perjantai 23. kesäkuuta 2017

Juhannustaikoja

Heh, otsikkoon liittyy luultavasti vain minua huvittava sanaleikki sillä minulla on hevonen nimeltä Juhannustaika. Joka muuten ei esiinny kuvissa *blush*

Tämä juhannus vietettiin tulisissa merkeissä. Parhaimmillaan roihusi kolmekin kookasta kokkoa kun poltimme pois viime talven hakkuiden jätteitä jotta hevoset pääsisivät laitumeen turvallisesti. Harvoin on tilanteita joissa en nukkea kuvaa, mutta nyt oli liian kuumaa ja likaista sekä nukelle että kameralle.

Pakko oli päästä vesille viilentämään polttavia poskia ja kärventyneitä kulmakarvoja. Pikaveneen kyyti hirvitti alkuun Pauliaa.

Mutta paremmin tuo vesillä näytti viihtyvän kuin allekirjoittanut jolle vesillä olo on aina pelottava kokemus.

Maata näkyvissä! Pikkujoella kävelyvauhtia eteneminen on enemmän minun makuuni.

Juhannus on yksi neljästä maagisesta hetkestä vuodessa ja silloin perinteisesti tehdään rakkauteen ja avioliittoon liittyviä taikoja. Seitsemän kukkaa tyynyn alla on ikuinen klassikko. Olen tässä pohtinut, voiko kimppuun valituilla kukilla vaikuttaa myös kumppanin ominaisuuksiin? Myrkyllinen niittyleinikki ja hirmuhallitsija, ylikorea lupiini nyt ensinnä tulivat mieleen kukista joita en juhannuskimppuun sitoisi. Koska Paulia (joka on minusta vielä liian nuori tällaiseen!) tahtoo kiltin ja suloisen kullan, käytimme ahomansikkaa ja pehmeitä niittykukkia.

Kimpusta tuli nätti!
Moniko muistaa tai tietää että juhannus häiden suosituimpana viettoaikana pohjautuu juuri siihen juhannuksen taikaan eli keskikesän maagisimpaan hetkeen jolloin avioliitolle on mahdollisuus saada suurin mahdollinen onni seurakseen?
Nykyään juhannushäitä ei enää juuri vietetä koska sukulaiset ja ystävät ärtyvät jos joutuvat jättämään muun juhlinnan väliin. Se on vähän sääli. Ei ihme että avioerotilastot ovat niin masentavaa luettavaa.

5 kommenttia:

 1. Suloisia kuvia ja hyvää juhannusta sinullekkin!❤
  Tulipas Paulian kimpusta nätti :)

  VastaaPoista
 2. Meidän hääpäivä on 23.6., lasketaanko sekin juhannukseksi? Suurta onnea olen ainakin saanut, ja luulisin että miehenikin. :P

  Paulia on niin ihana kukkakimppuineen, juuri tuollaisia keijukaisia voisin kuvitella näkeväny niityllä kesäyönä...

  VastaaPoista
 3. Onpas Paulia suloinen pehmeäsävyisine kukkasineen! <3

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia ^^

  Toivotaan, että Paulian juhannustaiat toimivat :)

  VastaaPoista
 5. Kotoko: Totta maar lasketaan! Onhan se tärkein päivä eli kesäpäiväntasaus 22.6.

  Paulia on aika herttainen. Aivan varmasti hänen taikansa toimivat!

  VastaaPoista