maanantai 24. elokuuta 2015

Karviaisia ja lutraamista

Minulla on ollut maalla hämmästyttävän paljon luppoaikaa. Vieläpä sukulaisetonta luppoaikaa ja olen saanut leikkiä nukeillani kaikessa rauhassa. Olen yrittänyt käyttää tarkasti kesän viimeiset aurinkoiset päivät.

Väitin joskus että Hednarilla on karviaisen väriset silmät. Näistä kuvista voi kukin vetää johtopäätöksensä siitä, olinko oikeassa?

Karviaiset kärsivät veden puutteesta ja ovat kitukasvuisia ja happamia. Mutta vitsit miten kauniita kun aurinko paistaa niiden läpi!

Mtalanlämmin valo ja nuo marjat tekevät näihin kuviin jotakin Ranskan viinialueiden tunnelmaa. Toscanan auringon alla ja niin edelleen...

En ole koskaan ollut ihastunut karviaiseen ruokamarjana, mutta sen esteettiset arvot osoittautuivat paljon paremmiksi kuin olisin osannut aavistaakkaan.

Pidän myös siitä, miten tietyissä kuvissa Hednarin hailakanpunaiset silmät taittavat ruskeaan. Kuvittelin että joudun vaihtamaan pojalle silmäsirut, mutta voi olla että noihin sittenkin tottuu.
Toisaalta näissä kuvissa peruukkikin näyttää väärän väriseltä ja Hednar olisi söpö tuollaisessa pähkinänruskeassa peruukissa ruskein silmin.

Tässä hiukan totuudenmukaisempi kuva Hednarin väreistä.

Mitähän sitä tekisi? Mahtaisiko vesi olla lämmintä?

Ei oikeastaan hassumpaa....
Alisan kahlailukuvien innoittamana oli pakko saada Hednaristakin samanlaisia.

Tasapainoilua, muutama kiireessä räpsäisty kuva ja MULSK!

Niinhän siinä sitten kävi...

Pullip Suomen foorumilla on ollut puhetta aiheesta nukke ja vesi. Korostin jo sinne, miten tyhmää on päästää nuken pään sisään vettä. Sitä on nimittän vaikea saada sieltä pois. Vesi voi saada Erikeeper-tyyppisillä vesiliukoisilla liimoilla liimatut peruukit ja ripset irtoamaan ja pahimmillaan veden mukanaan tuoma stöffä homehtuu pään sisään.
Stock-meikki kestää veden mutta kustomitöiden kesto on tapauskohtaista. Kasvot kannattaa kuivata nenäliinaan tai talouspaperiin taputellen, ei hangaten.

Itse keho sietää vettä mutta kannattaa kuivata pyyhkeeseen kunnolla ja antaa nuken olla hetki auringossa tai lämpimässä autossa kuivahtamassa. Kastuneet vaatteet pitää riisua heti ja kuivattaa erillään. Teoriassa on myös mahdollista että kastunut peruukkipohja päästäisi väriä.

Hengissä selvittiin eikä mikään värjännyt tai valunut.

2 kommenttia:

  1. Kyllähän nuo silmät kyseisen marjan väriin taittavat.
    Kummaa kyllä, kävin muutama päivä takaperin myös kuvailemassa
    karviaispensailla, tosin sisältöä julkaisematta.

    VastaaPoista
  2. Ilman muuta julkaisuun! Minusta on hauskaa että tietyt vuodenajalle tyypilliset kuvat toistuvat erilaisin toteutuksin eri kuvaajilla.

    VastaaPoista