sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Kirje Joulupukille

Rakas Joulupukki.
Kirjoitin sinulle viime vuonna niin myöhään, että ymmärrän hyvin miksei kirjeeni enää tavoittanut sinua. Tänä vuonna ajattelin olla hyvissä ajoin ja koota listaa nukkeunelmistani sitä varten, jos mietit mitä tahtoisin joululahjaksi. Sitäpaitsi, marraskuun lopulla on syntymäpäiväni. Näin vanhana se on todella masentava tapaus, joten olisi mukavaa saada siihen piristystä nukkepaketin muodossa. Vink vink...
Tästä pääset näkemään viime joulun listani, jos tarvitset muistiapua. Tulet kuitenkin huomaamaan että listani on säilynyt kokolailla muuttumattomana.

Nukkeunelmissa on yksi ylitse muiden. Blythe Rei Ayanami. Tahtoisin niin tämän sinitukkaisen kalpeanaaman Blytheperheeni kolmanneksi jäseniksi. Ihan jo siitä riemusta että hän pääsisi toteamaan "Olen kai kolmas?".

 

 Rein hinta on hiissannut vuoden 2013 aikana hyvin ylös ja käynyt välillä kohtuullisessakin. Toivon todella että julkaisu ei myy loppuun ennenkuin ehdin apajille.
En ole ihan maailman ihastunein tuohon erityisen kalpeaan spesiaali-ihonväriin, mutta nyt omistajakuvista päätellen se ei ehkä olekaan niin silmiinpistävä kuin pelkäsin.

Hartsinukeissa minulla on tällä hetkellä kaksi nukkea joiden status on muuttunut haaveesta hankintaharkintaan.

Doll Chateaun Alma iski ensinäkemältä kanveesiin. Suuret silmät, huulifriikin sydäntä lämmittävät huulet, nököhampaat ja vartalo joka ei ole luonnollista nähnytkään. Onko kauniimpaa nähty?
 

 Bonuksena rimpulaisten raajojen ja leveän lantion lisäksi niveliä enemmän kuin luoja ihmiskehoon vaivautui sijoittamaan. Sekä yhdellä nivelellä nivelletyt sormet.Valitettavasti Doll Chateaun firman sivut ovat nurin vähän väliä. Pelkään sydän kylmänä että tälle erikoisesta kädenjäljestään kuuluisalle firmalle käy kuten Unidollille aikanaan. Ensin sivut lagasivat säännöllisesti ja eräänä päivänä ne eivät palanneet. Myös tämä firma oli tunnettu rohkeasta tyylistään. Unidollilta ehdin ostaa yhden pään. Doll Chateaulta minulla on yksi nukke enkä haluaisi sen jäävän siihen.
Alma on 52-senttinen joten hän kiikkuu puolimatkassa SD-kokoisten ja MSD-kokoisten hartsinukkejen välillä. Vaatteiden löytyminen on varmasti haastavaa, mutta maltan tuskin odottaa sitä. Tällaista välimittaisesta nukesta olen haaveksinut.
Kaikki kuvat ovat Doll Chateaun esittelykuvia. En ole nähnyt tästä nukesta vielä yhtään omistajakuvaa.

Toinen vanha unelmani on anthro. Eli eläin- ja ihmishahmon puolivälissä oleva hahmo. Kun aloitin nukkeilun, kuvittelin että ne olisivat minun juttuni. Mutta toisin kävi. Viisi vuotta eikä vieläkään ainuttakaan eläinhahmoa. Olen selvästi näissä hahmoissa erityisen kranttu.

Voin tunnustaa syynkin. Jo nukkeurani alkuvaiheessa rakastuin Resinsoulin Red Ox-härkään. Silloin en tiennyt sen olevan härän vuoden juhlamalli jota tehtiin alle 30 kappaletta. Nyt tiedän. Olen nähnyt sellaisen myynnissä kerran, ja silloin myöhästyin 3 minuuttia ostamisesta. Hartseilu osaa välillä olla raakaa peliä.No onhan minulla aikaa. Kenties vielä joskus joku näistä numeroiduista punaisista häristä sattuu tielleni. Tätä en laske edes toivomuksiin. Tämä on Graalin malja jossa etsintä voi olla määränpäätä legendaarisempaa.
Toivoisin kovasti Resinsoulin jatkavan horoskooppieläintensä sarjaa. Red Oxissa oli jotain mitä monista eläinnukeista puuttuu. Kuva on Resinsoulin sivuilta. Tästäkin näkee harvakseltaan omistajakuvia.

Mutta asiaan. (Kukaan ei varmaan jaksa lukea tätä maratoonipostausta loppuun asti...)
Kesti monta vuotta ennenkuin löysin uuden eläinnuken joka aiheutti tahtomisreaktion. Tässä tapauksessa ensireaktioni oli pliisu, ja mieltymys heräsi pikkuhiljaa. Dollzonen Miss Kittyssä vain on sitä jotakin. Olen kaiketi vain lääpälläni vähän ärtyisän näköisiin nukkeihin?


