lauantai 11. heinäkuuta 2015

Ze-Ze-Ze-Zegora!

Lelukaupan alennusmyynnistä mukaani tarttui ihka uutta nukkeheimoa edustava tulokas.

My Little Ponyjen G4-sukupolvi on saanut olla minulta ihan rauhassa, sillä en ole sen enempää innostunut kököstä piirretystä kuin siitä kiihkoilevista bronyistäkään. Sisarsarjana ilmestyneet Equestria Girls-nuket, joissa ponit taikapeilin kautta kuljettuaan muuttuvat ihmishybrideiksi, koin lähinnä poneihin pornograafista inspiraatiota hakevan bronyjen alalajin miellyttämiseksi luoduiksi. Koko ajatus oli sangen epämiellyttävä.

Mutta mieli muuttuu. Aikani nukkeja kaupoissa katseltuani aloin miettiä mites sitten jos innostun näistä siinä vaiheessa, kun näitä ei enää saa mistään? Miten sitten suu pannaan? Nukkena nämä olivat räikeine väreineen ja rohkeine disaineineen aika hauskoja.
Kun pääsin yli ajatuksesta että nämä ovat My Little Ponyjä ja suhtauduin niihin oheissarjana, aloin varoen lämmetä. Sitäpaitsi Zecora oli todella huokea ja NIIN hieno! Punkkariseepra on aivan loistokas ajatus ja olen pyöritellyt mielessäni jo pitkään ajatusta irokeesitukkaisesta nukesta. Sitäpaitsi jaksaisin hiplata tuota siiliosaa loputtomiin. Jos Zecorani jatkossa kaljuuntuu päänsä sivuilta, tiedätte siihen syyn.

 Kuplapakkaus. EG-nukeissa näkyy huiman selvästi hinta-laatusuhde. Viidenkympin nukke on ihan toisen näköinen kuin viidentoista euron nukke. Mutta Zecorasta on vain tämä yksi versio ja se on mielestäni loppuviimein erittäin laadukas.

Zecoran hieno poniminä. Sääli etten ole huomannut tätä myynnissä, mutta ehkä se löytyy vielä.

Jokainen poniharrastajien Paratiisikartano-foorumia seurannut tietää viime päivinä käydyn keskustelun siitä, mistä vauvaponit tulevat ja taikapeilin suuren roolin siinä keskustelussa. Sitä vasten peilaten (heh heh, oikeasti, täysin tahaton sanaleikki taas...) taikapeilin läpi kulkeminen uudestaan saa aikaan erittäin mielenkiintoisia metafyysisiä ajatuksia. Mutta ponimaailman luomisoppi ei kuulu tähän.

Taustakuva. Harvinaista kyllä pidän kerrankin nukesta enemmän kuin tästä piirroskuvasta. Ei yllä lähellekään esim. Monster Highien taustakuvataidetta.

Seisoo omin voimin, joskaan ei ehkä maailman vakaimmin. Keesi vie painopisteen ylös. Vaatteet ovat sangen kivat, mutta Monster Highien nykytapaan tätäkään ei ole tarkoitettu riisuttavaksi.

Tässä näkyy Zecoran edullisuus. Ei minkään lajin polvijointteja. Käsissä sentään on vähän liikettä ja hartioissa ihan pallonivel, mutta polvissa ei mitään. Iso sääli. Tällainen rimppajalka ihan kerjäisi polvet sylissä istuskelu-poseerauksia.
Laadukkaammilla EG-nukeilla on enemmän niveliä. Mutta en ihan vielä ole valmis triplaamaan nuken hintaa pari lisäroipetta ja polvinivelet saadakseni. Joten näillä on pärjättävä. Aloin jo miettiä, mistä saisi harmaan hybridikehon tälle?


Kukkuu!

Zecora Restauranta-tapahtumassa joka oli ennen Suomen suurin varaosa- ja keräilytavaran swap, mutta joka nykyään on pahasti näivettynyt. Kallista kallista. Ostin avaimenperän auton avaimiin ja yhden Scleichin varsan. Kulutin siis huimat 1,70€..
Taustalla figuurikauppias jolta melkein ostin pinon muskelihai-figuureita koska ne liikaa muistuttivat koiraani Simmua. Tulin järkiini viime hetkellä. Minulla ei ole siitäkään piirretystä minkään valtakunnan muistijälkeä.

Tapahtui myös jo jonkin aikaa odottelemani asia:

Taloon muutti Zecoran vanavedessä ensimmäinen todellinen G4-ikäluokan My Little Pony. Vieläpä suosikkini Applejack löytyi perjantaina kirpparilta ja pitihän tuo ostaa ihan uteliaisuudesta vaikka pään ja kehon välillä on aika huima väriero.
Aika kiva tuo on. Pidän tuosta kompaktista koosta. Voi olla että joku tällainen tulee jatkossa ostettua uutenakin. Ihan vain Applejackin kaveriksi. EN aio ruveta keräämään näitäkin. (Uskoiko joku?)

Applejack sattui seistä nakottamaan symbolisen sopivasti irl-ponini Candyn passin päällä. Hauska sattuma, ovat ihan toistensa näköisiä. Candylle pitää varata rokotusaika ja passi roikkuu pöydällä etten unohda tehdä sitä ensi töikseni maanantaina.

4 kommenttia:

 1. Zecora on kyllä ihana. Omaani en ole raaskinut ottaa pakkauksesta pois, vaikka melkein kaikki muut EG-nukkeni ovatkin mulla irtoina :D
  Hasbro on kyllä skarpannut nukeissa ihan hirveesti vuosien aikana. Ja nyt nää EG-nuketkin vain paranee paranemistaan. Vertaa vaikka niitä ekoja noihin uusimpiin Friendship Games -nukkeihin... *o* Mieletön ero.

  Zecora on muuten Suomessa ollut tosi kallis nukke alunperin, kalliimpi kuin Deluxe-setitkään. Normihinta Zecoralle on ollut 40 euroa, kun noi isommat setit on ollut yleensä joku 30 euroa (tosin lelukaupoissa niilläkin on usein ollut kiskurihinnat). Normisinglet yleensä parikymppiä.

  VastaaPoista
 2. Zecorasta kyllä huomaa laadun! Juuri hiuksista ja maalausjäljestä. Sain omani tosi huokealla ja olin vähän ihmeissäni, kun odotin paljon kökköisempää nukkea. Tuo selittää asian.
  Laadun muutoksen muuten huomaa, kun katselee EG-nukkeja jossakin liikkeessä missä on paljon eri ikäisiä julkaisuita. Osa on todella vaatimattomia enkä edes sano mitään niistä taannoin Lidlissä myydyistä... Olin ihan innoissani että nyt saa EG-nukkeja edullisesti, mutta tarjonnan livenä nähtyäni totesin etten tahdo tuollaista.

  VastaaPoista
 3. Aivan upea asennemimmi! Sääli kyllä tuota niveletöntä kehoa, mutta toisaalta sirot sääret näyttää ihanan sileiltä ilman niveliä. ;)

  VastaaPoista
 4. Joo, pitää ajatella positiivisesti. Seisominen on jämäkämpää kun polvijointit puuttuvat.

  VastaaPoista