torstai 29. lokakuuta 2015

Spooky Halloween Monster TagJälleen haaste! Pure Neemo Diaries-blogin Tiinyanilta tuli Pyhäinpäivään teemoitettu haaste jota joutui vähän enemmän miettimään ennen vastaamista. Vaikeita kysymyksiä! Mutta nyt on sopiva synkkä ilta vakavia kysymyksiä pohtimaan.


(Koska tämä on tykkänään suomenkielinen blogi, jätän englanninkieliset alkuperäiskysymykset pois ja käytän hyväksihavaittuja suomennoksia)

Werewolf - Kuinka harrastus on muuttanut sinua?

Ainakin olen tullut asian suhteen totaalisesti kaapista! 
Alkuaikoina en hirveästi nukkeilustani huudellut mutta nykyään olen rennompi enkä oikeastaan piittaa, jos joku näkee minut kuvaamassa julkisella paikalla tai mualla. Aiemmin olin eteenkin hevosporukan ja sukulaisteni suhteen arka kertomaan harrastuksestani, mutta nykyään en enää uhraa ajatuksia muiden mielipiteille. Onneksi harva maallikko keksii esittää sen kielletyn kysymyksen eli mitä tämä kaikki maksaa?

Muutosta on tapahtunut myös siinä, miten paljon nuket, niiden tavarat ja muu lelukeräily on vienyt tilaa huushollistani. Tahtoisin pitää kokoelmani paljon kauniimmin esillä kuin mihin nykyisellään on mahdollista. Tämä on juttu jossa yritän kehittyä jatkossa enemmän. Sekä oman viihtyvyyden että kokoelmieni turvallisuuden vuoksi.


Vampire - Eli miltä kellastuminen tai ylipäätään nuken ikääntyminen sinusta tuntuu?


Kellastuminen on kurjaa. Eteenkin värillisten nukkejen vihertyminen. Välillä se sylettää enemmän ja välillä sitä sietää paremmin. Muutama nukkeni otti viime talven museovierailussa pahasti lisäväriä pintaansa. 

Ikääntyminen on sen sijaan vaan plussaa. Minua viehättää suuresti hartsinukkejen alkuaikojen estetiikka jossa on paljon vanhoista posliininukeista tuttua lapsenkaltaista kömpelyyttä ja joista puuttuu monessa nykynukella liian pitkälle viety realismi. Pidän siitä että nukke näyttää nukelta. Keräilijäluonteeni taas pitää siitä, että nukessa näkyy sen valmistusaika vaikka modernien itämaisten nukkejen historia ei juuri vuosikymmentä kauemmas yletykään.
(Onnekasta ettei tässä kysytty nukkeilijan suhtautumista OMAAN ikääntymiseen tai kellastumisen...)


Frankenstein's Monster - Oletko koskaan modannut nukkea?
Jos voisit taianomaisesti tehdä minkä tahansa modin ilman epäonnistumista, mitä tekisit?

 Izan hampaat on ihan itte kaiverrettu ;) Samoin sen silmäaukkoja on samalla kertaa hintsu suurennettu. Mutta ei modailu oikeastaan ole minun juttuni. Nykyään satsaan siihen että ostaisin nukkeja jotka olisivat sellaisenaan minua miellyttäviä.

Jos jotakin saisin niin liikkuvia eläinkorvia tahtoisin nähdä lisää. Ei magneetteja eikä missään nimessä toista korvaparia jossain muuallapäin päätä. Dollzonen Shoyo-3 on tämän suhteen idolini.

 

 Näin se tehdään!


 Zombie - Onko sinuun iskenyt ostoskärpänen? Kerro jotain ei-suunniteltuja
ostojasi jotka vain "hyppäsivät" esiin ja iskivät sinuun.

Eh heh heh.... Montako esimerkkiä kaivataan? Olen TODELLA hidas päätöksentekijä rahaa koskevissa asioissa, mutta silloin kun minulla sattuu olemaan irtainta käyttövaluuttaa, saatan toimia hyvinkin harkitsemattomasti.

 
Magdalena lienee nopein mahdollinen kauppa. Näin DoA.ssa myynti-ilmoituksen nukesta jonka firmaa en tuntenut ennalta. Mietin mikä tämä Slinky Neko mahtaa olla ja klikkasin myynti-ilmon auki kun kerran nukkekin oli tanni... Uteliaisuuttani tilasin nakukuvia jotka myyjä postitti asap ja ennenkuin oli montaa tuntia ilmoituksen näkemisestä, olivat kaupat sovittuina ja maksut hoidettuina.

