maanantai 20. heinäkuuta 2015

Seniorinukkeilijoiden mökkimiitti Rautjärvellä

Kesän odotetuin tapahtuma, Pullip Suomen senioriharrastajien nukkemiitti Rautjärvellä on nyt pidetty. Lämmin kiitos vielä Wernalle tätäkin kautta huikean ihanasta miittipaikasta ja emännöinnistä!

Oli ihan mielettömän kivaa päästä rauhassa puimaan nukkejuttuja ja tapaamaan livenä ystäviä joita normaalisti tapaa vain netissä. Oli myös hauskaa päätä tekemään pieni road trip seudulle, jossa harvemmin tulee vierailtua.

VAROITUS LUKIJOILLE: Tolkuttomasti kuvia!

Ensimmäiset nukkekuvat otettiin jo matkalla. Ajomatka halki Saimaan rantamaisemien oli todella viihdyttävää. Tämä kuva on napattu näköalapaikalla jossakin ennen Puumalaa.

Jos aikaa olisi ollut tuhlattavaksi asti, olisi matkaan saanut tuhrattua vieläkin enemmän kuin siihen nyt kului. Niin kauniita maisemia ja upeita näköalapaikkoja!

"Puumalan satamassa kaunista poikaa tohtorin luokse jo kannettiin...."
Tämän kansanlaulun muistaen Puumalan satamassa otettiin esiin vain tyttönukkeja. Puumalan silta on kaukaakin katsottuna vaikuttava ja tällaisen korkeanpaikankammoisen ei ollut ihan helppoa ajaa siitä yli.

Sitten itse miittiin. Nukkeja oli saapunut paikalle ihan hilkkua vaille 50, kaikista mahdollisista nukkeryhmistä. Meitä harrastajia taisi paikalla olla 7 joten aika monta kukin toi tullessaan. Kuvissa esiintyy kaikkien miittailijoiden nukkeja enkä suinkaan omista koko parvea, niin kivaa kuin se olisikin ; D (Ei sillä että kukaan varmasti sitä olisi luullut, mutta tulipa nyt mainittua...)

Jo pelkkä ryhmäkuvan kokoaminen oli ohjelmanumero sinällään. Samoin ryhmän kuvaaminen. Näin monia kiinnostavia nukkeja nyt ensimmäistä kertaa irl.

Kuten tämä Saras<3 Ehkä ensimmäisiä nukkeja jonka tiesin tahtovani ja jota en ole vieläkään hankkinut. Luonnossa niin kaunis ja niin hirmuisen vaalea. Olen aivan myyty noista terövistä kulmakarvoista ja bindistä niiden keskellä.
Tällä yksilöllä oli lisäksi pehmein ikinä kohtaamani peruukki. Kuin linnunmaitoa. Omat hiukset tuntuivat kuivilta oljilta tuon hivelyn jälkeen. Käsittämättömän korkealaatuinen!

Lisää ryhmäkuvaa. Custom-Blythejä reunoilla, hartsia keskellä. Ipleltä, Leekeltä, Fairylandilta ja ja kolme taiteilijanukkea.
(Katsokaa tarkkaan keskellä istuvaa punatukkaista Leeken tyttöstä. Häneen palaamme vielä)

Lisää ryhmäkuvaa. Tomera Disneyn tyttönen Pullippien ja Blythejen ympäröimänä. Todella ilmeikäs ja viehättävä nukke!

Shinku, Rei ja muutamia muita miittailijoita.
Pullip Rei on todella kaunis ja hyvin vaalealla tavalla persoonallinen nukke jota olen ihaillut jo vuosikaudet. Itse asiassa alusta asti.
Olin sitä mieltä että hankin tämän hahmon Blythenä, mutta nyt mietin olisiko kamalaa omistaa Rei sekä Pullippina että Blythenä? Vai alkaako se olla kohtuutonta?

 Keskikokoinen Blythemiitti. Viisi osallistujaa. Oli hieno tilaisuus päästä vertailemaan stockeja ja kustomeita.

Nono löysi mökin pihalta sukulaissielun. Keltamusta asu molemmilla.