Miss Kitty lienee myös ensimmäinen nukke jolta saatan antaa anteeksi magneettikiinnitteiset korvat. Pidän korvien asettumista peruukin päälle tosi pahana tyylivirheenä enkä periaatteessa tahdo nukkeja joiden korvat tai muut ulokkeet ovat magneettikiinnityksen varassa ja vaarassa pudota. Mutta periaatteensa voi aina syödä jos tiukka paikka tulee. Onhan liikkuvissa korvissa enemmän luimisteluvaraa.Käpälät <3
Sitäpaitsi tykkään kovasti tuosta Dollzonen ruipulasta minivartalosta ja olen halunnut kovasti sellaista kroppaa käyttävän tinyn. Dollzone on muutenkin muotokielensä ja nivellytyksiensä puolesta suosikkifirmojani. Heiltä voisin laittaa toivomuslistaan useammankin nuken monesta eri koosta. Mutta pysytään nyt kohtuudessa.

Pulliprintama on ongelmallinen. Minulla on ihan paria välivuotta lukuunottamatta Pullip jokaiselta julkaisuvuodelta. Odotin kovasti vuotta 2013, sillä se oli Pullippien 10 ilmestymisvuosi ja oletin näkeväni mielettömiä ja rohkeita nukkeluomuksia.
Mutta vuosi oli kovin pliisu. Yksikään julkaisu ei kohonnut absoluuttiseksi suosikiksi, kuten aiempina vuosina tekivät Froggy ja Batgirl. Erityisen ärsyttävää oli kaikkien nukkejen maalaaminen tyyliin, joka ei miellytä minua lainkaan. Itkuiset kulmakarvat ja luutamaiset alaripset. Ei ei ja ei.
Tähän mennessä julkaistuista nousi kolme Pullippia tahtomiskynnyksen ylitse. Kolme hyvin erilaista nukkea.

 
 Pullip Supergirl oli vuoden Comic Con-spesiaali. Olen aivan myyty tuon hammasvoittoisen hymyn, voimakkaiden huulien, simppelein viivoin piirrettyjen silmien ja aikuismaisen olemuksen edessä. Sitäpaitsi murheellisten nykyjulkaisuiden seassa hymyilevä nukke on aina iloinen poikkeus. Tässä julkaisussa on jotakin voimakasluonteista josta tykkään kovasti. Vahvat naisroolimallit ovat aina hurraahuudon arvoisia.Pullip Ally on Pullip 10th Anniversary Thanks Model. Edullinen, puhdaspiirteinen ja klassisen kaunis. Tähän julkaisuun ihastuin syvästi ensinäkemältä vaikka näin vaaleat nuket eivät ole yleensä makuuni.Pullip Kuhn piti julkaista lokakuussa, mutta julkaisua ei kirjoittaessani tätä marraskuun puolivälissä ole näkynyt eikä kuulunut. Kirottua. Tässä asennemimmissä on kaikki kohdallaan. Vahvat värit, polkkatukka ja räväkät vaatteet. Tämä Pullip ei ole mikään pikkutyttö.

Näiden kolmen välillä pitäisi ratkaisuun päätyä. Tosin Kuhnin julkaisun jääminen tulevalle vuodelle voi helpottaa päätöstä. Jollei sitten joulukuun lopussa jokin yllätysjulkaisu vedä mattoa altani. Joka tapauksessa pidän näistä kolmesta kaikista kovasti ja lopullinen valinta voi olla tuskainen.

Azoneiden suhteen olen katsellut vuoden aikana tahtomisaikein montaakin nukkea. Mutta kaksi on noussut selvästi ohi muiden. Revolutionary Girl Utenan päähenkilö Utena Tenjo julkaistaan joulukuussa isona Azonena. Sellainen olisi käsittämättömän kalliin ja vaikeahoitoisen Dollfie Dreamin sijaan kiinnostava hankinta ja Utena on yksi animen vahvimpia naishahmoja. Rohkea, urhea ja vapaa useimmista animen naispäähenkilöiden ärsyttävistä tyttömäisyyksistä.


Sitäpaitsi Utenan nukkeversio on hieno ja yksityiskohdissaan todella onnistunut. Mutta ei Azonelta muuta voisi odottaakkaan.

Toinen haaveeni on hiukan hankalampi. Olen suuri K-On!-mangan ystävä, ja minun tekisi kovasti mieli sarjan hahmoja nukkeina. Mutta en ole pitänyt Azonen versioita erityisen onnistuneita. Niissä näkyy pahimmalla tavalla tuota ylläolevaa Utenaakin lievästi vaivaava jäykkyys, joka helposti tulee piirroshahmojen nukkeversioihin.
Mutta sitten näin Azusan Azone-version. Ja simpura että oli näköinen ja söpö.Ensimmäinen kohtaamani myynnissä ollut Azusa oli niin kallis että miltei itku pääsi. Sittemmin olen löytänyt tätä nukkea huokeammallakin myynnissä. Uutenahan K-Oneja ei enää saa mistään.
Mutta tähän liitty vaara. Jos ostan yhden bändistä, millä estän ettei tule hankittua niitä muitakin?


