maanantai 23. maaliskuuta 2015

Kärttyisiä haikuja

Vanha lumi oli jo kellastunutta ja rumaa. Onneksi tänään satoi uutta ja pääsimme Izan kanssa ottamaan muutaman lumikuvan. Kuvaussessio ja yleisesti ärtynyt mielialani synnytti myös muutamia pahantuulisia pikahaikuja. Välillä tekee hyvää ajatella asiansa runomitassa.
(Haiku on siis kohtuullisen tuore japanilainen runousmuoto jossa kolmisäkeisessä yleensä tunnetilaa luontokuvausten kautta kuvaavassa lyhyessä ajatelmassa on tavut 5+7+5)

Asu keväinen
vaikka pyryttää lunta
joku vilustuu

Kaipaan ikävöin
jotakin mikä puuttuu
pelkään keväitä

Aion sotia
muut ovat eri mieltä
arat ja raukat

Voi sukusota!
et tuota voittajia
pelkkää murhetta

Harmaana taivas
satakoon uutta lunta
vanhan surmaksi

Hautakiveeni
taisteli loppuun asti
unohda urheus

8 kommenttia:

 1. Hienosti oot keksiny noita runomittoja :) Kaunis tunnelmointipala tämä postaus.

  VastaaPoista
 2. Shootti on varsin kaunis ja nuo haiku runot toi lisää tunnelmaa! <3

  VastaaPoista
 3. Ohh nuket ja runous~ Oiva yhdistelmä! :) Iza on vieläpä niin kaunosieluisen näköinenkin että sopii tähän yhdistelmään hyvin.
  Suosikkini runoista on kyllä viimeinen~ Tämä oli hyvä idea, voisit tehdä useamminkin runoteemaisia nukkeshootteja.

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Kun olen kyllin pahalla tuulella, tulevat ajatukset luonnostaan runomitassa. Kai se on joku alitajunnan itsehillintäkeino? Jos stressi jatkuu tässä mittakaavassa, tulee runopostauksia varmasti lisää.
  Pitäisi opetella kirjoittamaan tankaa jossa on enemmän tavuja ja vielä enemmän tulkinnanvaraa sisällöissä. Siinä olisi enemmän varaa sanoa asioita mutta enemmän haastettakin.
  Normaalisti tulee käytettyä nelipolvista trokeeta eli kalevalaista runomittaa, mutta sen kanssa tulee helposti jaariteltua tyhjiä. Haiku pakottaa sanomaan vain olennaisen ja senkin lyhyesti.

  Hmmmm... Minulla olisi muuten yksi ihana Saima Harmaja johonkin kirjoitettuna. Tekisipä mieleni ottaa kuvat siihen. Mutta silloin pitää olla kevään pidemmällä.

  VastaaPoista
 5. Minulta tuli lähinnä painokelvottomia haikuja eilen, kun lumisade tuli ja peitti pyörätiet. :/ Iza on upea lumikuningatar, mutta kaipaisin kyllä lumen sijasta jo lämmintä kevätsäätä... ;____;

  VastaaPoista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä ei sitten ollut niitä rumia haikuja, vaan vanha kunnon tuplapostaus. Kiitos Blogger! :P

   Poista
 7. Pahus! Luulin saavani jo joltakulta muultakin ruman haikun! Te saittekin sinne pohjoiseen ihan oikeasti lunta. Me saimme vaan muutaman nihkeän sentin.

  VastaaPoista