Koko lauantain valoisa aika kului kuvatessa. Niin mielettömän kivaa kuvata porukalla ja vaihteeksi muita kuin omia nukkeja. Meillä on luultavasti kaikilla paljon samanlaisia kuvia.
Tanni tyttönen on Millyn uunituore taiteilijanukke jonka tekijän nimen nolosti unohdin. Anteeksi! Ponny on Jayan ja Camellia Dynastyn valmistama.

Mansikkametsässä.

Millyn sykähdyttävä Kaye Wiggs-nukke Kaya. Oli mahtavaa nähdä tämä nimenomainen nukke livenä.

Toinen, petite-kokoinen Kaye Wiggs Millyltä. Katsokaa noita korvia <3

Isul-pojat vetäytyneinä erilleen kuvaushässäkästä.

Hehkuva pieni keiju Hunikselta. Vai lieneekö se virvaliekki?

Jayan komea arpinaamainen kolli edusti naisvoittoisessa porukassa hienosti mieskauneutta. Näin ensimmäistä kertaa tällaisen hiukan kookkaamman Piposin kissan. Jeelillä oli myös ihan oikeat kissantassut polkuanturoineen ja käpälineen. Niin kuin tietty kissalla kuuluukin.

Hednar ja lasinen verkonpaino. Saunan eteisen hämärissä kuvattuna. Oli muuten kipakat löylyt!

Punapäiden juoruiluhetki.

Nukkeja kuvattiin ahkerasti paitsi maalla, myös laiturilla ja vedessä. Nono haaveilemassa.

Ensin asetellaan tarkkaan ja huolella...

Sitten ehditään ottamaan yksi kuva ja kaatuva nukke kopataan kiinni...

 Vain jotta sitä päästäisiin uudestaan asettelemaan. Tällä kertaa toiveikkaasti vielä haastavampaan tai edustavampaan asentoon. Laiturilla piti liikkua hyvin keveästi jotta ei olisi häirinnyt mitään tarkasti sijoillaan seisovaa kuvauskohdetta.

Kohti suurta maailmaa... Tänään valloitamme tämän järven ja huomenna koko Saimaan.

Hednar laiturilla. Keli oli mitä kaunein, mutta iltaa kohti alkoi kerääntyä pilviä ja yön ajan satoi ankarasti.

Tästä Leeken pyöreäkasvoisesta ja leveälanteisesta tyttösestä piti puhumani vähän lisää. Näin nyt ensimmäistä kertaa tämän tyylitellyn nuken petite-kokoisena ja ihastuin ikihyviksi. Olen tykännyt Leeken MSD-kokoisesta samalla konseptilla tehdyistä nukeista mutta ajatellut, että ne ovat liian eri skaalaa nykyisten nukkejeni kanssa. Olin siis ihan innoissani kun tämä pienempi osoittautui näin kivaksi. Hauska ja vankkatekoinen kroppa posettaa varsin mallikkaasti.
Tämä nukke tai joku sen sisarista on suuressa vaarassa kiilata ostoslistalle. Tosin Leeke myy nukkeja vain ajoittain lyhyissä periodeissa, joten luultavimmin tässä tulee pitkä aika pohdiskella. Jos vaikka sitten joulun aikoihin...

Myrtti käytti loman maalla hyväkseen oikein tosissaan. Ensin se ostatti itselleen kokonaan uudet vaatteet ja sitten hurmattiin uusia ystäviä Resinsoulille kaikenlaisilla notkeus- ja tasapainoilutempuilla.

Nuken seisottaminen vedessä samaan aikaan helmojaan kannatellen kuuluu edistyneemmän nukkeposettamisen opinto-ohjelmaan. Jaya näyttää miten se laitetaan onnistumaan tyylipuhtaasti.

Vesiraja kohtaa vesirajan. Myrtti, helmasi kastuu jollet nosta sitä vielä hiukkasen.

Sitten kuivatellaan ja otetaan lepotuokio sammalmättäällä.

" Vie nyt se kamera h*****n"!

 Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin. Tässä oli ankaralla kädellä karsittuna lauantain kuvasato. Hatun nosto sille, joka jaksoi katsoa koko satsin. Saattoi olla että tämä oli blogin historian ankarin kertapostaus?