 Edie on sitten esimerkki huonommin hoidetusta pikaostoksesta. Löysin ilmoituksen siitä kiirastorstaina ja rahat olivat minulla käteisenä. Myyjä ei mitenkään päin meinannut uskoa että minulla kuluu monta päivää pelkästään siihen, että pankit ovat seuraavan kerran avoimina ja pääsen laittamaan rahat tililleni. Hän epäili minua jopa feikkiostajaksi :D
Kyseessä oli vieläpä euromyyjä jonka luulisi tuntevan pääsiäispyhät ja niiden aikaisen stopin pankkiliikenteeseen. Tajusin vasta myöhemmin että kuuntelin hänen nurinaansa suotta. Vaikka olisin maksanut siinä hetkessä, eivät rahat olisi pyhien aikana mihinkään liikkuneet. Mutta hyvät kaupat tein kärttyisästä myyjästä huolimatta. Customoimattomia Primadolly Pariseja ei liiku markkinoilla juuri lainkaan.

 Skeleton - Lempikehosi? Unohda päät!

Kauhea kysymys! Niin moni kroppa joko viehättää esteettisesti tai toimii hyvin, osa jopa molempia.

 Resinsoulin Rong-kroppa viehättää minua sekä estetiikan että toimivuuden suhteen. Sääli ettei Resinsoulin SD-vartalot pääse samaan estetiikkapuolella.
SD-vartaloista SQ-Labin kroppa olisi lähellä täydellistä jos sillä olisi joku vyötäröjointti tai muu tapa kääntää keskikehoa.

 in.jpg

 Kuva on SQ-Labin sivuilta ryöstetty. Olen harmissani että firman juttuja myydään vaan joskus ja jouluna. Minulla oli suuria toiveita tämän firman suhteen joten sääli jos toiminta hiipuu.

Jos ihan ylimalkaisesti ajatellaan niin Azonen Pure Neemo-keho on kyllä yksi järkevimmistä tietämistäni. Kestävä, täydellisen toimiva, esteettinen ja joka tavalla tarkoituksenmukainen. Sääli ettei heidän 50-senttinen kehonsa ole ihan samaa disainia mutta silti Azonella on minun asteikollani parhaan kroppavalmistajan titteli varmasti vielä pitkään.
Witch! - Nimeä nukkeja jotka ovat taianomaisia! Aina kun näet ne, inspiraatiosi vain herää!

Joissakin Volksin nukeissa on hehku jota ei vaan voi kuvailla. Ja jota ei muiden firmojen nukeissa tapaa. Sanotaan sitä vaikka sielukkuudeksi. Jotakin mikä saa ihmiset maksamaan niistä summia jotka normaalisti varataan auton hankintaan.
Mutta eivät kaikki Volksinkaan nuket hehku! Jotkut ovat vaan nukkeja.


Ghost - Se jonka päästit pakoon. Onko yhtään limitediä tai
harvinaista nukkea jotka pyörivät mielessäsi edelleen?
Onhan niitä. Montakin. Osa harmittaa pidempään kuin toiset. Onneksi kokemus on osoittanut että ihan kaikki tulevat jossakin vaiheessa jälkimarkkinoilla vastaan. Sitä pitää vain toivoa että silloin on varaa. Joskus tosin silloin tulee hetki kun huomaa, että vaikka nukke on ihana ei sen pääseminen karkuun oikeastaan harmitkaan sen kummemmin. Joidenkin kanssa riittää se, että saa katsella niistä kuvia jonkun muun omistamana.
 
 Bluefairyn ensimmäinen tanni baked skin-sarja ja sen sirrisilmäinen May oli tiukka paikka. Olisin halunnut sen NIIN kovasti mutta ei siihen ollut mitään taloudellista saumaa. Nyttemmin olen tainnut nähdä tämän nuken kolmasti myytävänä siedettävään hintaan ja ohittanut ilmoitukset joka kerta sangen vähäisin tunnereaktioin. Ei se enää kuumota samoin kuin ilmestyessään mutta eihän sitä koskaan tiedä.... Minulla on taipumusta palata takaisin muinoin ihailemieni moldien luokse sitten joskus myöhemmin. Mutta en pahastu lainkaan vaikka paistettu May jäisi pelkäksi päiväuneksi. Uusia ihastuksia tulee ja menee, se kuuluu nukkeiluun.
Freddy Krueger - Pahin nukkepainajaisesi? Onko se tapahtunut vai ei?
  
Toteutunut painajainen numero yksi: ne eivät mahdu enää minnekään!

