lauantai 16. toukokuuta 2015

Klassisen kirjallisuuden kirpparilöydöt

Hah, tästä alkaa pikkuhiljaa muodostus kirpparishoppailublogi : D
Lähdin etsiskelemään ehkä joskus koittavaa kesää ajatellen sopivampia vaatteita ja tulin kotiin mukanani kassillinen kirjoja. Mutta kun löytöjä tulee niitä tulee!
Varsinkin löytöjä isolla L-kirjaimella.
Myönnän, minulla on kirjaholismi. Olen luopunut kirjaston käytöstä melkein kokonaan sillä en saa pidettyä lukemistani hallittuna millään. Mutta rajansa on varmaan silläkin, paljonko kirjoja voi pieneen taloon tunkea?

Mutta katsokaa nyt mitä aarteita! Reilu annos englantilaisen kirjallisuuden suuria klassikoita, ja vieläpä sellaisia jotka ovat olleet kierroksessani jo kauan.

Olen kohtalainen austeniitti ja minulta on puuttunut Emma. Ainakin olen melko varma että minulla on siitä vain lyhennelty laitos, jota tietenkään ei voi varsinaiseksi keräilykappaleeksi laskea. Nyt kun Emma löytyi, vieläpä minua miellyttävänä käännöksenä (joskin rumalla kannella), minulta puuttuu kokonaisena teoksena enää Northanger Abbey.
Tuon kansikuvan piirros on yksi niistä joista väitetään niiden esittävän Jane Austenia itseään. Kuvia on muitakin, osa parempiakin eikä yhdenkään suhteen voida tehdä muuta kuin arvailla.

Ja Ranskalaisen Luutnantin Nainen<3 Austenin ajoista sata vuotta eteenpäin, keskelle viktoriaanisen ajan ahdasmielisyyttä. Tosin kylläkin 1900-luvulla kirjoitettuna. Mutta yksi sodanjälkeisen Englannin tärkeimpiä kaunokirjallisia teoksia yhtäkaikki.
En ole lukenut tätä arviolta 20 vuoteen, joten odotan suuresti nauttien.

Englantilaiseksi klassikoksi minä luen tämänkin. Onhan suomalaisen kouluratsastuksen grand old lady Kyra Kyrklund asunut Englannissa jo 90-luvulta asti.
Kyran Aakkoset on yksi tärkeimmistä suomalaisista hevoskirjoista ikinä ja ensimmäinen, jossa korostettiin keveyden vaatimusta. Tämä kirja myy loppuun aina kun siitä uusi painos otetaan eikä siinä ole vieläkään mitään ajastaan jäänyttä, vaikka julkaisusta on pitkä aika. Tällaista "ammattikirjallisuutta" ei usein kirppareilta löydä, mutta aina pitää olla toiveikas. Eihän koskaan voi tietää ennalta mitä sieltä löytyy.

No muutama mangakin. Mutta vain muutama. Kiroan päivää jolloin päätin että on minulla tilaa kerätä tahtomani piiiiiitkät sarjat. Ei minulla oikeasti ole tilaa niille. Pitää tinkiä jostakin muusta. Kuten vaatteista. Ei niille niin paljon tilaa tarvita. Jos söisi vähemmän, saisi keittiön kaappeihinkin kirjoja...

Bonuslöytö. Olen heikkona suuriin ja värikkäisiin sormuksiin. Eteenkin sellaisiin jotka maksavat euron.

Sentään pari kesäpaitaa löytyi. Tämä on tosi hauska. Kirjailuiden seassa on timangejakin. Uskon ettei minulla ole aiemmin ollut mitään Brunein sulttaanikunnassa valmistettua vaatetta? Puuvilla on tosi vankkaa ja työ huoliteltua.
Olen huono hankkimaan itselleni vaatteita ja niitä kuitenkin työssäni kuluu. Havahduin taannoin siihen, että suuri osa vaatteistani on joko rikki tai muuten lumpuiksi kulunutta ja että asialle on pakko tehdä jotakin. Pelkään kuitenkin ettei kahden paidan ostaminen vielä riitä asialle jotakin tekemiseksi. Joten kirppareilla luuhaaminen jatkuu.

2 kommenttia:

  1. Oi, hienoa että löysit miellyttäviä löytöjä! : >
    Kirjojen sijaan tunnun hamstraavan koruja, ja laatikot niitä pursuavatkin, mutta kun kirppareilta saa niin halvalla.... :'''D

    VastaaPoista
  2. Kirpparin korut ovat kyllä yksi kiusaus. Täällä on yhdellä kirpparilla vitriinissä myynnissä Pyhän Marian Monogrammi pronssisena, eli Kalevala Korun yksi vanha klassikko.Ei halpa kirpparikoruksi mutta halpa Kalevala Koruksi. Se kyllä houkuttaisi vaikka normisti metsästän näitä euron ostoksia.

    VastaaPoista