Keräilijän taipumukset menevät veriin eikä hän luovuta ennenkuin on koko sarja koossa. Ja tässä tapauksessa se tulisi kalliiksi.

Lopuksi vielä Sashat. Voi poloiset Sashat. Olen fanittanut teitä niin pitkään ja silti aina joku muu hanke on ajanut ohitsenne.

S-636 Aug 2012 - Sasha - Nuna
Suosikkini on tämä nunna. Uskontoteemaiset nuket ovat kiinnostavia ja minulla on muitakin nunnanukkeja. Tällä hahmolla ei myöskään ole Sashoja niin usein vaivaavaa värieroa pään ja kropan välillä.

Samat nuket ovat pörränneet ostoslistallani jo pitkän aikaa. Makuni ei ole muuttunut miksikään. Rakas Joulupukki, ilahtuisin kovasti mahdollisuudesta toteuttaa muutamia näistä ikuisuushaaveista jotta voisin katsoa jälleen eteenpäin, kohti uusia nukkehaasteita.


9 kommenttia:

 1. Azusa on minustakin K-on Azoneista onnistunein. Minä haluaisin Mugin, mutten ihan niin paljoa että olisin valmis köyhtymään (tämän enempää). ;)

  VastaaPoista
 2. Mugi ja Mio ovat ihan ruokottomissa hinnoissa. Varsinkin siihen nähden että minusta ne eivät ole hirveän näköisiä. Mutta ehkä kun aikaa kuluu, hinnat laskevat?

  VastaaPoista
 3. Oih, tuo Miss Kitty on ihana! <3 Itseänikin on alkanut kiehtomaan nuo puoliksi eläinhahmoiset nuket. Ehkä joku päivä...

  VastaaPoista
 4. Miss Kittystä löytyy kivasti omistajakuvia Flicristä. Se on tosi suloinen.

  VastaaPoista
 5. Hauska toivelista, minäkin näkisin mielelläni sinulla etenkin tuon Rei Ayanami Blythen. :3
  Paljon omiakin suosikkeja löytyi tosiaan tästä listasta.

  Härkä-BJD on tosi hieno, toivottavasti saavutat joskus graalin maljasi. Sillä välin, oletko huomannut tämän Lutsin julkaiseman härkä-anthron;
  http://www.eluts.com/shop/step1.php?number=7826

  Nuo Matka länteen-sarjan hahmot ovat minusta ihania, ja tuo tarina on minulle rakas joten haluaisin kovasti jonkun noista nukeista. Mieluiten Apinakuninkaan tai munkki Sanzon. Mutta härkäkin on kovin näyttävä~

  VastaaPoista
 6. Mielenkiintoinen listaus kivoista ja erikoisista nukeista! Toivottavasti nukkehaaveesi pääsevät täyttymään! :)

  Minä tykkään hirmuisesti Doll Chateaun rimppakintuista ja upeista stailauksista, mutta jotenkin ne eivät omissa käsissä toimi niin hyvin kuin kuvissa. Tämäkin Alma olisi ihana! Nuo liikkuvat sormet ovat yllättävän nätit ja luonnolliset, kun pääsin kokeilemaan niitä. Olisin luullut niitä jotenkin tönkömmän näköisiksi, kun on vain tuo yksi nivel, mutta ovat sievät ja sirot.

  Toivotan onnea härän suhteen. Pitää vain tarkkailla tilannetta ja katsella ympärilleen, kyllä niitäkin harvinaisempia aina joskus putkahtaa myyntiin. Jos laitat ostoilmoituksen, niin joku todennäköisesti vinkkaa sinulle huomatessaan ilmoituksen ellei itsellään ole sellaista tarjota - itsellenikin kävi niin ihan äskettäin. Ihmiset ovat ystävällisiä ja avuliaita tämän harrastuksen parissa. :)

  VastaaPoista
 7. Olen tietoisesti vältellyt ilmoituksen laittamista punaisesta sonnista nyt, kun olen vähissä rahoissa. Sitten kun taloudellinen tilanne kohenee, pitää miettiä uudestaan. Yritän myös olla selaamatta myyntisivuja, ettei kävisi niin että unelmanukke näkyy myynnissä hetkenä jolloin sitä ei voi hankia.
  Uskon että Red Ox löytyy vielä joskus vaikka niitä on vain se 26. En usko että se on kovin tunnettu tai suosittu hahmo.

  VastaaPoista
 8. Kuinka korkeita nämä K-On Azonet ovat? Ja onko Azusa lyhyempi kuin muut, vai ovatko kaikki saman pituisia?

  VastaaPoista
 9. Azoneita on useampaa eri vartalokokoa, mutta useimmiten saman sarjan kaikilla nukeilla on saman kokoinen keho. Kannattaa katsoa vaikka Flicrin kuvahaulla K-On Azoneiden ryhmäkuvia ja yrittää päätellä niistä, onko tuo Azusa lyhyempi kuin muut?
  Jos arvata pitäisi sanosin että se on, mutta varma en ole.

  VastaaPoista