lauantai 15. joulukuuta 2012

Jouluevankeliumi

Hartsilapset-foorumille tarkoitettu joulutervehdys.

 Bea: Ja tapahtui niinä päivinä, että keisari Augustukselta kävi käsky, että kaikki maa oli verolle pantava...
Vilperi: Kuka on tämä Augustus?
Magdalena: Rooman imperiumin keisari Jeesuksen syntymän aikoihin. Hallitsi koko Välimeren seutua.
Bea: Voisinko saada jatkaa? Tämä verollepano oli ensimmäinen ja tapahtui Kyreniuksen ollessa Syyrian maaherrana....
Vilperi: Entäs kuka oli Kyrenius?
Magdalena: Paikallinen iso kiho. Kova jannu juonittelemaan. Muun muassa Kleopatran kukistumisen takana.
Vilperi: Ja kuka oli Kleopatra?

Bea:  Vilperi kiltti. Tämä on vanha tarina. Et tunne ketään hahmoista. Voisiko nyt saada jatkaa? Jouluevankeliumi kuuluu yleissivistykseen.
Ja kaikki lähtivät verolle pantaviksi. Kukin omaan kaupunkiinsa. Niin lähti Joosefkin Galileasta, Nasaretin kaupungista ylös Juudeaan, Daavidin kaupunkiin jonka nimi oli Betlehem...

 Myöhemmin.
Vilperi: Kuule Magdalena, selitäs minulle mitä ne ihmiset oikein ajattelivat? Mikä kiire niillä oli lähteä juuri silloin, kun ei ollut hotellivarausta ja laskettu päiväkin käsillä?
Magdalena: Höööö.... Jos verollepanossa oli määräpäivä? En minä tiedä. Mitäs jos keskityttäisiin näiden koristeiden ripustamiseen?

Evankeliumi kirjoitettu ulkomuistista. En vastaa mahdollisista virheistä. En ole kuullut sitä aika moneen vuoteen.

3 kommenttia:

 1. Vilperi on kyllä hauska persoona. :D Kiva pieni tarina ja ei minun mielestäni mennyt kauheasti pieleen jouluevankeliumin kerronta ulkomuistista, vaikka tuskin sanamuoto ihan sama kuin Raamatussa. (:

  VastaaPoista
 2. Todela herttainen kuvatarina~ Ihanaa jouluntuntua olet onnistunut saamaan ja ah! oikea luonnonkuusi!

  Onkos kummityttö Beassakin vähän teologin vikaa kun noin innolla evankeliumia lukee? ;3 Minustakin pärjäsit hyvin ulkomuistista resitoiden, en varmaan itsekään muistaisi sanasta sanaan, vaikka se onkin kuultu ja luettu moneen kertaan. ^^;;;

  Vilperihän osoittaa esimerkillistä kiinnostusta tekstikriittisyyteen! :3 Harva osaa kysyä noin perusteellisesti vaan ottaa jutut vaan "no jotain vanhoja höpinöitä ne oli"-tyylisesti. ;-D

  Viimeisessä kuvassa Vilperi istuu lampussa jotenkin niin hauskan tarmokkaan ja vitsikkään ilkikurisen oloisena~

  VastaaPoista
 3. Heh, minun evankeliumini on sitä vanhempaa sanamuotoa jota vielä minun lapsuudessani luettiin. Nykyäänhän raamattuakin on muokattu nykysuomelle mikä minusta on sääli.

  Bea taitaa olla hiukan hengellisyyteen taipuvainen. Hän on myös selvästi vähemmän pinnallinen ajatuksiltaan kuin moni muu hartsinen. Olen varma että hän pohtii itsekseen monenlaista.

  Vilperi taitaa valitettavasti olla ennemmin lillukanvarsiin takertuvaa tyyppiä jonka on mahdotonta kuunnella kolmea lausetta pidempää tarinaa hairahtumatta sivupoluille.

  Tahtoisin hillittömästi toteuttaa tiernapojat nukkejen kanssa, mutta voi olla etten täksi jouluksi projektia ehdi tekemään. Esitin sen tänään hevosille monologina ja huomasin että se ei enää mene ulkomuistista. Onneksi hevoset eivät ole kovin kriittinen yleisö. Edes meillä.

  VastaaPoista