Tällainen pieni ja vaatimaton paikallistapahtumakin voi olla vetävä ja kiinnostava. Tässä tapauksessa liian myöhäiseksi jätetty ilmoittelu söi varmasti väkimäärää, samoin karmea keli.
  Puhuttiin jo seuraavasta vuodesta ja siitä, miten ja mihin suuntaan tapahtumaa aletaan silloin profiloida. Toivottavasti silloin suunnitellaan myös tiedotus uusiksi.

  VastaaPoista