sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Siellä lepää! Osa kaksi eli hartsit vitriiniin.

Ensimmäisessä aallossa näytille menivät Pullipit ja muut 1:6 skaalan nuket sekä figuurit. Toisessa aallossa oli tarkoitus viimeistellä näyttely ja koota suuri hartsivitriini.

Aikataulu oli parahultaisen napakka, sillä viimeisen rakennuspäivän ja avajaisten väliin jäi yksi kokonainen päivä. Viimeiset julisteet saapuivat tosin tuntia ennen avajaisia, mutta kun kutsuvieraat saapuivat, olivat nekin sievästi seinällä kuten kuuluikin.

Suurin haaste suurensuuren hartsivitriinin kanssa oli verhoilla kylmänvalkoinen kaappi vähemmän jääkaappimaiseksi. Museolla oli kangasta jos jonkinlaista joten vihreällä ja sinisellä lakanakankaalla saatiin lavastettua kiva "metsä".
Kuvassa BJD-nukkejaan näyttelyyn lainannut Yenna todistaa, että mikä hyvänsä nukke saadaan seisomaan kun kyllin taitava posettaja sitä käsittelee. Ja seisoihan Viuhka. Kunnes siivoojat käivät vitriinissä imurin kanssa. Nyt se istuu.

Vitriini valmiina. Meillä ei ollut mitään ennakkosuunnitelmaa, vaan kuvaelma rakennettiin työtä tehdessä fiilispohjalta. Näppärä tarina sinne saatiinkin. Koska pienemmät nuket lähinnä poseeraavat, oli kivaa saada hartsiset tekemään vähän muutakin.

Päivän yllättäjä on Iza. Saman päivän aamuna nukkeja pukiessani ja pakatessani värkkäilin homssupunapäästä geishavampyyrin. Oikein harmittaa etten ehtinyt ottaa siitä kuvia ennen lähtöä museoon. Mutta tuleehan sekin sieltä aikanaan takaisin. Silloin ehdin asentaa sille myös pukevamman hiuskorun. Sakekuppikin jäi matkasta.

Yennan pikkuinen Soom Glati Enki vahtii pyykkejä. Pyykkinaru metsässä oli vähän hassu idea mutta se tekee paikasta asutumman näköisen ja jatkaa toisen nukkevitriinin teemaa.

Yennan muut esillä olevat nuket. Niin tyylikäs pariskunta! Herra on harvinainen Elysium Ban Lutsin kehossa ja kaunotar on Lutsin Delf Lishe.

Lydia näyttää syrjäytyneeltä. Jostakin syystä Nono ja Lydia asettuivat esille sellaisin ilmein kuin paikalla olisi ollut joku koulukiusaamistilanne meneillään?

Pikaisessa kuvassa keskialueen henkilöistä näkee, että Magdalenalle annettu lupaus uusista vaatteista piti kutinsa. Näistäkin olisin halunnut ottaa kuvia ennen tätä reissua, mutta sitä yhtä aurinkoista päivää ei marraskuussa saatu. No sitten myöhemmin.

Laskiko joku että ainakin yksi on joukosta poissa? Aivan oikein! Myrtti joutui julkisimpaan rooliin ja puretuksi vitriiniin demonstroimaan pallonivelnuken huoltoa ja rakennetta. Kuvasta näkyy myös näyttelymme ainoa Dollfie Dream-osanen. Vinyylinen rintavarustus. Tulimme siihen tulokseen että kyllä suomalaiskatsojille kärsii tämän verran alastonta muovia näyttää.Huonosti ovat sen asiat joka siitä järkyttyy tahi innostuu.

Älä sure Myrtti! Sitten helmikuussa pääset jälleen kokonaiseksi. Teet arvokasta informaatiotyötä siellä missä juuri olet.

Minulle jäi siis kotiin kokonaiset kaksi nukkea. Tänään on marraskuun viimeinen päivä ja pitäisi pikkuhiljaa päättää, laitanko blogiin joulukalenteria tänä vuonna? En osaa vielä sanoa mutta huomiseen mennessä on päätettävä joko tai.

6 kommenttia:

 1. Kauanko nukkesi muuten pitää olla tuolla paikassa?? C:
  Nuo ovat niin söpöjä nukkeja x3
  T:Siniapila

  VastaaPoista
 2. Näyttely on auki 15.2. 2015 asti eli joudun olemaan ilman nukkejani kaksi ja puoli kuukautta.

  VastaaPoista
 3. Selvä ;3
  Ja muuten tiedätköd mistä Hartseja saa Eli missä myytäisi :3 ??
  T:Siniapila

  VastaaPoista
 4. Hartsinuket tilataan tehtaalta. Prosessi on hidas ja nuket arvokkaita. Jonkin verran nukkeja myydään käytettyinä esim. Hartsilapset-foorumilla.
  BJD.tä ostettaessa täytyy tietää mitä tekee, sillä niitä väärennetään törkeästi eik väärennysnukkea hyväksytä mihinkään viralliseen nukkeyhteisöön tai foorumille.
  Kannattaa liittyä Hartsilapset-foorumille ja lukea tarkkaan nuken hankkimisesta. Näitä ei ostella nettikaupoista kuten esim. Pullippeja tai ainakin sitä tehdään hyvin harvoin. On olemassa joitakin välittäjiä, mutta heidän suhteensa tilaus voi lla vielä hitaampaa kuin tehtaalta käsin ja hintoja on syytä vertailla. Kaikki välittäjätkään eivät ole rehellisiä.

  VastaaPoista
 5. Kävin tuolla näyttelyssä tänään ja pistinkin sulle jo sähkäriä että saako kuvia nukeistasi julkaista blogissa?

  VastaaPoista
 6. Vastasinkin jo sähköpostiin, mutta laitetaan vielä tätäkin kautta että tietysti saat julkaista niistä kuvia. Voi olla että kuvaaminen oli lasien takaa työlästä?
  Laita minulle blogisi osoite niin käyn itsekin katsomassa.

  VastaaPoista