keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Ajoittaista epävakautta

Kun kuukauden sataa taukoa pitämättä ja äkisti aurinko helottaa kirkkaalta taivaalta, on se todella epävakaata käytöstä. Kiireesti nukke kainaloon ja ulos!

Kuvauspaikka oli tosi kaunis mutta matala sivusta lankeava valo ei ollut. Nukke on keltaisemman näköinen kuin normaalisti ja jyrkät varjot ovat ikäviä.

Lisäksi ankara puuskainen tuuli toi oman epävakaan lisänsä kuviin. Lydia yritti tehdä pari dramaattista heittäytymistä, joten leijonanosa kuvista on erilaisia istumisposeerauksia.

Luulin jo kaikkien kuvien tärveltyneen valon takia, mutta oikeastaan muutamissa se vain tuo terveen hehkun Lydian iholle ja hiuksiin.

Jätän jälkeeni pitkän varjon....

Jäätyneen kalliolammen rannalla. Pilaako ihmisten mielikuvat jos tunnustan että kuvat on otettu metallijätteen kierrätyskeskuksen etupihalla? Jälleen kerran tulee todistettua että valokuvat perustuvat illuusioon. Karu erämaamaisema alle 50 metrin päässä kaatopaikasta.

Jäätä ja nukkea oli vaikeata saada samaan kuvaan. Nyt aurinko on jo todella alhaalla takanamme.Bonuskuva joka selittää edellisen kuvan "jännittävän" rajauksen. Peruukki otti sitä hivelevästä tuulesta todella itseensä ja friseerautui päällishiusten osalta tosi pahan näköiseksi. Kuka osaa neuvoa miten tuollainen karannut untuva palautetaan takaisin kiharalle jollainen se on ollut? Mohairhan ei kiharru kihartamalla. Onko joku kokeillut Vichyvettä jota kiharaturkkisiin koiriin käytetään?

6 kommenttia:

 1. Mahtava tukka! :D Kauniita kuvia, voin melkein tuntea auringonpaisteen kasvoilla.

  Mukavaa nähdä nukkeja jotka on puettu lämpimästi. Mua palelee aina kun katselen talvisia kuvia sisävaatteisiin puetusta nukesta ja pelkkä ajatus jääkylmään hartsiin koskemisesta saa ihon nousemaan kananlihalle. ;)

  VastaaPoista
 2. Valoa on kyllä ollu vähänlaisesti. Kotona pakko pitää valoja päällä kun ulkoa tuleva valo ei valaise sisälle yhtään.

  Onko sulla joku kameran asetus jotenkin vinksallaan vai mikä kun jotenkin kuvat ei oo enää niin tarkkoja. Vertasin vuoden takaisiin ja niissä oli ihan erilailla terävyydet eikä ollut pikselisiä. Valotuksessa ei oo mitään vialla. Toivottavasti kamera ei oo hajoomassa.

  VastaaPoista
 3. Minä olen katsonut samaa että kuvien laatu heikkenee. Olen syytellyt hankalia kelejä, mutta yhtä mahdollista on että rakas kamerani on ikääntymässä. Onhan se jo iäkäs ja todella paljon kilometrejä nähnyt. Säätöihin en ole kajonnut mutta voisi kai olla mahdollista että niitä pitäisi rukata. Tuolla kameralla on hyvät automaattisäädöt ja käytän paljon niitä. Eteenkin noissa olosuhteissa joissa saa joka hetki olla valmis ponkaisemaan kaatuvan nuken kimppuun.

  VastaaPoista
 4. Mun mielestä tosi nättejä kuvia ja toi aurinko tuo vaan sellasen ihanan lämpimän sävyn kuviin. Varsinkin toi kokovartaloshotti jossa näkyy Lydian varjo on ihana!! <3

  VastaaPoista
 5. Kiitos Janina! Olen nyt mulkoillut koko eilisen päivän kameraani vihaisesti jos se vaikka pelästyisi toimimaan kunnolla.

  VastaaPoista
 6. Kauniita kuvia ja ihana etenkin tuo varjo-kuva. En kiinnittänyt huomiota epätarkkuuteen tai mihinkään sellaiseen, mutta omassa kamerassani olen kyllä huomannut, että sen tarkennukset ovat koko ajan heikompia ja etenkin jos akku on vähissä tai on hämärä päivä niin melkein varmasti kuvat ovat ainakin hieman epätarkkoja. Se on tosi ärsyttävää. Mietin hiljattain mikä senkin mahtaa aiheuttaa, ehkä vain kamerakin kuluu käytössä eikä enää tarkenna kunnolla. Minäkin olen ottanut niin paljon makrokuvia, kun nukkeja kuvaillut.

  Vichyvedestä en osaa sanoa, mutta reissussa pörrööntyneitä mohaireja olen hoitanut ihan vain kevyesti harjaamalla pinnasta (jos tarvis ollenkaan harjata) ja sumuttanut vettä sumutinpullosta, ravistellut hieman ja muotoillut käsin pörröt päänmyötäisemmiksi. Kasteleminen ja ravistaminen palauttaa kiharuuden.

  VastaaPoista