12 kommenttia:

 1. Olipa tosiaan oikein ihana tapaaminen, niin nukkejen kuin omistajiensakin osalta! :D Kuviasi oli kiva katsella!

  Uutukaiseni, pikku pullaposki mansikkamättäässä on siis MeadowDollsin Tella, nimeltänsä Martta. :)

  Minullakin tuli kuvattua melkein 300 kuvaa yhdeltä päivältä, niistä karsittu kokoelma on Flickrissäni, ja pitänee jotakin laittaa omaan blogiinkin. :)

  VastaaPoista
 2. Martta, niin olikin! Muistan että siitä taiteilijasta oli puhetta, mutta nuken nimi ja tekijä eivät jääneet muistiin. Nyt muistan jatkossa.
  Katselinkin jo osan kuviasi Flicristä. Kivaa nähdä miten kaikilla on kuitenkin jonkin verran kuvia mitä muilla ei ole ja sitten suurimmalla osalla on ne yhteiset kuvat lisäksi.

  VastaaPoista
 3. Heti kun näin nämä kuvat, alkoi päässä soida "Ja siellä kaikilla oli niin mukavaa,
  oi jospa oisin saanut olla mukana." u__u Ja kylläpä Nono näyttää ihanalta kimalaisasussaan. <3

  VastaaPoista
 4. Vau, kylläpäs on nukkeja! *o* Ja mahtavia kuvia! ♥
  Voi että tuo Myrtti ja sammalvuode! Kerrassaan ihana kuva ^^

  VastaaPoista
 5. Seuraavaan seniorimiittiin mukaan vain! Se on jo suunnitteilla.

  VastaaPoista
 6. Näytti olevan tosi kiva miitti!! Olitteko siis ihan jonkun mökillä yötä? Mahtava idea miitille!
  Toi Nonon asu on ihana!! Ite en olis uskaltanu ottaa kuvaa noin lähellä mehiläistä..... t. Ampparikammonen XD

  VastaaPoista
 7. Joo, oltiin yksi yö yhden kanssanukkeilijan mökillä. Oli tosi kivaa! Haaveilen jo syksylle seuraavaa mökkimiittiä.
  tuo kimalainen oli täysin koomassa siinä kukassaan eikä liikahtanutkaan, vaikka Nonon kanssa heiluimme vaikka miten pitkään sen ympärillä. Kiitollinen malli!

  VastaaPoista
 8. Voi että, teillä on varmasti ollut mukavaa :D.
  Itse olen elämäni aikana ollut osallisena vain yhdessä nukkemiitissä, mutta kyllähän niitä vielä tulee. Ja monta nukkeakin, varmasti ainakin osalla ollut haastetta kaikkien kuljettamisessa.

  VastaaPoista
 9. Jos miittaajia oli 7 ja nukkeja miltei 50, niin voi laskea montako kukakin toi :)
  Kyllähän miittejä tulee jatkuvasti. Pitäisi vaan aina saada aikaiseksi lähteä.

  VastaaPoista
 10. Hui kylläpä säikähdin kun oma pärstä tuli sieltä vastaan. XD Niin paljon kauniita nukkeja ja sitten minä. Huhhuh. Mutta kiva kuva saatiin siitä asetelmasta, kannatti sitä tasapainottaa hiekkapohjaan. ^^

  Minäkin haluan oman Myrtin. u___u

  .....ja Hednarin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ps. Minä toin kolme nukkea, niin teillä oli aika läjä niitä! XD

   Poista
 11. Minulla oli itse asiassa aika paljon kuvia kuvailusta ja nukkejen asettelusta, mutta kun ne ovat suurelta osin niitä takapuolet kohti kameraa-kuvia, niin ajattelin ettei kukaan tahdo itsestään sellaisia julkisuuteen. Hyvä että edes nämä rantakuvat ovat sellaisia joita viitsii julkaista. Sillä eikös Nonon kuvassakin ole sinun kätesi ja hiuksesi?
  Nukkeilijat ovat kuitenkin miitissä ihan yhtä tärkeässä osassa kuin nuketkin. Heitä vain tulee kuvattua paljon vähemmän.

  VastaaPoista