lauantai 23. marraskuuta 2013

Uusi poika tulossa

Pitkästä pitkästä aikaa nukkeostoksia. Vieläpä Pullip perheeseen liittyviä. Olen aivan innoissani.
MF-004 Oct 2013 - ISUL Plain Head with Body kit

Groove julkaisi taannoin sarjan erityisesti kustomoijille suunnattuja, huomattavan edullisia nukkepaketteja joissa oli vain kokoamaton nukke päineen ja silmämekanismeineen. Näitä garage kit-tyylisiä paketteja nimitetään Make It Own-nukeiksi eli lyhyemmin MIO-nukeiksi. Hinta on hyvin huokea mutta nukelle ei tule peruukkia, vaatteita eikä kasvomaalausta.

En alkuun oikein tiennyt mitä ajatella näistä. Enkä tiedä vieläkään. Lähinnä pelkään että täysin stock-kuntoisten nukkejen arvo romahtaa tai että tunnistaminen jatkossa vaikeutuu ja väärennöksiä on yhä hankalampaa erottaa.
Mutta on tästä hyvääkin. Nyt jokainen kotituhrija voi jättää stocknuket rauhaan ja aloittaa suoraan tällaisesta. Uskon tämän pelastavan monta vanhaa ja harvinaistuvaa nukkemallia kovalta kohtalolta. Nyt ainakaan hinta ei ole este sille että voi hankkia suoriltaan juuri sellaisen nuken ja meikin mikä omaa silmää miellyttää.

Ajattelin kuitenkin että sen kerran kun nukkeja noin huokealla myydään, pitää koettaa. Olisin tosi äkäinen itselleni jos nämä olisivat Grooven puolelta vain jokin kokeilu eivätkä huokeat nuket jäisikään pysyvään mallistoon. Ja jäisin ilman.

MF-004 Oct 2013 - ISUL Plain Head with Body kit

Mikään helppo palapeli nuken kokoaminen ei kuitenkaan ole ja MIO-nukkejen ikäraja näkyy olevan 15 vuotta.

Uuden Isulini hahmo on vielä kovasti hakusassa. Minulla on muutama peruukki tulokkaalle tarjottavaksi, toivotaan että joku niistä kelpaa. Lisäksi haaveilen koneistavani nuken päähän akryylisilmät niin, että silmämekanismi toimisi. Mutta voi olla ettei valitsemani väri olekaan sitä mitä tarvittaisiin. En aio hamstrata enempää varastoon vaan katsotaan ensin miltä tulokas vaikuttaa. Vaatteita täytyy yrittää värkätä. Olen hirveän huono miettimään, miten pojat pukeutuvat. Koko nukkeperheessäni on vain kaksi varmasti miespuolista tyyppiä. Arashi ja Vilperi. Meillä on ihan selvä poikavajaus nukkeperheessä.

En ole vielä päättänyt lähetänkö Isulini jonkun taitavamman maalattavaksi vai koetanko tehdä itse? Jälkimmäiseen liittyy tosin niin kovaa itsekritiikkiä, että siitä voi tulla ongelmia. Mutta eri vaihtoehtojen kokeilu milteimpä edellyttää sitä että maalaisi kasvot itse. En olekaan kajonnut Pullipin naamaan vuoden 2009 Jupin kulmakarvojen jälkeen. Ehkä olisi jo aika... Silläkin uhalla etten ole lopputulokseen tyytyväinen.

Pahus. Minulla oli suuret suunnitelmat kuvittaa tämä teksti mielestäni hienojen custom-Isulien kuvilla mutta mönkään meni. Saattekin vain pari mikroskooppista myyntikuvaa. Seuraavalla kerralla sitten lisää kuvia.

Edit: Toinen pahus. Huomasin vasta että tämä oli 150. postaukseni tähän blogiin. Olisi pitänyt yrittää kyhätä jotakin juhlallisempaa. Saatte kuitenkin Linnetin ja pikkuisen Zorron tervehdykset!

 

Et suinkaan vain aio purra minua?

5 kommenttia:

 1. Voi mikä pikkuinen mussukka! En saisi yhtään katsella tuollaisia kuvia...<3

  VastaaPoista
 2. Onnea uudesta nukesta... ja uudesta pennusta! <3
  En malta odottaa millainen Isulistasi tulee~

  Zorro on oikea ihanuus. Voi tuota pentukarvaa, niin untuvaisen näköistä. ^3^

  VastaaPoista
 3. Älkää antako ulkomuodon hämätä. Oikeasti se on piraija.
  Laitetaanko Kotoko Spican lisäksi pentuvarauslistalle?

  VastaaPoista
 4. Voi että, nyt kyllä nuket kalpenevat, kun laitoit kuvaan tuollaisen pikku söpöliinin, olipa hampaat miten neulanterävät tahansa. <3

  Onnea poikanukesta ja pikkuhauvasta! Kannattaa sitä taitojaan testata, kun kerrankin on siihen mahdollisuus. Ja voihan sen Isulin lähettää sitten muualle meikkiin myöhemmin, jos ei tunnukaan luonnistuvan?

  VastaaPoista
 5. Zorrolla on lisäksi saman muotoinen ja kokoinen pää kuin nukeilla. Se on hurjan suloinen nukkejen pipoissa ja päähineissä. Sääli ettei se malta pitää niitä niin pitkään että ehtisi ottaa kuvan.

  VastaaPoista