Toistaiseksi toteutumaton painajainen: Ekku Mies talouden massiivisimpien tuhojen takana. Seinien reijittäjä, huonekelujen silppuaja.Terminaattori ja sielunkumppanini.

 http://img-front.petsie.org/pet/picture/018856868_b.jpg
 Tämä nojatuoli ehti olla Ekun kanssa samoissa tiloissa vähemmän kuin viikon. Nyt sen entisöintiin ei enää riitä mikään verhoilukankaan vaihto.
 Ekku on mukanani liki aina kuvausreissuilla, mutta siihen tilanteeseen en tahdo joutua että se jäisi viettämään vapaa-aikaa huoneisiin joissa on mitään keräilytavaraa. Sillä on rodunomainen taipumus tarttua ja ravistaa erityisen voimakkaana ja jos se lämpiää jostakin mitä tapahtuu usein, seuraa aineellista damagea.Jason Voorhees - Jos tekisit halloween asun nukellesi, minkä tekisit?

Tahtoisin kurpitsa-asun <3 Sääli etten ole kovin taitava ompelija. 
Joka vuosi uhoan ostavani pienen kurpitsan ja tekevän siitä jollekin nukelle pään, mutta ovat niin tahmeita sisältä etten vielä ole hennonut.

 Chucky - Oletko koskaan pelännyt nukkeja yleisesti, tai yhtä tiettyä? Ole rehellinen!

En ole. Olen saanut nukkekoulutukseni klassisten posliininukkejen ja groteskien taiteilijanukkejen parissa. Minulla on paksu nahka nukkejen suhteen. Korkeintaan tunnen lievää kiusaantumista jos nukke on häiritsevän kookas tai ilmeeltään outo.
Sen sijaan nukkevitutus vaivaa välillä jos hieno nukke tärvätään kelvottomiin teaser-kuviin tai jotenkin muuten tuntuu että sen potentiaali hukataan johonkin tingeltangelin alle. Jälkimmäinen on useammin Pullippien ongelmia. Mutta silloinkin minua enemmän harmittaa nuken kuin itseni puolesta.

Huh, oli haastava haaste! Kiitos siitä sekä haastajalle että haasteen laatijalle. Oli hauskaa taas kerran pohdiskella nukkejuttuja abstraktimmin kuin arjessa yleensä.

5 kommenttia:

 1. Näitä on hauska lukea. :) Ja pitää mainita tuohon kurpitsapää-juttuun, että joskushan näkee myös hartsisia kurpitsapäitä, ainakin pienessä koossa on ollut Fairylandin event-lahjana ja kenties muillakin firmoilla. Ja ainahan voisi askarrella jotakin tai vaikka suojata nuken pään muovilla ennen oikean kurpitsan sisälle tunkemista... ;) Siitä vain käyttämään luovuutta, jos idea houkuttelee!

  VastaaPoista
 2. Minä ajattelin ottaa nukelta oman pään pois tykkänään ;) Silloin kurpitsan pohjaan riittäisi pikkuinen reikä. Eikä suojattavaa jäisi kuin kaula.
  Sääli että tuo ekan kuvan tämän vuoden lyhty on noinkin suuri, pieniä kurpitsoja on harvemmin tarjolla. Joku koristekurpitsa ehkä? Tuolle lyhdylle meinasi muutenkin käydä hullusti. Tirppu ehti syödä siitä jo tuon kansipalan tänä aamuna :(

  VastaaPoista
 3. Toi on kyllä totta, että pureneemoilla on kaunis ja toimiva keho! Vitsit, miksen tajunnut mainita niitä tuossa lempparikeho-kysymyksessä :'D

  Voi ei, Ekkuhan on pannut oikein haisemaan tuon nojatuolin kanssa! XD

  Kiva, kun sinäkin teit tämän haasteen. Tosiaan kysymykset panivat aivonystyrät enemmän liikkeelle mitä yleensä ^^;

  VastaaPoista
 4. Minäkin pidän eniten pureneemojen ja Bluefairyn vartaloiden yksinkertaisuudesta ja kauneudesta, vaikka joskus kaipaankin Obitsun notkeutta. :P

  Ihana tuo ensimmäisen kuvankurpitsalyhty! Teitko sen sisuksista jotain syötävää? Olisi hauska tietää mille esim. kurpitsapiiras maistuisi.
  Hauskaa halloweenia! ;)

  VastaaPoista
 5. Pureneemojen kroppa on jotenkin järkevä. Sen kanssa ei ole kikkailtu turhia mutta kaikki pelittää ja vieläpä kauniisti. Hartsisten kanssa välillä itkua pitää vääntää kun nukke ei osaa istua saati että ylettyisi omaan naamaansa.

  Kurpitsalyhdystä ei riittänyt piirakaksi. Hedelmälihaa sai oikeastaan vaan tuosta kannen alta ja kaiverretuista kohdista ja ne vähät syötin koirille. Kurpitsahan on 90% ontto. Siellä on vaan sellaisia rihmoja joissa on kiinni siemeniä. Vähän kuin kuiva kurkku. Pitäisi lohkoa koko hedelmä jotta saisi syötävät talteen.
  Minuakin kiinnostaisi miltä sellainen perinteinen kurpitsapiiras maistuu?

  VastaaPoista