sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Keräilyleluja lähikaupassa

Instagramin ja parin nukkefoorumin lukijat kuulivatkin jo loppusyksystä kun äimistelin tuttuun halpakauppaan ilmestyneitä keräilyleluja. Jyskän Varastomyymälä josta tapaan lämmityspellettimme ostaa on yllättänyt aarteillaan ennenkin, mutta nyt yllätys oli iso.

Siellä oli hyvä kattaus aikuisten keräilyleluja. Pääosin länsimaisia fandomeita, mutta mukaan mahtui myös japanilisesta fanikulttuurista tunnetuimpia hahmoja. Tämä oli tietysti itselleni hieno asia sillä mitään pakkohankittavaa en löytänyt.

Minulle jäi epäselväksi oliko kyseessä Varastomyymälän sisällä ollut Head Hunterin myyntipiste vai olivatko tavarat vain hankittu heidän kauttaan? Head Hunter on kotimainen populaarikulttuurin fanitavaraa myyvä liike jonka kotisivut ovat epäselvimmät pitkään aikaan tapaamani.

Hänelle jolla on jo kaikkea. Luonnollisen kokoinen kuolaavan zombien rintakuva. Kukapa ei tällaista tahtoisi yöpöydälleen...


Predator-lounasrasia nyt ainakin on pakko saada!

Tai keikkuvalla jättipäällä varustettu Doctor Who. Länsisarjojen hahmot ovat minulle ihan luvattoman vieraita. Onneksi paketissa aina lukee isolla kenestä on kyse.

No tämän minä tunnistin. Puhuva Klonkkufiguuri.

James Bond ja pimu. Mikähän elokuva lienee kyseessä? Koska viimeksi Bondilla on ollut tummat hiukset? Pierce Brosnan?

Aitoa kasariakin löytyi! Pakettien kunnosta näki että varastojen ja poistomyymälöiden hyllyissä on vietetty vuosikymmen ja toinenkin.

Mulder! Ysäri oli jo hyvinkin edustettuna.

Osa tavarasta oli ihan aitoja mikäili minun osaamiseni riitti asian päättelyyn.

Osa ei ehkä ollut... En saata uskoa että alkuaikoinaankaan GSC olisi tehnyt NÄIN heikkoa jälkeä. Korjatkaa viisaammat jos olen väärässä.

Hinnat oli laitettu sellaisiksi ettei kukaan vahingossakaan erehtyisi luulemaan paikkaa lastenosastoksi. Kaiketi luotetaan siihen että aikuisilla on varaa satsata leluihinsa. Osa harvinaisuuksista ja menneiden fandomien leluista pystyi kyllä perustelemaan hintansa mutta ei ihan kaikki. Mutta ei tässä vielä kipurajalla olla. Jos olisin löytänyt jotain mitä olisin halunnut, olisin kyllä voinut harkita hankkimista ihan jo siitä ilosta että säästyisin postikuluilta.

Olen hirveän hyvilläni että tällaiset karvalakkikansan kaupoiksi profiloituneetkin yritykset ymmärtävät mistä kana pissii. Leluja ja fanitavaraa keräilevät aikuinen ei enää ole mikään omituinen ilmiö. Ei edes harvinaisuus. Mitä enemmän niitä saadaan tarjolle, sitä pienemmäksi tabu kutistuu ja aikanaan katoaa olemattomiin.
Sitä odotellessa.

4 kommenttia:

 1. Jopas on valikoimaa! :D Eivät omaa osastoani, mutta toivottavasti tuonne löytävät tiensä ne, jotka näitä keräilevät, varmaan hyvä mahdollisuus tehdä löytöjäkin!

  VastaaPoista
 2. Olipas hauska löytö! Olen huomannut, että itsekin olen ihan pihalla länsimaisista sarjoista. ^^;; En tunnistaisi noita Tohtori Kukia, jos niissä ei lukisi mistä sarjasta ovat.

  Ainoastaan James Bond-nuket houkuttivat näistä (ja tietty Mulder-figu mutta kun se houkuttavampi pukumies Mulder löytyy jo täältä. Ihan aidosti 90-luvulla hankittu jopa! :D ). Minkä hintaisia ne olivat, tuosta kuvasta en erottanut hintalappua?

  Zombi on kyllä inhorealistisuudessaan aika muikea! :D

  VastaaPoista
 3. Ai niin! Tuosta Nendoroidista - ensimmäiset Nendoroidit ovat aitoinakin aika karkean näköisiä, joten tuo saattaa olla aitokin.

  VastaaPoista
 4. Pahus, en painanut mieleeni hintoja. James Bond bondtyttöineen oli minustakin sellainen kohtuullisen kiinnostava nukke ja harmittaa, ettei kuvassa näy hintalappua.

  Hitto, jos tuo Nendo on aito, sen kiinnostavuuskynnys nousee huimasti. Paketti on oikealla tavalla ikääntyneen näköinen, mutta hahmon maalaus on todella huolimatonta työtä. Pitääkin tutkia asiaa Myfigurecollectionista tai jostain.

  VastaaPoista